Rejser til Almeria

Denne charmerende ferieby er fornylig blevet et populært rejsemål, hvilket er nemt at forstå. I de snørklede gader, som emmer af historie, finder du en lang række barer, restauranter og museer. Dertil kommer, at du her kan nyde godt af et af de højeste antal solskinsdage og den laveste nedbør i Europa. Dette kan nemt blive et af de steder, du ønsker at vende tilbage til år efter år.

Information og fakta

Strande

Havnefronten i den gamle bydel domineres af den kommercielle havn og færgeterminalen. Går man mod øst fra lystbådehavnen ligger der en række strande, nedenfor en strandpromenade, der strækker sig over ca. 2 km.

Aktivieter

Tag på en guidet tur i ørkenen og se dens kløfter og kendte filmlocations - mulighederne inkluderer ture til fods, cykle, hest eller i firehjulstrækker.

Nyd også godt af at der er gratis adgang (EU-statsborgere) til Alcazabar, som du kan se ligge oppe på bakken med udsigt over byen og Middelhavet. Dette enorme mauriske fort stammer tilbage fra det 10. århundrede, og du kan her slentre gennem de imponerende haver, beundre panoramaudsigter fra vagttårne og udforske ruinerne af paladset.

Oasys Theme Park og Fort Bravo Theme Park har begge en Wild West by med en række shows, herunder CanCan dans og cowboy-dueller. Der er dalige opvisninger hele sommeren og i weekender om vinteren. Oasys er især fantastisk til børn med blandt andet et minitog, safari zoo, en swimmingpool og gode spisesteder; Fort Bravo har lagt kulisser til hundredvis af film.

Seværdigheder

Bag marinaen og havnen er der strandparker og en legeplads. Her finder du også den store historiske jernbanebro, Cables Ingles. Længere inde på land ligger alléen Avenida Frederico Garcia med en central park med bænke og legepladser, butikker, restauranter og fortovscafeer. Byen har desuden et ugentligt marked og gode shoppingmuliheder i Mediterraneo Center, som også har et supermarked og restauranter.

Almeria katedralen stammer fra det 16. århundrede og er omgivet af grønne pladser og de smalle gader i det gamle kvarter.

Nærliggende attraktioner

Ca. 25 km mod vest byder Cabo de Gata på et væld af aktiviteter med alt fra sight-seeing i reservatet med dets rige dyreliv og fugleliv, vandreture gennem vulkanske landskab og afslapning i afsides bugter og snorkling i deres klare vand.

Tager du i stedet ind i landet, ind i Tabernas-ørkenen finder du Almeria-racerbanen og den indbydende spanske landsby Tabernas med sin borg fra det 11. århundrede. Lidt længere i retning mod Sorbas kan du tage en rundvisning på Castillo de Tabernas olivengård og mølle. Hvis du er rimelig smidig, kan du også tage en guidet tur gennem tunnellerne og hulegallerierne i Sorba-hulerne for at se krystaller og klippeformationerne indenfor.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Almeria