Rejser til Alora

Alora ligger 40 kilometer nord for Malaga mellem tre små bjerge ved floden Guadalhorce. På den ene af bjergtoppene ser man på lang afstand den borg, som oprindeligt blev bygget af fønikerne og siden udvidet af både romerne og maurerne. Alora er med andre ord en by med dybe historiske rødder.

Ved første øjekast ligner Alora en af af Andalusiens klassiske hvide landsbyer, pueblos blancos. Den har dog ifølge den seneste folketælling omkring 13.436 indbyggere, så "landsby" er måske ikke længere end helt retvisende beskrivelse for Alora. Det ændrer dog ikke på, at byens atmosfære er behagelig afslappet trods nærheden til et af Spaniens mest populære rejsemål. Her er det en fornøjelse blot at gå på opdagelse i de smalle gader, der snor sig mellem hvidkalkede huse med røde tegltage. Det bakkede terræn kan godt give lidt sved på panden, men det er det værd, når du pludselig befinder dig på et af byens udsigtspunkter og kan nyde et flot vue ud over de røde tage og det smukke landskab.

Betragter du det landskabet omkring Alora, vil du se de frugthaver, olivenlunde og vinmarker, som man traditionelt har levet af her. Området indbyder til cykel- og vandreture, hvor det er oplagt at starte med en tur op til borgen, Castillo de Álora, for at nyde panoramaudsigten over Guadalhorce-dalen og blive lidt klogere på byens historie. 

Nede i Alora finder du et godt udvalg af både restauranter og caféer, ligesom byens butikker, bagerier og mini-markeder kan dække de fleste af ferien behov. Har du brug for flere shoppingmuligheder eller et endnu rigere restaurantliv, kan du eventuelt en dag tage toget ud til Malaga (cirka 40 minutter). Mange kender kun provinshovedstaden som indgangsporten til Costa del Sol, men har også i sig selv meget af byde på i form af spændende seværdigheder.

Udflugter

Selvom du bør afsætte god tid til at gå på opdagelse i stemningsfulde Alora og nærområdet, er en rejse hertil også en oplagt mulighed for at tage på lidt længere udflugter. Her har du både strandene på Costa del Sol og masser af spændende seværdigheder inden for din rækkevidde.

Om sommeren kan du naturligvis næsten ikke rejse til Alora uden at køre en tur ud til kysten for at nyde solen og det azurblå middelhav. Her er talrige stande at vælge mellem. Kører du i stedet længere ind i landet, finder du den berømte Caminito del Rey. Denne vandresti blev engang kaldt for verdens farligste, men er siden en komplet renovering i 2015 nu et af Andalusiens mest eftertragtede udflugtsmål. Holder du af spektakulære naturoplevelser, er det en oplevelse, du ikke må gå glip af på en rejse til Alora. På grund af dens popularitet, bør du booke tid på vandrestiens egen hjemmeside hjemmefra. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Alora

Hvad siger gæsterne i Alora?

9,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 14 anmeldelser