Rejser til Cadiz

Cadiz, der udtales Cadith, ligger i det sydlige Spanien og er formentlig en af Europas ældste byer. Romerne førte de stolte søfartstraditioner videre, men herefter varede det længe, inden Cádiz på ny kom til at spille en hovedrolle i historien. Udover en 3000 år lang historie finder du her brede gyldne strande og varmt solskin 300 dage om året. Den smukke by ligger på en halvø i Cadizbugten og er derfor næsten fuldstændig omgivet af vand. Det er et populært feriested for både spaniere og internationale turister, som kommer her for at opleve det historiske centrum og de populære strande. Cáciz’ stolthed er katedralen, en imponerende bygning med nyklassicistisk facade, som blev påbegyndt i starten af det 18. århundrede. En anden bemærkelsesværdig bygning er rådhuset: en original blanding af fremmede stilarter, og som sådan et glimrende symbol på hele byen.

Information og fakta

Længst mod vest ligger det eventyrlystne Cádiz. I en enorm havbugt, i læ for Atlanterhavets storme, anlagde fønikerne deres Gadeira, hvis navn man efter årtusinder stadig genkender i den moderne betegnelse.

Strande

Den mest populære strand ved den gamle bydel, især blandt spanierne, er Caleta-stranden på den nordvestlige hjørne af halvøen på vejen ned fra Castillo de Santa Catalina. I det nye kvarter er Victoria-stranden populær blandt feriegæster og strækker sig ca. 3 km med masser af butikker og restauranter på modsatte side af vejen. I mellem disse to finder du Santa Maria-stranden.

Seværdigheder

Mange af de største attraktioner i Cadiz er dem, som vidner om områdets lange historie. Cadiz byder således sine feriegæster på en spændende labyrint af gyder og gader såvel som et stort udvalg af historisk arkitektur. Museo de Cadiz er provinsens mest populære museum med en hel etage dedikeret til arkæologiske opdagelser såsom to sarkofager fra den fønikiske æra, en stor samling af romerske statuer og en enorm marmorstatue af kejser Trajan. Andre historiske attraktioner inkluderer Catedral de Cadiz, en fantastisk katedral med strålende gule kupler, et af de bedste eksempler på den neoklassiske barokke arkitektur. Herfra kan du nyde uovertruffen udsigt over byen fra Torre de Poniente-vagttårnet. Der er også Casa del Obispo, et stort museum med glasbroer hævet over mere end 1500 kvadratmeter udgravede ruiner, der slanger sig gennem Cadiz. En ferie i Cadiz ville heller ikke være komplet uden flamenco-dans, og derfor er det værd at tage en tur til Pena Flamenca la Perla. På dette charmerende sted er der flamencodans fredag kl. 22.00 i løbet af foråret og sommeren. Hvis du kan time dit besøg med karnevalet, der fejres hvert år i februar, vil du blive mødt af et sandt sansebombardament i form af musik, dans, lækker mad og drikke.

Mad og drikke

Cadiz' signaturretter består af skaldyr og kød, som ofte er stegt. Nogle af de mest populære retter i regionen er reje-fritter, tortillitas de camarones, og tørret skinke herunder jamon og salachichon. Hvis du elsker tapas, vil du også blive forkælet med valgmuligheder her med et stort udvalg af tapasbarer, der serverer alt fra stegt fisk eller freidurias til chorizoer og boqueroner eller ansjoser. Andre regionale specialiteter omfatter lækker og nærende sopa de pescado, fiskesuppe, og pescado a la sal, saltet fisk. Som med resten af Spanien er der også et utroligt udvalg af vine og hedevine at nyde med dit måltid. For en virkelig mindeværdig kulinarisk oplevelse, kan det varmt anbefales at indtage dit måltid ved strandpromenaden for at få mest muligt ud af det milde Cadiz-vejr. Før du går ud for at spise, er det værd at huske på, at lokale i Cadiz, gaditanos, ofte foretrækker at spise stående. Det er også billigere at spise stående på caféer eller restauranter, hvilket gør dette til en god måde at holde sig i form og spare nogle penge på samme tid.

Nattelivet

Cadiz har et levende natteliv med fortovscafeer, natklubber og masser af traditionelle tapasbarer, som giver masser af muligheder for at holde nogle utrolige fiestas med lokalbefolkningen. Da der er mange studerende i Cadiz, finder du masser af trendy klubber, som har åbent året rundt, og der er et mærkbart fravær af de vanlige turistmasser. De fleste starter en aften i Cadiz på en tapasbar med et udvalg af andalusiske kød og oliven, skylles ned med et velsmagende glas af den lokale vin eller sherry. Herfra kan du gå videre til en af byens mange cafeer, restauranter og barer. De fleste steder tilbyder en god blanding af klubber og barer, hvilket gør det nemt at finde noget, der passer til din egen smag. Nogle af de livligste områder er Plaza Mina og Calle De Manuel Rances, mens du bør søge mod Paseo Maritimo promenaden for aftener i det fri.

Aktiv ferie

Der er nok at tage sig til i Cadiz for dig, som holder af en aktiv ferie. Det inkluderer rig mulighed for at prøve forskellige former for vandsport såsom sejlads, windsurfing, kitesurfing og surfing. For dig, der foretrækker at holde fødderne på tørt land, er der nogle smukke vandrestier i Cadiz, herunder nemme til moderate vandreture på Via Augusta og en Cadiz bytur. En favorit blandt aktive feriegæster i Cadiz er en cykeltur ad Via Verde de la Sierra, hvor motoriserede køretøjer er bandlyste, hvilket gør dette til en ideel rute at nyde med hele familien. Hvis du ikke føler dig helt tryk ved at begive dig ud på vandreture på egen hånd, kan du deltage i en fælles vandretur langs kysten og nyde den fantastiske udsigt over Bahia de Cadiz.

Kultur

Cadiz blev grundlagt omkring 1104 f.Kr. af fønikerne og blev først navngivet Gadir eller Agadir. Cadiz anses af mange historikere for at være den ældste beboede by fra oldtiden, der stadig står som by den dag i dag i Europa. Besøg museet i Cadiz for at se smukke arkæologiske genstande, kunst og lære mere om etnologien i Cadiz-området. Borgen Santa Catalina vil også imponere dig med sin historie. Det Romerske Teater som er velbevaret, er en chance for at se ruinerne af et meget stort oldtidsteater, ligesom du kan se et glimrende eksempel på borgere fra det 17. århundrede ved Baluarte de la Candelaria.

Cádiz og Columbus

Columbus valgte Cádiz som udgangspunkt for sin fjerde ekspedition til Amerika. I dag kan Cádiz takke handlen med de oversøiske kolonier for sit pompøse og koloniale udseende. Den gamle bydel, som beskytter sig mod havet bag en mur, har fundet inspiration til sine pastelfarver i Det karibiske Hav. Indbyggernes farveglæde kommer også til udtryk hvert år ved karneval, når hele byen farves kulørt som en tropeblomst.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Cadiz