Rejser til Edinburgh

Uanset om du er interesseret i kultur eller historie, om du er en familie eller et par eller en single-rejsende, er du sikker på at blive forelsket i den skotske hovedstad. Rejs til Edinburgh med Escapeaway og oplev det bedste af Skotland.

Som rejsemål til en storbyferie er Edinburgh temmelig svært at slå. Den er statelig, men på samme tid afslappende og dens centrum er relativt lille, så du an gå rundt til det meste, hvis du ikke har noget imod at bruge fodtøjet på din ferie. Og så er byen fyldt med store historiske og kulturelle seværdigheder, samt et væld af spændende udflugtsmuligheder.

Selv på regnfulde dage har et weekendophold her masser af tilbyde. Du kan tage en tur på National Museum of Scotland, som har masser af attraktioner til at holde børnene underholdt og en tagterrasse med den bedste udsigt over byen.

Hvis vejret er godt, kan du tage en tur op til Arthur´s Seat og opleve en inaktiv vulkan, eller du kan tage en tur i de botaniske haver og fylde dig med stedets fred og ro, mens du beundrer de ca. 15.000 arter af sjældne og eksotiske planter.

>> Læs også om rejser til London her

Hoteller i Edinburgh

Populære hoteller i Edinburgh

Skotland, Edinburgh
8,4
Meget godt
555 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 14 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Skotland, Edinburgh
9,3
Fabelagtigt
1483 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Skotland, Edinburgh
8,2
Meget godt
1954 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Jeg har her samlet en lille guide med lidt information og fakta for dig som skal rejser til  Edinburgh på ferie. Husk du altid finder meget mere inspiration på vores blog, her skriver vi om egne erfaringer fra rejser til Skotland og om emner som f.eks. de største seværdigheder, vejret når du rejser, om det lokale kulturliv, om naturen, tips til oplevelser og udflugter, om maden og meget mere.

Oplevelser og udflugtsmuligheder

Den gamle bydel

Den gamle bydel udgør hjertet af Edinburghs middelalderlige centrum og er stedet, hvor fleste af de største turistattraktioner i byen er placeret. 

Du behøver aldrig at vandre langt for at opleve byens fantastiske arkitektur. Besøg f.eks. Edinburgh Castle fra det 12. århundrede, der knejser højt over byen og som faktisk er bygget oven på en inaktiv vulkan.

Hvis du har brug for lidt mere udfordring, kan du tage turen op til Calton Hill, hvor du bliver rigeligt belønnet for anstrengelserne med en smuk udsigt ned til den historiske Royal Mile, som ligger lige i hjertet af den gamle bydel.

Stockbridge og Canonmills

Stockbridge og Canonmills, der ligger nord for den nye bydel, er et eksklusivt kvarter med mange spændende butikker og forretninger. Det er dog samtidig hjemsted for byens mest afslappende område, Den Kongelige Botaniske Have.

The Village Urban Resort

Hvis du vil opleve noget af Skotlands moderne kultur, anbefaler vi helt sikkert Village Urban Resort. Det er en mellemting mellem en sundhedsklub og et hotel, samt et ekstra indkøbscenter. 

Holyrood Parks og Arthur

Ingen rejse til Edinburgh ville være komplet uden en spadseretur gennem Holyrood Royal Park, som fører op til den legendariske Arthur´s Seat. Med sine 2,5 km2, der blot venter på at blive udforsket, og med en udsigt, der ikke findes tilsvarende noget andet sted i Skotland, vil du ikke blive skuffet. Og når du nu er der, kan du ligeså godt besøge St. Anthony's middelalderlige kapel fra det 15. århundrede, som rummer en fantastisk arkitektur.

National Museum of Scotland

National Museum of Scotland, der blev grundlagt i 2006, byder på en unik fremvisning af landets arv. Museet byder også på specielle arrangementer om aftenen og i weekenderne. Adgang til museet er i skrivende stund gratis, og museet er åbent fra kl. 10.00 til 17.00 hele året rundt, undtagen juledag.

Portobello Beach

Kun ca. 3,5 kilometer fra Edinburghs bymidte finder du Portobello Beach med dens gyldne sand. Om sommeren er det et ideelt sted for camping, solbadning og svømning. Efter et morgenbad her, vil du føle dig friskere end før.

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle har en spektakulær beliggenhed, idet slottet ligger bygget ind i klippen Castle Rock (der er en inaktiv vulkan). Det er bedst, hvis du nærmer dig slottet fra øst nær den travle Royal Mile og de skotske parlament-bygninger. Lige før slottet ligger selve Esplanaden, hvor der finder slotskoncerter sted i juli og hvor Edinburgh Military Tattoo Festival afholdes i august.

Lokal transport

 • Til fods: Både den nye bydel og den gamle bydel er hyggelige og kompakte og kan let udforskes til fods. Bare sørg for at iføre dig nogle gode sko, og pas på i de få kuperede og stejle områder.
 • Med bus: Hop-on / hop-off turistbusser stopper ved alle de vigtigste seværdigheder i byen. Der er også et offentligt busnetværk, som kan transportere dig fra A til B, bare vær opmærksom på, at du skal købe et buskort.
 • På cykel: Hvis du ønsker at se byen på to hjul, er der et par cykeludlejnings-firmaer spredt rundt omkring i byen. Du kan også tage en tur ud i det omkringliggende landskab, hvor du finder bilfri cykelstier.
 • Med taxa: Taxaer er et almindeligt syn i byens centrum, og du kan bare preje dem på gaden. At give dem 10% i drikkepenge er normen.

Mad og drikke 

Kun en kort gåtur fra hovedbanegården finder du retter fra hele verden. Men hvis du vil prøve nogle af retterne fra byens lokale køkken, så skal du prøve Skotlands berømte ret Haggis (fåre-hjerte, lever og lunger blandet med hakket løg, havregryn og oksetalg). Selv om retten kan lyde som en udfordring for en nordboer, er det en af Skotlands mest traditionelle retter og spises altid på Burns Night. 

Hvis Haggis ikke lige er dig, kan du nøjes med en kop sød eftermiddagste, der serveres med et stort udvalg af kager eller den berømte skotske whisky, som byen er så rig på.

Sådan booker du en rejse til Edinburgh

Med Escapeaway kan du rejse til Edinburgh fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Edinburgh, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Irland
>> Læs om rejser til England her

Rejser til Skotland

Læs mere om Skotland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Skotland her