Rejser til Arcos de la Frontera

Arcos de la Frontera er ifølge kendere den smukkeste af De Hvide Landsbyer, du finder på Andalusiens berømte Ruta de los Pueblos Blancos. Book din rejse til Arcos de la Frontera med Escapeaway i dag.

Arcos de la Frontera ligger ved Guadalete-floden omtrent midtvejs mellem havnebyen Cádiz og romantiske Ronda. Floden markerede i sin tid grænsen mellem den mauriske og kristne del af Den Iberiske Halvø. "De la Frontera" i bynavnet er da også også en henvisning til, at byen engang lå på fronten til fjendeland.

Det er dog ikke kun på grund den historiske betydning og Guadalete, som flyder forbi Arcos de la Frontera på tre sider, at byen anses for en af de mest interressante 'Pueblos blancos'. Det skyldes i lige så høj grad byens flotte beliggenhed. Det mest iøjefaldende er således den gamle bydels høje placering i landskabet helt ud til kanten af en stejl klippe.

Velkommen til Andalusien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Arcos de la Frontera og andre rejsemål i regionen hvor du bør på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

>> Læs også om rejser til Gerena

Smukt beliggende Pueblo blanco

På sin vis er Arcos de la Frontera et typisk eksempel på Andalusiens Hvide Landsbyer (Pueblos blancos). Men når du ser de charmerende, hvidkalkede huse og Castillo de los Arcos, som troner majestætisk over byen, vil du nemt forstå, hvorfor Arcos de la Frontera alligevel betragtes som noget særligt. Byen blev da også allerede i 1962 blev erklæret for et officielt kulturhistorisk monument.

Følger du de brotensbelagte, labyrintiske gader op gennem den gamle bydel, venter der dig fra udsigtspunktet Balcón de la Peña Nueva ved slottet spektakulære udsigter over resten af byen, floden og det omkringliggende landskab. Det er let at falde i staver her, hvor man, som de lokale ynder at bryste sig af, ser ned på fuglene, ikke op.

I dag har Arcos de la Frontera omkring 30.000 indbyggere, som er fordelt på den højtliggende oprindelige bydel og nedre, nyere bebyggelser. Byen har med andre ord en tilpas størrelse til, at du finder gode indkøbsmuligheder og talrige spisesteder. Særligt den gamle bydel er kendt for sine mange tapasbarer og restauranter, hvor du kan stifte nærmere bekendtskab med de bedste retter fra det lokale køkken. Står du nogenlunde tidligt op, kan det også varmt anbefales at lægge vejen forbi byens marked, som afholdes i en ufærdig kirke fra 1700-tallet.

Badesøer og Via Verde de la Sierra

Rejser du til  Arcos de la Frontera har du strandene omkring Cádiz inden for din rækkevidde, men de er mest oplagte til en dagsudflugt. Har du brug for en hurtig dukkert i den spanske sommervarme, behøver du dog heller ikke køre helt ud til kysten. Lige nedenfor byen ligger et stort reservoir, Lago de Arcos, som om sommeren er et populært badested for både lokale og besøgende. Der er også mulighed for at bruge tiden på forskellige former for vandsport her.

Er det en aktiv ferie, du vil have på din rejse til Arcos de la Frontera, er der også gode muligheder for det omkring byen. Den naturskønne Vía Verde de la Sierra, som er en 38 km lang jernbanesti langs Guadalete-floden for cykler og gående, starter i nærliggende Puerto Serrano.

Det kan derudover anbefales at starte bilen for at køre en tur til nogle af Andalusiens andre spændende byer, du finder på La ruta de los Pueblos Blancos. Ligeledes er for eksempel Ronda er et oplagt mål for en dagsudflugt. Det tager kun lidt over en time at køre fra Arcos de la Frontera til denne, en af Sydspaniens mest ikoniske byer. Sidst, men ikke mindst, har du også storbyen Sevilla med dens overflødighedshorn af seværdigheder og kulturliv inden for din rækkevidde.

Sådan får du en billig rejse til Arcos de la Frontera

Med Escapeaway kan du rejse til Arcos de la Frontera fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Arcos de la Frontera, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Se alle vores udvalgte hoteller i Andalusien
>> Læs også om Costa del Sol

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Arcos de la Frontera