Rejser til Spanien

Uanset om du søger hvile og afslapning på et hotel eller i en feriebolig, vil en rejse til Spanien og dets øer - som f.eks Mallorca og De Kanariske Øer - både charmere og fascinere dig. Her vil du opleve en farverig nation med smukke gyldne strande, livlige fester og tapas ved det rolige, turkisblå Middelhav. 

Spanien er forbundet med en storslået kultur og historie, som skinner igennem både i byerne og på landet. Uanset hvor du går hen, er det let at se, at Spanien i sin storhedstid, da skibe bragte tonsvis af guld til landet fra den nye verden, var en fremadstormende nation, der investerede sin rigdom i storslåede bygninger. I dag er mange af disse bygninger opført på UNESCO's verdensarvsliste. Faktisk er der 45 spanske seværdigheder på listen, bl.a. Alhambra i Granada og Gaudís værker i Barcelona.

Udvalgte rejsemål i Spanien

Andalusien

Andalusien er Spaniens sydligste region og er hjemsted for nogle af landets mest historisk og kulturelt betydningsfulde byer, såsom regionens hovedstad, Sevilla, samt Granada og Córdoba. Her finder du Spaniens mest varierede natur, fra ørken og sneklædte bjergtoppe til nogle af Spaniens bedste strande. Hvis du besøger byerne Cadiz, Sevilla og Granada, kan du opleve den berømte flamenco. 

Mallorca

Mallorca er selve definitionen på en destination, der henvender sig til alle, unge som gamle. Omgivet af Middelhavet byder øen på fantastiske strande, fra lange, børnevenlige sandstrande i Alcudia til små, private bugter som i f.eks i Calas de Mallorca.  Den smukke og varierede natur, der lokker med vandreture i Tramuntana-bjergene, til vandreområdet omkring Soller. Her kan du også finde idylliske og unikke hideaways, nyde det lækre middelhavskøkken og ikke mindst lære Mallorcas smukke hovedstad, Palma de Mallorca, at kende. 

Gran Canaria

Gran Canaria er den tredjestørste af De Kanariske Øer og ligger på det sydligste punkt i øgruppen. Med sit varierede landskab, smukke strande og rige kulturliv smelter al denne mangfoldighed harmonisk sammen. På Gran Canaria kan du opleve alt fra ørkenlandskaber til frodige grønne dale, dramatiske klipper og kilometervis af sandklitter, og du kan tage en pause med en storbyferie til øens hovedstad, Las Palmas

Catalonien

Catalonien er en region, der ligger ved Middelhavskysten i det nordøstlige Spanien. Det er en populær feriedestination med varierede landskaber, bjergområder og historiske byer, især regionens hovedstad Barcelona. Her kan du kombinere storbyferie med sol og strand langs Costa Brava- og Costa Dorada-kysten. Barcelona, med alle sine kulturelle og arkitektoniske skatte på UNESCO's verdensarvsliste, såsom Sagrada Familia og Gaudís værker, tiltrækker turister fra hele verden. Med et mildt klima året rundt og en blanding af natur, kultur og gastronomi, samt en rig catalansk kultur med mad, traditioner og festivaler, er det ikke underligt, at Catalonien er et af de mest besøgte steder i Spanien.

Udvalgte seværdigheder i Spanien

Alhambra

Den mauriske fæstning i den andalusiske by Granada er Spaniens største attraktion og optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Med sin unikke mauriske arkitektur og historie, samt sin fantastiske beliggenhed med udsigt over Sierra Nevada-bjergkæden og Granadas gamle bydele, er det et must at besøge, når man rejser til Andalusien

La Mezquita 

Den mauriske moskéen La Mezquita blev lavet om til en katolsk katedral i 1200-tallet, er en anden af Spaniens store seværdigheder og på UNESCO's verdensarvsliste. Moskeen/katedralen ligger i den smukke by Córdoba i Andalusien, som med sine mange fine patioer, plazaer og olivenlunde er et besøg værd i sig selv. 

La Sagrada Família

Den storslåede katedral i Barcelona, med det fulde catalanske navn Temple Expiatori de la Sagrada Família, er på UNESCO's verdensarvsliste. Katedralen er et neogotisk mesterværk designet af den berømte arkitekt Antoni Gaudí, og den har længe været anerkendt som en af Cataloniens og Spaniens største seværdigheder. 

El Escorial

Det spanske kongepalads, kloster, museum og bibliotek med det lange  navn El Monasterio de San Lorenzo de El Escorial er en af Spaniens mest betydningsfulde historiske bygninger og ligger i byen San Lorenzo El Escorial, cirka 45 kilometer nordvest for den spanske hovedstad Madrid. Bygningskomplekset, der er en af de mest besøgte seværdigheder i Spanien, bruges mest som kloster i dag, men har været et af den spanske konges kongelige sæder, siden det blev bygget af Felipe II i det 16. århundrede. 

Prado-museet

Kunstmuseet El Prado i den spanske hovedstad Madrid, som bærer det fulde navn El Museo Nacional del Prado, er et af de største, fineste og mest besøgte kunstmuseer i verden. Det huser bl.a. den største samling af spansk kunst med værker af berømte spanske mestre som Goya og Velazquez. Dertil kommer en af verdens fineste samlinger af europæisk kunst fra det 12. til det 19. århundrede.

Mad og drikke i Spanien

Maden i Spanien er en rejse værd i sig selv, og hvis du sætter pris på et godt glas vin, er Spanien også et godt land at besøge. 

Tapas

Tapas er en vigtig del af den spanske kultur og serveres som små retter, enten som snacks eller til frokost eller middag. Tapas betyder 'låg' på spansk, så oprindeligt blev tapas, en skive hvidt brød med pålæg, sandsynligvis brugt som et låg over glas for at holde insekter væk. I årenes løb har tapas udviklet sig til at omfatte en række delikatesser som skinke, ost, oliven, pølse og fisk. Spanierne nyder tapas på alle tidspunkter af dagen, men især omkring frokost, mellem måltiderne eller som en aftensnack. Tapas kan også være små retter uden brød, f.eks. tortillas, kødboller eller blæksprutte.

Paella

Paella er en saltet spansk ret, der stammer fra Valencia-området i det sydøstlige Spanien. Det er ikke, som mange tror, Spaniens nationalret, men det er en typisk ret for Valencia-regionen og den nordlige del af den spanske østkyst i Catalonien. Paella er en pikant risret fyldt med grøntsager som ærter, løg, peberfrugter og tomater samt forskellige typer kød, eller mere almindeligt fisk og skaldyr som muslinger og rejer. Safran og chorizopølser bruges ofte som krydderier.

Gazpacho

I Andalusien er gazpacho en populær kold tomatsuppe, der er perfekt til at køle ned i sommervarmen. Denne forfriskende ret er lavet med vegetabilsk fløde, tomater, agurk, hvidløg, olivenolie og brød og er en del af den spanske gastronomi.  Nogle gange kan man også finde variationer med peberfrugt, grapefrugt, avocado, vandmelon og forskellige typer fisk. Et must at prøve, når du er på ferie i Andalusien.

Cava

Cava er den spanske mousserende vin, der er kendt som "fattigmandschampagne". Det er en mousserende rosé eller hvidvin, som er en vigtig del af den spanske vinproduktion. Cava produceres i otte forskellige spanske regioner, men det er det kendte Penedés-distrikt i Catalonien, med byen Sant Sadurní d'Anoia i centrum, der står for 95% af al Cava-produktion i landet. Et besøg i Catalonien giver dig en fantastisk mulighed for at smage denne berømte vin.

I Spanien finder du også golfbaner i verdensklasse i fantastiske landskaber, der danner fantastiske kulisser for livlige ferieresorts og karakteristiske fiskerlandsbyer. Men frem for alt finder du vidunderlige små gemmesteder gemt mellem bjergene, omgivet af olivenlunde, frugttræer og vinmarker. 

Du kan rejse til smukke Spanien hele året rundt og nyde det behagelige klima, den smukke natur og de gæstfrie mennesker. 

 

Velkommen til Spanien med Escapeaway 

Hos os kan du planlægge og skræddersy din rejse, så den passer til dig til 100%. Du kan også vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller.  Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere dine muligheder for at udforske det område i Spanien, du besøger.

>>> Læs mere om Andalusien

>>> Læs mere om Barcelona

>>> Læs mere om De Kanariske Øer

>>> Læs mere om Mallorca

>>> Læs mere om Costa del Sol

>>> Læs mere om Alicante

>>> Læs mere om Madrid

>>> Læs mere om Bilbao

Rejsemål i Spanien

 • Gæstebedømmelser 8,7
  Mallorca
  382 hoteller
  Mallorca er en ferieklassiker, som mange kender godt, og som har været et populært rejsemål i årtier. Uanset hvad du ønsker dig af din ferie, finder du det her, fra familievenlige, lavvandede strande til afsondrede bugter. Storslået natur, der ... er velegnet til både cykling og vandreture, især Tramuntana-bjergene, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Tag en tur til hovedstaden Palma, hvor du kan slentre langs den smukke strandpromenade og besøge de unikke seværdigheder. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,1
  De Kanariske Øer
  343 hoteller
  De Kanariske Øer har et dejligt og behageligt klima hele året. Øgruppen består af syv unikke øer, der tilbyder noget for rejsende i alle aldre, uanset om du er på udkig efter en badeferie på fantastiske strande - eller en aktiv ferie som vandreture, ... surfing eller cykling - du finder det hele her. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,5
  Catalonien
  252 hoteller
  Catalonien er bedst kendt for sin hovedstad, Barcelona. Men regionen har noget at tilbyde alle, lige fra de smukke strande langs middelhavskysten til Pyrenæerne med frodige sletter og bjerge op til 3.000 meter over havets overflade. Og ikke ... mindst gastronomien - det skønne udvalg af mad og drikke. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Andalusien
  217 hoteller
  Andalusien, Spaniens sydligste region, emmer af alt det “gamle Spanien” og har nogle af landets mest historisk og kulturelt betydningsfulde byer, såsom Sevilla - regionens hovedstad - Granada og Córdoba. Det er også her, du finder Spaniens mest ... varierede og mangfoldige natur, der spænder fra ørken over snedækkede bjergtinder til nogle af Spaniens bedste strande. Desuden er det her, du kan finde et af landets rigeste udbud af tapas og opleve den berømte flamenco i byer som Cádiz, Sevilla og Granada. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,9
  Gran Canaria
  133 hoteller
  Gran Canaria er også kendt som solskinsøen, og det er ikke uden grund. Tusindvis af rejsende kommer hertil året rundt, især om vinteren, for at få sol og varme. Gran Canaria har mange store turisthoteller og feriesteder, hvor turister fra hele ... verden samles for at nyde sol, pool og kulørte drinks. Men hvis du rejser lidt væk fra alfarvej, finder du skjulte perler i form af små landsbyer og overraskende mange unikke hoteller. Gran Canaria har noget for alle. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Tenerife
  117 hoteller
  Tenerife er den største af De Kanariske Øer. På grund af det behagelige klima og det omskiftelige landskab tiltrækker Tenerife rejsende hele året. Her ligger Spaniens højeste bjerg, Teide, og øen er det perfekte sted til en aktiv ferie, hvad ... enten du er på udkig efter en vandre- eller cykelferie. Ud over den smukke natur er her dejlige strande, med alt fra fra lavvandede, børnevenlige strande til de smukke havbassiner i Puerto de la Cruz. Læs mere

Populære hoteller i Spanien

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Nerja
9,4
Fabelagtigt
1561 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 74 km
 • Afstand til centrum: ca. 2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Marbella
9,5
Fabelagtigt
1039 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Cala Millor
9,5
Fabelagtigt
1515 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 70 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Spanien?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 1840 anmeldelser