Rejser til Skotland

Skotland er berømt for sine dramatiske landskaber med høje bjerge og frodige dale, bølgende marker og dybe skove. Landet er da også et paradis for dig, som holder af aktive ferier med vandreture i smuk natur. Ligeledes bryster Skotland sig af at have opfundet golf og byder på talrige baner, der hører til blandt de bedste i verden. 

Men selvom mange af os automatisk ser det storslåede højland og de gamle borge ved spejblanke søer for os, når snakken falder på Skotland, er også den kuperede kystlinje og lavlandet betagende med de charmerende byer. Her finder du masser af liv og en rig kulturarv med rødder, der rækker tusinder af år tilbage.

Glæd dig til at besøge traditionsrige whisky-destillerier og stemningsfulde pubber, hvor du kan møde de gæstfrie skotter på hjemmebane. Der er ikke mange egentlige storbyer i Skotland, men til gengæld er dem der er blandt de mest interessante i Storbritannien. Edinburgh og Glasgow byder således på et sprudlende natteliv, spændende butikker, anerkendte restauranter og ikke mindst talrige unikke seværdigheder.

Skotland er et af flere nye rejsemål du snart kan rejse til med Escapeaway. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier og vær blandt de første til at få rejsetilbud når vi åbner op for rejser til Skotland.

 

Rejsemål i Skotland

 • Gæstebedømmelser 9,7
  Edinburgh
  33 hoteller
  Skotlands hovedstad, beliggende mellem Nordsøen og imponerende højdedrag, er en enestående by med en hyggelig middelalderlig arkitektur og atmosfære, fantastisk natur - og så er den lille nok til at du kan udforske byen til fods.

Populære hoteller i Skotland

Skotland, Edinburgh
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Skotland, Edinburgh
9,2
Fabelagtigt
864 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Afstand til centrum: ca. 600 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Skotland, Edinburgh
8,1
Meget godt
1853 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Herunder får du lidt nyttige informationer om Skotland og tips til oplevelser, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration, og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Skotland.

Skotland - rig på kultur

I Skotlands hovedstad, Edinburgh, kan du opleve en masse af de ting vi elsker Skotland for. Store slotte, smukke gamle bydele og ikke mindst sækkepibemusik. Edinburgh står ikke overraskende på UNESCOs Verdensarvsliste. De kulturhistoriske seværdigheder er dog ikke begrænset til hovedstaden.

Du kan for eksempel nemt bruge det meste af ferien på bare at udforske gamle slotte i resten af landet. Nogle af slottene, der inkluderer alt fra ruiner til velbevarede perler, stammer helt tilbage til det 13. århundrede. Flere af dem vil du sikkert genkende fra berømte Hollywood-film eller som hjem for den royale familie, for eksempel Balmoral Castle. Ikke blot slottene, men også Skotlands fabelagtige natur har gennem tiden også været brugt til mange flotte og spektakulære film. En af de seneste og mest kendte film er Harry Potter, hvor Hogwarts Ekspressen kører over jernbaneviadukten nær Glenfinnan.

Vil du have et mere nutidigt indblik i den skotske kultur er det dog ikke de imponerende slotte, du skal opsøge, men i stedet en af de mange små, hyggelige pubber eller spillesteder. Her vil du med det samme føle dig godt tilpas blandt de utroligt gæstfrie skotter, og en aften med levende musik i Skotland - moderne eller traditionel - er et uforglemmeligt ferieminde.

Whisky

Hvis du rejser til Skotland for at udforske de mest traditionsrige sider af landet, kommer du heller ikke uden om Whisky. Whiskyen er Skotlands største eksportvarer, og med god grund. Snyd ikke dig selv for at besøge et af de mere end 100 destillerier, prangende store som charmerende små, og smag på de gyldne dråber som ligger dybt i hver skottes hjerte.

Skotske myter

Når man rejser til Skotland er Loch Ness også helt klart et besøg værd - især hvis du kan lide myten om Loch Ness uhyret. Du kan smutte forbi besøgscenteret og få myten genopfrisket eller lade din egen fantasi spille dig et puds når du går en tur langs søen. Uanset om det ikke lykkedes dig at spotte Nessie, er søen et flot udflugtsmål og kan ikke andet end nydes. Det sangomspundne uhyr er ikke det eneste, der er unikt ved søen. Loch Ness rummer for eksempel mere vand end alle søerne i England og Wales tilsammen.

Storslået natur

Loch Ness er langt fra den eneste naturseværdighed i Skotland. Høje bjerge, glitrende lochs, dybe skov og kilometervis af uberørte kyster - Skotlands byder på en utrolig variation af landskabstyper, som alle vil betage dig, hvad enten du kører blandt de frodige, bølgende bakker i lavlandet eller omgivet af imponerende bjerge i højlandet. Skotland er næsten dobbelt så stor som Danmark, men har ikke flere indbyggere (ca. 5,1 mio.), så der er masser af uberørte naturområder.

Loch Lomond, Storbritanniens største sø,  Cairngorms National Park, Storbritanniens største nationalpark, er et par af de største naturattrakttioner, men dertil kommer utallige mindre perler, hvoraf mange er indenfor kort rækkevidde af både Glasgow og Edinburgh. Naturoplevelserne behøver i øvrigt ikke ende ved solnedgang. Skotlands største skovpark, Galloway Forest Park, som udover maleriske skove byder et væld af cykel- og vandreruter, er for eksempel kendt for sin klare nattehimmel. Galloway Forest Park er således Storbritanniens første Dark Sky Park, hvor du på grund af de ganske få bebyggelser i området kan nyde en uforstyrret nattehimmel fuld af klare stjerner.

Rejsemål

Læs her mere om et par byer og rejsemål i Skotland, som er værd at besøge på en rejse til landet.

Glasgow

Glasgow har det bedste Skotland har at byde på. Byen indeholder iblandt mange populære attraktioner: Kelvingrove Art Gallery and Museum, Glasgow Cathedral, The University of Glasgow, fodboldstadion Hampden Park eller shopping gaden Buchanan Street. Skotlands største by Glasgow byder dig velkommen med åbne arme, med mørk øl, haggis, sækkepibemusik og en god gang fodbold eller rugby. Blandt kendere er Glasgow kendt for at have noget af det bedste og mest interessante butiksliv, ligesom du næppe finder byer i Skotland med et mere alsidigt natteliv.

Edinburgh

I Skotlands hovedstad, Edinburgh, er der meget at opleve. Mest populært er Edinburgh Castle, den gamle middelalderborg kan spores helt tilbage til den mørke middelalder. Byens centrum indeholder også fantastiske shoppingmuligheder for enhver smag. Der foregår altid et eller andet i Edinburg, der ikke uden grund er kendt som "Festival City". Den årlige kunstfestival, Fringe, i august er således en af de største i verden, men også Jazz & Blues Festival og filmfestivalen tiltrækker masser af feststemte besøgende til hovedstaden.

Når du er færdig med med Edinburg, eller blot trænger til en pause fra bylivet, har du desuden et godt udgangspunkt for at tage på udflugter i det smukke skotske højland og oplev den overvældende keltiske kultur.

Glencoe

Lige så alsidige i udvalget af seværdigheder og aktivitetsmuligheder Glasgow og Edinburgh er, lige så tydeligt er det, hvad den primære attraktion er ved landsbyen Glencoe: den omkringliggende natur. Glencoe har med god grund uofficiel status af ikke blot Skotlands, men Storbritanniens friluftshovedstad. I det omkringliggende Lochaber-område kan du udforske nogle af de smukkeste højlandslandskaber i landet både til fods eller i bil. Selvom det er et berømt område blandt vandrere, er blot den omkring 2 timers lange køretur fra Glasgow til Glencoe således en enestående naturoplevelse. Du passerer for eksempel forbi Ben Nevis, Storbritanniens højeste bjerg.

Lokal transport

Skotlands to primære internationale lufthavne ved Edinburgh og Glasgow har gode forbindelser til resten af Europa, inklusiv Skandinavien. Efter ankomst er der gode muligheder for at komme videre til ikke blot de to nærliggende storbyer, men også de fleste andre større byer med offentlig transport. Du kan således ofte finde en bus- eller togforbindelse til dit endelige rejsemål i Skotland.

Trods den generelt gode offentlige transport er der dog ingen tvivl om, at en lejebil giver dig de bedste muligheder for at udforske Skotland. Især hvis du vil opleve det berømte Highland (højlandet), er en lejebil næsten et must. Der er et godt udvalg af biludejningsselskaber i lufthavne og større byer.

Turistinformation

Har du brug for mere information om Skotland? Turistkontoret hjælper gerne med oplysninger, og inspiration til din rejse i Skotland. På den officielle hjemmeside for det skotske turistbureau finder du bl.a. artikler om nogle af Skotlands topattraktioner, og en række praktiske informationer om at rejse i Skotland. Derudover finder du også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Skotland.

>> Læs også om rejser til England
>> Læs også om rejser til Wales

Hvad siger gæsterne i Skotland?

9,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser