Rejser til Seychellerne 

Omkring 1.500 km fra det afrikanske fastland ligger et ægte ferieparadis, Seychellerne, omgivet af Det Indiske Ocean. Når man rejser til Seychellerne kommer man et skridt tættere på definitionen af paradis.

Denne perlerække af småøer er kendt for sine tryllebindende, kridhvide sandstrande med krystalklart vand, smukke granitklipper og høje palmer. De fantastiske strande er med god grund den lille østats hovedattraktion, og drømmer du om en eksotisk badeferie, er Seychellerne et noget nær perfekt rejsemål.

Du kan godt lade det varme tøj blive hjemme, når du rejser til Seychellerne. Her lidt syd for syd for ækvator falder temperaturen sjældent under 24 grader og vandet indbyder altid til at bade eller snorkle. Du kan da også nemt bare fordrive ferien med bare at nyde det afslappende strandliv på Seychellerne og få ladt batterierne op langt fra hverdagens stress og jag. Vil du ikke nøjes med at dase i det silkebløde sand eller med en god bog i en hængekøje, er der dog også mange andre ting at tage sig til på en rejse til Seychellerne.

Ikke overraskende er der på Seychellerne især gode muligheder for at give sig i kast med forskellige former for vandsport, herunder snorkling og dykning på fantastiske, farverige koralrev. Men du kan også udforske øerne på vandreture i spændende, uberørte naturområder eller eventuelt spille en runde golf i enestående omgivelser. Når solen er gået ned, er det tid til at stifte bekendtskab med det seychelliske køkken, der udgør et delikat miks af europæiske, indiske og afrikanske traditioner.

Efter et velsmagende måltid lavet på friske råvarer lokker det lokale natteliv, der dog sammenlignet med for eksempel Ibiza er forholdsvis afdæmpet. Ikke desto mindre er der næppe noget bedre end at slutte dagen af med en "nightcap" under en himmel fuld af klare stjerner. Det kunne for eksempel være den lokale specialitet, den mørke Takamaka Rom.

>> Læs også om rejser til Maldiverne her

Hoteller på Seychellerne

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie på Seychellerne. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder på Seychellerne, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Vallée de Mai

Vallée de Mai er et naturreservat beliggende på Praslin, der er den næststørste ø i øriget Seychellerne. Naturparken, der er blevet erklæret verdensarv af Unesco, er et resultat af den geologiske proces, hvorved det sagnomspundne Gondwana-superkontinent blev opdelt i mindre dele og Seychellerne blev udskilt mellem nutidens Madagaskar og Indien.

Parken består af en velbevaret palmeskov, der er særligt berømt for dens seks endemiske palme-arter. Den mest berømte af disse er arten lodoicea, populært også kaldet coco de mer, hvis palmer bliver op til 20-30 meter høje og som frembringer de op til 25 kilo tunge kokosnødder, kaldet dobbeltkokosnødden, der udgør den største træfrugt i verden. 

Parken er også kendt for dens rige fauna, herunder den sjældne Praslin-papegøje (Coracopsis barklyi), samt en række sjældne pattedyr, krebsdyr, snegle og reptiler. Der har været en målrettet indsats for at eliminere alle indførte eksotiske arter af planter i parken, men det er endnu ikke lykkedes at udrydde kaffe-, ananas- og prydplanter.

Anse Source d´Argent

Anse Source d'Argent, beliggende på den sydvestlige del af øen La Digue (den tredjestørste ø i øgruppen), er ofte blevet beskrevet som den smukkeste strand i verden; og sandt er det, at den smukke blanding af turkisfarvet vand, gyldent sand og imponerende klipper gør den til en værdig kandidat til titlen. Stranden har blandt andet været kulisse i film som Robinson Crusoe, Castaway og de berømte Bacardi-reklamer fra 1990´erne.

Ud over sin store skønhed tiltrækker stranden mange besøgende på grund af dens mange aktivitetsmuligheder, der egner sig godt for strandgæster i alle aldre. Det lave, klare vand, samt den beskyttelse som koralrevet ud for stranden yder, betyder, at stranden både er et godt sted for børnefamilier og for dem, der primært kommer for at svømme og snorkle. Dog skal du være opmærksom på, at det kan være svært at svømme her, når det er lavvandet, da vandet da står ekstremt lavt, mens det, når det er højvandet, er dybt nok til at svømme i, men samtidig stadig er lavt nok til at være sikkert for de fleste svømmere, uanset svømme-færdigheder.

Den beskyttelse, som koralrevet yder, gør desuden, at det åbne hav føles langt væk, hvilket er et stort plus for de strandgæster, der har børn med. Der er desuden en række restauranter og frugtboder ved stranden, som gør, at du nemt kan tilbringe en hel dag her.

Victoria

Victoria, beliggende på den nordøstlige side af hovedøen Mahé, er hovedstad i øriget Seychellerne og den største by i øriget med omkring 27.000 indbyggere ud af landets samlede befolkning på omkring 95.000. 

Bosættelse i det område, som i dag bærer navnet Victoria, blev oprindeligt grundlagt af franske kolonister i 1778, efter at de havde gjort krav på øen i 1756, men det var først efter at Paris-traktaten ("Freden i Paris") var blevet underskrevet i 1814 (hvorved briterne fik overdraget Tobago, Saint Lucia, Seychellerne og Mauritius), at briterne formelt etablerede byen Victoria og gav den sit moderne navn, samtidig med, at de gjorde den til sæde for den britiske koloniale regering.

Byen er i dag Seychellernes økonomiske, politiske og kulturelle centrum og rummer en lang række af ørigets største historiske og kulturelle seværdigheder, herunder byens historiske klokketårn, der er modelleret efter Vauxhall Clock Tower i London; Victoria Botanical Gardens; Victoria National Museum of History; og Victoria Natural History Museum.

Derudover rummer byen også en lang række farverige og interessante markeder, herunder det berømte Sir Selwyn Selwyn-Clarke marked og flere gode fiske- og frugtmarkeder. 

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Seychellerne, såsom ørigets geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie på Seychellerne. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Seychellerne er et ørige beliggende i Det Indiske Ocean, nordøst for Madagaskar og omkring 1.600 km øst for Kenya. Øgruppen består af 115 øer, hvoraf størstedelen er ubeboede og mange er udnævnt som naturreservater.

Af disse 115 øer er der en gruppe på 42 øer, der betegnes som "de indre øer", og som - med et areal på 244 km2, - omfatter 54% af Seychellernes samlede arealområde på 459 km2 og hele 98% af hele befolkningen på omkring 95.000 indbyggere. Ca. 90% af befolkningen bor på hovedøen Mahé, der er ørigets største ø, og som også rummer ørigets hovedstad Victoria (læs mere om byen under seværdigheder). 

Den etnisk meget blandede befolkning består af 93,2% kreoler, 3,0% af britisk afstamning, 1,8% af fransk afstamning, 0,4% af kinesisk afstamning, 0,4% af indisk afstamning og 1,2% af anden herkomst.

Sprog

Seychellerne har tre officielle sprog: Fransk og engelsk, samt det kreolske sprog seychellois creole (også kaldet seselwa), som primært er baseret på fransk, men ofte er blandet med spanske ord og sætninger.

Af disse tre sprog er seychellois creole det mest talte sprog på Seychellerne, efterfulgt af fransk som det næstmest talte sprog og med engelsk som det mindst talte af de tre officielle sprog. Således taler 87% af befolkningen seychellois creole, 51% taler fransk og 38% taler engelsk.

Religion

Den langt overvejende del af indbyggerne på Seychellerne er kristne i den ene eller anden version. Således viser en undersøgelse fra 2010, at 76,2% af befolkningen er romersk-katolske (hvoraf alle hører under bispedømmet i Port Victoria), mens 10,6% er protestantiske (heraf er 6,1% anglikanere, 1,5% tilhører pinsebevægelsen, 1,2% tilhører Syvende Dags Adventistkirken og 1,6% tilhører andre protestantiske retninger).

2,4% af befolkningen er hinduister, mens 1,6% af befolkningen er muslimer og 1,1% af befolkningen tilhører andre ikke-kristne trosretninger. 5,9% betegnede sig selv som ikke-religiøse eller angav ikke en bestemt religion i undersøgelsen.