Rejser til Benalmadena

Byens strande, som godt kan blive fyldt op i løbet af dagen i højsæsonen, anses for at være nogle af de reneste i Andalusien. Når du har brug for en pause fra strandlivet, kan du tage på en picnic til Paloma Park og nyde parkens påfugle og maleriske søer for en stund; eller du kan besøge Sea Life Center, som især plejer at være hit blandt børnene. En tredje mulighed er at leje en bil fra den nærliggende Malaga Lufthavn (AGP) og udforske mere af denne skønne kystlinje på egen hånd.

Du behøver ikke at gå langt for at finde noget lækkert at spise på din ferie i Benalmadena, da der er hundredvis af spisesteder på stedet, der imødekommer enhver tænkelig smag, hvad enten du foretrækker det lokale andalusiske køkken eller internationale menuer.

Mange af byens feriegæster flokkes om byens marina, hvor mange store, dyre yachter ligger fortøjet, i den tidlige aften. For dem, der har lyst til at gå i byen, mens de er på ferie i Benalmadena, er der en række natklubber; men de nærliggende feriesteder Fuengirola og Torremolinos er bedre muligheder, hvis det er en vigtig del af ferien. Du kan let komme til Torremolinos, da Benalmadena er forbundet via byens kystpromenade (læs mere forneden under Oplevelser og Udflugter).

Hvad angår udbuddet af indkvarteringsmuligheder, byder stedet på alt fra luksushoteller tilindbydende ferielejligheder. Hvis du rejser som en mindre gruppe og gerne vil have lidt fred og ro, kan en af de mange villaer i udkanten af rejsemålet anbefales.

Oplevelser og udflugtsmuligheder

Der findes naturligvis mange flere muligheder for oplevelser og udflugter end de få udvalgte jeg beskriver her. Kig forbi vores blog og få mere inspiration til din rejse.

Benalmadenas promenade

Byens promenade kan forvandle en almindelig spansk dag til en magisk middelhavsnat. Promenaden strækker sig fra Benalmadena til Torremolinos, så du let kan bevæge dig mellem de to feriesteder. Du vil finde masser af gode restauranter og summende barer, når du går ad promenaden.

Benalmadenas svævebane

Benalmadenas svævebane transporterer besøgende til toppen af bjerget Calamorro, hvis panoramaudsigt tager pusten fra de fleste. Du kan også få et adrenalinsus, hvis du i stedet for svævebanen benytter dig af bjergets vandrestier og cykelruter.

Carvajal strand

Carvajal strand er blevet tildelt det Blå Flag og en favorit blandt især familier. Der er masser af strandbarer og en bred vifte af spændende strandaktiviteter. Tag dine solbriller, solcreme og en liggestol med dig, og nyd en hel dag på Carvajal strand!

La Paloma 

Parken La Paloma er en grøn oase  beliggende på den centrale del af Benalmadenas kyst. Den menneskeskabte park blev bygget i 1990'erne og er et yndet udflugtsmål for både lokalbefolkningen og turisterne. Børnefamilier vil elske parken, da den giver børnene en chance for at strække deres ben på ferien.

Byer i nærheden

Har du før rejst til Costa del Sol eller andre rejsemål i Andalusien så ved du at regionen byder på utallige byer der er værd at besøge (og mange flere end de få jeg her beskriver), ikke kun langs kysten men i høj grad også i det bjergrige bagland.

Benalmadenas kyst

Benalmadenas kystlinje er byens største attraktion. Du finder mange af byens hoteller og lejlighedskomplekser langs byens kyst. Men hovedattraktionen ved kysten er naturligvis byens strande. Gør dit strandtøj klart, så du kan nyde solen, sandet og bølgerne!

Arroyo de la Miel

Arroyo de la Miel er Benalmadenas centrum for shopping. Når du er færdig med at gøre dine indkøb, kan du tage svævebanen til toppen af bjerget Calamorro. Området er særligt populært blandt familier, og lejlighederne i Arroyo de la Miel lejes typisk af familier. Der er desuden maser af både spanske og internationale restauranter i området.

Benalmadena Pueblo

Benalmadena Pueblo udgør det klassiske Spanien. De smalle brostensbelagte gader og hvidkalkede spanske huse giver denne del af byen en autentisk atmosfære. Det er malerisk, stille og helt anderledes end andre større spanske ferieresorts. Den rolige og autentiske atmosfære er ideel for alle, der er på udkig efter en afslappende ferie ved den andalusiske kyst.

Begivenheder

Semana Santa i April: Semanta Santa fejres med stor begejstring i Benalmadena. I denne tid fyldes byen med religiøse processioner og forestillinger i gaderne og uden for nogle af byens større kirker. Mange butikker og virksomheder lukker i nogle af ugens dage, men de fleste restauranter forbliver åbne.

San Juan Festivalen i Juni: I det nærliggende Arroyo de la Miel arrangerer lokalbefolkningen en stor årlig fest for at markere begyndelsen på sommeren. Arrangementet kulminerer med et spektakulært fyrværkeri.

Fiesta de Virgen del Carmen i Juli: Benalmadena hædrer Carmen, som er sømændenes skytshelgen, i denne livlige begivenhed, hvor en statue af Jomfruen Carmen bliver velsignet og sejles rundt i en båd i bugten, før aftenhimlen oplyses af en masse fyrværkeri.

Fiesta de Virgen de la Cruz i august: Der er masser af sang, dans og fest i byen i forbindelse med hædringen af skytshelgeninden Virgen de la Cruz, der føres gennem Pueblo-bydelens gader i august måned.

Hvornår er det bedst at rejse?

Hvis du vil have mest varme og sol, er højsæsonen mellem juni og august den optimale periode af året at rejse på. Det er også her, der er flest faciliteter åbne for feriegæster. Til gengæld er det også i denne periode, der er flest feriegæster i området og dermed som regel højere priser på feriebolig og fly.

Hvis du primært rejser for at holde en aktiv ferie eller for at bruge byen som base for sightseeing i Andalusien, kan det tidlige efterår og det sene forår være en god mulighed for dig, da rejsemålet på dette tidspunkt har mere moderate varmegrader og færre feriegæster.

Læs mere om Benalmadena

Rejsemål i Andalusien

Find rejsen til Andalusien her

Populært i Benalmadena

Spanien, Andalusien, Benalmadena
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Benalmadena
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Andalusien, Benalmadena
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér