Weekendrejser 

Har du lyst til eventyr, men kun et par dages ferie tilbage? Så er en weekendferie i Europa en god løsning. De fleste destinationer kan nås med en flyvetid på under 4 timer, hvilket er optimalt, når du skal have en kort ferie. Find et godt tilbud på en weekendrejse med fly og hotel her!

Hvad med en fodboldtur til London, et par dage på stranden på Mallorca, eller en tur med sporvognen i Lissabon? Hele Europa står åben, og vi har plukket en række gode hoteller til dig på alle de mest spændende destinationer, hvor du enten kan få meget storby, meget strand eller en kombination af begge dele.

De mest populære weekend-rejsemål

At rejse ud på en billig weekendtur giver også mulighed for at opleve et stort udbud af kultur, fx. koncerter, teaterforestillinger, sport og gademarkeder, foruden selvfølgelig et omfattende natteliv som rammer sit peak i weekenden. De fleste steder er der også mulighed for at komme på en guidet tur til områdets eller byens største seværdigheder. Vi anbefaler at tage en hop-on hop-off bustur hvis det er muligt, da det ikke alene er billigt, men også meget effektivt, og giver et hurtigt indblik i stedets geografi - og ofte også rabatter på fx. bådture, museer og andre attraktioner.

Torsdag til søndag eller fredag til mandag?

Du kan kombinere afrejse og hjemkomst præcist som du vil, når du booker hos Escapeaway. Da vi giver dig adgang til alle rutefly kan du mixe din ferie præcis som du vil, fx. 3 dage, 4 dage eller 5 dage, eller med afrejse torsdag, fredag eller lørdag - du bestemmer. Det er desuden meget populært at bruge de danske helligdage som afsæt for en forlænget weekend, herunder Kristi Himmelfartsdag og Store Bededag, hvor konkurrencen om hotellerne ikke er så stor, og man ikke skal bruge så mange feriedage selv. Derimod er påsken og til dels pinsen tidspunkter, hvor der godt kan være tryk på køerne ved de største attraktioner, samt på både fly og hotel.

Hvor rejser man hen på forlænget weekend?

Hos Escapeaway har vi stor erfaring med weekendrejser, og vi bliver ofte spurgt om vi kan anbefale nogle destinationer, som er bedre end andre. Svaret er, at det handler rigtig meget om, hvad du/I har lyst til, men først og fremmest skal der være gode flyforbindelser, så din korte ferie ikke går op i transport og ventetid. I vores søgemaskine kan du nemt finde billige weekendrejser fra danske lufthavne - vælg blot om du vil rejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg - og vi søger for dig hos alle ruteflyselskaber, inklusive lavprisfly, som ofte har de billigste og bedste forbindelser til storbyer og stranddestinationer i Europa. Herunder kan du læse mere om de mest populære weekenddestinationer.

>> Læs mere om storbyferie i Europa herUdvalgte weekendrejsemål

Vi har udvalgt en række populære rejsemål som er særligt attraktive, når man har en lille håndfuld dage til at holde ferie. Book fly og hotel samlet og få en pakkerejse med rejsegaranti til disse pulserende metropoler:

Rom

Det er jo ikke til at komme udenom denne kaotiske, smukke hovedstad med de utrolige seværdigheder. Her kommer attraktionerne fra den allerøverste hylde, fx. Coloseum, Peterskirken, Trevifontænen, Den Spanske Trappe, Pantheon - man kan bare blive ved. Rom er tilgængelig hele året, men kan være meget varm i højsommeren, hvorfor vi anbefaler at foretage din weekendrejse forår eller efterår.

>> Gå til info om weekendferie i Rom

London

Med direkte fly fra stort set alle lufthavne er London en klar favorit når det gælder billige weekendrejser pga. den korte rejsetid, og de mange ikoniske seværdigheder, som fx. Tower Bridge, Buckingham Palace, Big Ben, London Eye osv. Tag en bådtur på Themsen, oplev 2. Verdenskrig indefra i Churchill War Rooms, eller hop på en af de røde bybusser. London er altid klar til at vise dig nye sider.

>> Gå til info om weekendferie i London

Barcelona

Kendt verden over for lækker mad, sangria, La Rambla, Gaudi og ikke mindst byens fodboldhold og stadion Camp Nou. Barcelona er godt forbundet til resten af Europa og flyvetiden fra Danmark er ca. 2,5 time. Her får du også et venligt klima, strandliv, lækker tapas og indkøbsmuligheder i verdensklasse.

>> Gå til info om weekendferie i Barcelona

Paris

Ja, man kalder det jo ikke Byernes By for ingenting, men selvom det er blevet lidt af en floskel, så prøv lige at overveje en by, som både giver dig Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Notre Dame, Sacre Coeur og Montmartre - så er det bare at tage for sig. Læg dertil topklasse metrosystem, et sofistikeret køkken og kun 2 timers flyvetid - så er du næsten allerede på vej, ikke? En romantisk weekend i Paris er altid et hit.

>> Gå til info om weekendferie i Paris

Mallorca

De senere år er Mallorca blevet et populært rejsemål for en forlænget weekend for solhungrende nordboere. Øen er utroligt velforbundet til resten af Europa, og her er der mulighed for at tage en højoktan weekend med fest og farver, en cykelferie i bjergene eller bare 3 dage ved stranden efter det danske efterår er sat ind. Flyvetiden til Mallorca er ca. 3 timer, og du kan flyve direkte fra de fleste lufthavne.

>> Gå til info om weekendferie i Mallorca
 

Her finder du information om forlænget weekend på flere destinationer:

>> Gå til info om weekendferie i Algarve
>> Gå til info om weekendferie i Lissabon
>> Gå til info om weekendferie i Malta
>> Gå til info om weekendferie i Toscana
>> Gå til info om weekendferie i Venedig

Håndplukkede hoteller

Hos Escapeaway finder vi hoteller med særlige beliggenheder, som passer til danske rejsende. Det er hoteller, hvor man føler sig godt tilpas, og som aldrig er større end man kan finde rundt og føle sig hjemme. Når du booker i vores søgemaskine, kan du sætte flybilletter, hotel og lejebil sammen i en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. God tur!