Rejser til Edinburgh

Uanset om du er interesseret i kultur og historie, om du er en familie med børn, et par eller bare rejser alene, vil du helt sikkert blive forelsket i den skotske hovedstad. Rejs til Edinburgh med Escapeaway, og oplev denne del af Skotland.

Edinburghs centrum er forholdsvis lille, hvilket gør byen nem at overskue og opleve fuldt ud. Tempoet er afslappet, og du vil i løbet af dine dage her, kunne dykke ned i byens mange spændende historier og seværdigheder samt mange spændende udflugtsmuligheder.

Opdag Edinburgh

Den gamle bydel

Den gamle bydel er hjertet af Edinburghs middelalderlige centrum. Edinburgh blev hovedstad i Skotland i 1437, og herfra voksede byens magt og velstand. Det er i dette område, de fleste af de store turistattraktioner ligger, og det hele er så kompakt, at du ikke behøver at gå langt for at opleve det hele. Besøg for eksempel Edinburgh Castle fra 1300-tallet, som ligger højt op over byens centrum. I perioden op til jul er slottet oplyst og giver dig en fantastisk kulisse, når du oplever byen i juleperioden. Hvis du vil have lidt mere udfordring til benene, kan du tage op til Calton Hill (103 m.o.h) hvorfra du får en flot udsigt ned over den historiske Royal Mile, som man kan sige er hjertet af byen.

Edinburgh slot og The Tattoo

Edinburghs slot (Edinburgh Castle) har en fantastisk beliggenhed. Slottet er bygget ind i klippen Castle Rock, en inaktiv vulkan. Den bedste måde at komme til slottet på er fra øst, tæt på den travle Royal Mile og det skotske parlaments bygninger. Lige før slottet ligger selve Esplanaden, hvor der afholdes slotskoncerter i juli, og hvor Edinburgh Military Tattoo Festival afholdes i august. Hvis du vil rejse til Edinburgh for at opleve denne festival, anbefaler vi tidlig booking af dit hotel - her er byen godt fyldt op!

Nationalmuseet i Skottland

National Museum of Scotland blev grundlagt i 2006 og her kan du se en unik udstilling af landets historie. Der er også mange attraktioner for børn og en flot tagterrasse med den bedste udsigt over byen. Museet er også stedet, hvor der sker særlige arrangementer om aftenen og i weekenden.

Stockbridge og Canon Mills

Stockbridge og Canon Mills er nogle eksklusive områder i Edinburgh med mange spændende butikker og små værksteder. Her kan du også besøge den smukke botaniske have Royal Botanic Gardens og nyde roen, mens du går rundt og beundrer de 15.000 arter af sjældne og eksotiske planter.

The Village Urban Resort

Hvis du vil opleve noget af Skotlands moderne kultur, anbefaler vi et besøg på Village Urban Resort. Det er en kombination af helseklub og hotel -  samt et indkøbscenter.

Holyrood Parks og Arthur

Ingen tur til Edinburgh er komplet uden en tur til Holyrood Park og derefter op til det legendariske Arthur's Seat. Fra toppen har du en storslået udsigt over byen, og en tur herop er lige så populær blandt de lokale som blandt turisterne. Mens du er her, bør du også se St Anthonys middelalderlige kapel fra 1400-tallet, som har en fantastisk arkitektur. Kig 700 år tilbage i historien!

Portobello-stranden

Hvis du besøger Edinburgh om sommeren og har lyst til en dag på stranden, kan du tage til Portobello Beach, kun 3-4 kilometer fra byen. Med sit gyldne og flotte sand er dette et perfekt sted at slikke sol og og svømme i havet.

Mad og drikke i Edinburgh

Kun en kort gåtur fra hovedbanegården er der mange restauranter fra alle verdenshjørner. Når du er i Skotland, vil du måske gerne prøve retter fra det lokale køkken? En af disse retter er den berømte Haggis (fårehjerte, lever og lunger blandet med hakkede løg, havregryn og fedt). Det er en af Skotlands mest traditionelle retter og spises ofte på Burns Night, en fejring af den skotske digter Robert Burns, som blev født den 25. januar 1759. Ellers er en pubfrokost på en typisk skotsk pub eller en kop traditionel eftermiddagste med et stort udvalg af kager en fin oplevelse. Og glem ikke den berømte skotske whisky! Den kan du smage mange steder i byen - og købe med hjem.

Lokal transport i Edinburgh

Til fods: Både den gamle bydel og den nye bydel er hyggelige og kompakte og kan nemt udforskes til fods. Husk at tage gode sko på, da gaderne kan være både bakkede og stejle.
Med bus: Hop-on/hop-off turistbusser stopper ved alle de vigtigste seværdigheder. Der er også et offentligt busnet, som tager dig rundt i byen, husk at købe et buskort.
På cykel: Hvis du vil se byen på to hjul, er der et par cykeludlejningsfirmaer rundt omkring i byen. I området uden for byens centrum finder du flere bilfri cykelstier.
Med taxa: Taxier er nemme at finde i byens centrum, og du kan bare stoppe hvor som helst.

Bestil din rejse til Edinburgh

Der er daglige flyafgange til Edinburgh fra Kastrup. Hos Escapeaway kan du booke kun fly, både fly og hotel eller kun hotel. Hos os kan du også finde Hideaways, som er unikke hoteller og afsidesliggende perler. Edinburgh Lufthavn (EDI) ligger 13 kilometer fra byens centrum. Edinburgh Trams er den nemmeste måde at rejse mellem lufthavnen og Edinburgh centrum på. 

>>> Se vores Hideaways-hoteller i Edinburgh 

>>> Læs mere om Skotland

 

 

Rejser til Skotland

Læs mere om Skotland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Skotland her

Hoteller i Edinburgh

Populære hoteller i Edinburgh

Skotland, Edinburgh
8,2
Meget godt
437 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Skotland, Edinburgh
9,0
Fabelagtigt
1600 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Skotland, Edinburgh
8,1
Meget godt
1853 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Edinburgh?

9,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser