Rejser til Chiclana de la Frontera

Mageløst vejr, smukke strande og et stort udvalg af attraktioner er blot noget af det, der får ferierejsende til at vende tilbage til Chiclana de la Frontera igen og igen. Denne smukke del af Andalusien ligger vest for den vildt populære Costa del Sol og tilbyder en bid af det autentiske Spanien med brostensbelagte gader, skønne bytorve og flamencobarer. Stranden i Playa de Barossa ligger kun fem minutters kørsel fra byen og byder på 6 km med blødt, hvidt sand og gode faciliteter, herunder brusere, strandbarer og livreddere. I Chiclana de la Frontera er du kun 25 minutter fra Cadiz, som formentlig er den ældste by i det vestlige Europa med en historie, som går adskillige årtusinder tilbage. Ud over mange historiske seværdigheder har Cadiz et bredt udvalg af fascinerende museer og sine egne smukke strande. Costa de Luz er endnu et område med en utrolig naturlig skønhed inden for rækkevidde af Chiclana de la Frontera, hvor naturparken Bahia de Cadiz udgør et af området fineste naturreservater. Uanset om du er på udkig efter en romantisk parferie, familieferie eller kvalitetstid med vennerne, kan du på en ferie i Chiclana de la Frontera få den ultimative spanske oplevelse.

Information og fakta

Seværdigheder

Uanset hvilke interesser du har, finder du i Chilana de la Frontera det der skal til for, at du får en vellykket ferie i Spanien. Bare det at gå en en tur op til Ermita de Santa Ana, byens højeste punkt, for at nyde den enestående udsigt over byens centrum og de omkringliggende landskaber er en fantastisk oplevelse. Det er ganske vist ikke den nemmeste tur, men blot du tager lidt vand er det overkommeligt og alle anstrengelserne værd. 

En af de populære attraktioner nær Chiclana de la Frontera er den smukke ø Sancti Petri. Øens borg er blevet omdannet til et fyrtårn, der står som et symbol på en historie, der rækker tilbage til før romertiden. Giver det dig blod på tanden, kan det derefter anbefales at besøge det historiske centrum af Cadiz og den tidligere fiskerby Sancti Petri for at få en uforglemmelig ferieoplevelse.

Strande

Det bedste ved en badeferie i Chiclana de la Frontera-området er uden tvivl La Barrosa stranden. Denne strand har i årtier været populær blandt feriegæster takket være den otte kilometer lange sandstrækning med klart blåt vand og fremragende vandsportsfaciliteter. La Barrosa Beach har ikke overraskende modtaget titlen som en af Spaniens bedste strande fra Sunday Times og kan desuden hejse det Blå Flag fra EU, som vidner om strandens renlighed og faciliteter. La Barrosa som er et vidunderligt sted at slappe af og slippe for hverdagens stress, har en bekvem beliggenhed tæt på den hyggelige by Tarifa, Jerez, Spaniens førende sherry-by, og provinshovedstad Cadiz City. Sidst men ikke mindst har La Barrosa et behageligt mildt middelhavsklima, hvor regn er en sjældenhed og solen skinner 3000 timer årligt. Takket være de friske vinde føler man ofte ikke rigtig sommerheden på stranden, hvilket gør det ekstra vigtigt at huske rigeligt med solcreme for at undgå solskoldning.

Mad og drikke

Det spanske køkken er verdensberømt for lækre friske ingredienser, kraftige smage og lyse farver. Køkkenet i Chiclana de la Frontera ligner i den henseende resten af Spanien med traditionelle retter, herunder tapas, tortilla espanola, paella, allioli og skaldyr. Mens de mest populære retter generelt forbliver ens i det meste af Spanien, er ingen to regioner dog helt identiske i deres gastronomi, idet hvert område har sin egen version af de klassiske retter. 

Kulinarisk har Chiclana de la Frontera meget at tilbyde sine besøgende takket være en stor variation. Tapas er for ekempel et af de bedste måltid for turister, da de mange småretter giver dig mulighed for at nyde et stort udvalg af mad på én gang og kan bruges som et mindre måltid, når du er lidt sulten, men ikke nok til et fuldt måltid. Undersøgelser har vist, at en spansk frokost i gennemsnit varer mellem 2 og 3 timer, hvilket gør dette til det ideelle sted at nyde et mere afslappet tempo og tage sig tiden til at nyde hver eneste bid af ens mad. Trænger du til at få renset munden mellem retterne, kan du bestille en Agua de Valencia (vodka, gin, Cava og appelsinjuice).

Nattelivet

Chiclana de la Frontera har generelt en tilbagelænet, afslappet atmosfære med et natteliv, der primært er centreret omkring de lokale strandbarer. Mange af barer i området har en fast DJ og nogle steder er der levende musik. Hvis du bor på et af de større hoteller i Chiclana de la Frontera, byder mange af feriestederne på deres egen aftenunderholdning. Hvis du har appetiti på en lidt mere livlig aften i byen, er der en række fremragende klubber og barer som Portobello på Playa la Barrosa, Ojopatio på Calle de la Fuente og Los Cristales Bar på Carretera de la Barosa. En ferie tilbragt i Chiclana de la Frontera vil helt sikkert ikke være kedeligt, heller ikke om aftenen.

Familieferie

Chiclana de la Frontera er et fremragende valg, hvis du vil på en familievenlig ferie i Spanien med et bredt udvalg af sjove aktiviteter for alle aldre. Nærliggende Cadiz er et must at besøge for familier med en række fremragende historiske attraktioner, herunder Museo Arqueologico og Hospital de Nuestra Senora del Carmen. I Cadiz finder du også Burguer Giganton, en indendørs legeplads med en bred vifte af aktiviteter, herunder kæmpe oppustelige legetøj, klatrestativer og kuglerum. Selvfølgelig er kysten med de endeløse sandstrande også ideelle til sjov med familien, men når de har fået nok af stranden, er der stadig masser at lave. For at give dine børn en kulturel oplevelse, kan du tage dem med til Kulturhuset i byens centrum og gå rundt omkring i de fem forskellige udstillinger, eller besøg Museo Marin dukkemuseet for at lære mere om dukkerne, der blev håndlavet i Spanien i sidste århundrede og se eksempler på traditionelle andalusiske porcelænsfigurer.

Rejser for par

I modsætning til Costa de Sol, som er meget udviklet turistmæssigt og i det store hele i dag udgør et stort ferieområde, har Chiclana de la Frontera formået at bevare sine rødder og har en mere autentisk spansk atmosfære. Omgivelserne i Chiclana de la Frontera er romantiske med brostensbelagte gader, flamencobarer og idylliske torve. Slå jer ned og nyd en stearinlysmiddag på en af de autentiske restauranter eller slentr bare en tur langs stranden for at afrunde en romantisk dag i Chiclana. En af de mest fortryllende byer i området er Cadiz. Denne historiske hovedstad har mange af områdets mest romantiske seværdigheder, herunder Plaza de la Flores, nye og gamle katedraler og El Populo kvarteret, så sørg for at afsætte tid til et besøg.

Aktiv ferie

Der er en bred vifte af aktiviteter for dig, der ønsker at holde dig aktiv i ferien. Den populære strand ved Sancti Petri har fint, gyldent sand og en række klitter bagved samt fyrreskove ud for østsiden af Punta de la Piedras. På grund af de stærke vinde fra havet er denne strand yderst populær blandt vandsportentusiaster. Her finder du nybegynderundervisning i surfing, sejlads, wake boarding, windsurfing, dykning, kajak, bananbåd og kano.

Stranden i Barrosa, som har Blå Flag, er den mest populære i området og er også en anden god attraktion for aktive feriegæster med en række vand og landbaserede aktiviteter, herunder ridning, surfing, vandring og løb. Så hvis du er typen, der efter et par dage med afslapning på stranden begynder at kede dig, er der således ingen undskyldning for ikke at få en adrenalinen til at pumpe under en ferie i Chiclana de la Frontera.

Kultur

Mange af spansk kulturs mest berømte ikoner som tyrefægtning, flamenco og bølgende vinmarker kan du opleve på en ferie i Chiclana de la Frontera. Her er også en stærk kunstscene, som kommer til udtryk ved mange af områdets årlige festivaler. Hvert år hylder Feria in Chiclana-festivalen andalusisk kultur med udsmykkede heste, flamencodans og andre traditionsrige skikke. Hvert år tager lokalbefolkningen deres fineste tøj på til den årlige byfest, kendt som Feira de San Antonio. Alle kvinderne i byen fra småpiger til bedstemødre udsmykker deres traditionelle andalusiske kjoler og samler sig i byens centrum til dans, hesteshows og andre forlystelser.

En stor del af kulturlivet i Chiclana har i århundreder haft de lokale markeder som omdrejningspunkt. Du kan opleve dem to gange ugentlig på det centrale marked. Her finder du talrige boder med lokale produkter, herunder vin, røget kød, pølser, souvenirs, duftende urter og krydderier samt smukke håndlavede møbler.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Chiclana de la Frontera