Rejser til Spanien

Det er ikke for ingenting, at Spanien er danskernes foretrukne rejsemål, når de rejser på ferie. Intet land i Europa byder på en så stor mangfoldighed som Spanien - og dette gælder både Spaniens natur, kultur og historie.

Selv de, der har foretaget mange rejser til Spanien, må gang på gang undre sig over, at der bliver ved med at være regioner, byer, landskaber og seværdigheder, som man endnu ikke har set i Spanien. Hvor finder man ellers 5 officielle sprog, 17 selvstyrende regioner og syv dialekter, en fortid, der rummer nogle af de vigtigste kulturelle strømninger i europæisk historie, samt et landskab, der byder på alt lige fra fantastiske kyststrækninger, golde ørken-landskaber og endeløse sletter til storslåede bjergkæder og dybe skove?

Turisme er Spaniens klart største indtægtskilde og industri, og det forstår man godt. Året rundt kan man få sol og varme på De Kanariske Øer, hvis nærmeste nabo er Sahara, og hvor klimaet er stabilt reguleret af Atlanterhavet og Golfstrømmen. Hvem vil ikke elske en tur til Tenerife i februar? Og om sommeren kan man nyde høje temperaturer, lækre strande og den noget kortere flyvetur til De Baleariske Øer, med magneten Mallorca i centrum. Og så har vi ikke engang nævnt fastlandets glæder med ikoniske Costa del Sol, som byder på kendte navne á la Malaga, Marbella og Fuengirola.

Også for storbyelskeren leverer Spanien på den store klinge, når du besøger Gaudis Barcelona med Sagrada Familia, Ramblaen og måske en fodboldkamp på Camp Nou. Inde i landet byder hovedstaden Madrid på utallige museer i absolut verdensklasse, topfodbold på Santiago Bernabeu og naturligvis tapas og sangria på den 400 år gamle Plaza Mayor.

Når du rejser til Spanien med Escapeaway kan du vælge afrejse fra lufthavnen i Billund, Aalborg, København eller Hamburg, med ankomst til en valgfri lufthavn - fx. Malaga, Alicante, Palma eller Barcelona - hvor en lejebil står klar til dig, så du kan komme hurtigt og nemt til dit bestemmelsessted. Har du mere lyst til at booke en feriebolig hos os, og så i øvrigt selv arrangere transport, er det også en mulighed. Fælles er, at afrejse og ankomst er fleksibelt og tilpasset dine behov og ønsker.

Inspiration og fakta

Spaniens metropoler

Barcelona, Spaniens næststørste by, byder på et væld af interessante historiske og kulturelle seværdigheder, foruden en overflod af gode barer, restauranter og cafeer.

Madrid er ofte mindre populær og besøgt herhjemme end Barcelona, men Spaniens kosmopolitiske og undervurderede hovedstad har mindst ligeså meget at byde på, som den katalanske broder i øst. Ligesom Barcelona byder Madrid nemlig på en overflod af museer, plazaer, parker, og fremragende cafeer og restauranter, og herudover er byen i besiddelse af prægtige kongelige paladser, som man kun finder i Spaniens hovedstad, samt de mange historiske spor af Madrids position som nervecentret i et mægtigt imperium.

Ud over de to storbyer, byder Spanien også på en række mellemstore byer, hvor oplevelserne også står i kø. Tag fx. til brændvarme Sevilla og oplev Andalusiens hovedstads charme og enestående kultur. Eller hvad med den moderne kystby Valencia - Spaniens tredjestørste by - hvor du kan se imponerende arkitektur som rækker ud mod både fortiden og fremtiden. I alle byerne er der mulighed for at opleve topfodbold med spansk passion på stadions med navne som Bernabeu, Camp Nou, Mestalla og Ramón Sánchez Pizjuán.

>> Læs også om kulturrejser til Spanien

Spanien – for at slappe af

Så der er mange gode grunde til at rejse til Spanien - og så har man endnu ikke nævnt den vigtigste: Den lidt roligere og afslappede livsrytme, som specielt melder sig lidt over frokost om sommeren, under siesta-tid, og som kan virke dulmende på mangen en stresset nordboer, der rejser til Spanien.

Spaniens fyrige flamenco

Man kan f.eks. rejse til Malaga og herfra videre til nogle af Andalusiens enestående seværdigheder, som f.eks. maurerborgen Alhambra i Granada, Mezquitaen i Cordoba" eller La Giralda i Sevilla. I denne del af Spanien er der også rig mulighed for at stifte bekendtskab med Spaniens berømte tapas-kultur, og den fyrige og varme flamenco, som især står højt i den andalusiske del af Spanien.

Vejret når du rejser

De fleste forbinder Spanien med det varme og tørre middelhavsklima, men landet er så stort og varieret at andre typer vejr også kan opleves. Spaniens størrelse samt påvirkningen fra Middelhavet og Atlanterhavet skaber specielt om vinteren markante forskelle i vejret mellem kystegnene og det indre af landet. Det meste af Spanien har således varme og solrige somre, men hvor vinteren er mild ved kysterne, er det koldere og ofte snerigt i det indre af landet.

Vejret i den nordlige del af landet

Dette er den vådeste og mest skyet del af Spanien, da den påvirkes af lavtryk fra det nærliggende Atlanterhav. Der er dog stadig også mange varme og solrige dage i denne region.

Det centrale Spanien - tørt og varmt

Der kan falde meget sne om vinteren i det indre Spanien, men ellers er mængden af nedbør lav i denne region. I stedet er det indre Spanien præget af høje sommertemperaturer, men en lav luftfugtighed gør heden udholdelig.

Kysten ved Middelhavet

Det mange populære turistdestinationer ved kysten nyder godt af et klima præget af mange solskinstimer om sommeren, og selvom vejret kan være meget hedt og fugtigt, er der ofte en behagelig afkølende brise fra havet. 

Oplev Spanien på et Hideaway

Spanien rangerer blandt danskernes favorit-rejselande, med ikoniske strand-destinationer som Mallorca, Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote - og mulighed for unik storbyferie i Barcelona og Madrid. Hos Hideaways finder du altid et stort udbud af rejser til Spaniens største og bedste destinationer, men med fokus på den unikke oplevelse, hvor vi besøger og udpeger mindre hoteller af høj kvalitet, med den der særlige beliggenhed og charme, som gør din ferie med Hideaways til noget specielt.

>> Læs her om langtidsferie i Spanien

Turistinformation

Spanien er meget mere end sol og strand. Her kan du finde information om Spaniens turistkontor. På den officielle hjemmeside for det spanske turistbureau finder du bl.a. artikler om nogle af Spaniens seværdigheder lige fra pilgrimsruten til det spændende spanske køkken. Desuden har turistbureauet også en række praktiske informationer om at rejse i Spanien. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Spanien. Få inspiration til din rejse og find også links til turistinformationer om de mange spændende byer og regioner i landet.

Hvordan booker jeg en billig rejse til Spanien?

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til Spanien som passer til dig og dine planer. Der findes en række forskellige filtre, så du kan finde frem til det helt rigtige rejsemål. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Spanien, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Escapeaway ønsker dig en god ferie i Spanien!

Rejsemål i Spanien