Rejser til Costa del Sol

Med et utal af livlige feriebyer og 100 km spektakulær kystlinje, er der noget for enhver smag på Costa Del Sol. Her finder du masser af solskinstimer, vidunderlige strande og ikke mindst spændende udflugtsmål i blandt andet Málaga og Sevilla. Book din rejse til Costa del Sol med Escapeaway i dag!

Costa del Sol er en særdeles attraktiv kyststrækning med mange fiskerbyer, der nu til dags er blevet til feriebyer, og som mange rejser til igen og igen. Langs meget af kysten ligger bjergene tæt på, hvilket giver nogle spektakulære udsigter.

Med sandstrande, livlige feriebyer, over 40 golfbaner og over 100 km spektakulær kystlinje er der noget for enhver smag på Costa Del Sol. Det er med god grund at Costa del Sol, "Solkysten", har været at blandt danskernes favoritrejsemål de sidste mange år. Her finder du masser af solskinstimer, vidunderlige strande og ikke mindst spændende udflugtsmål i blandt andet Málaga og Sevilla.

Det milde og solrige Middelhavsklima med en gennemsnitstemperatur på 18 grader er uden tvivl en af de vigtigst grunde til at ferierejsende fra hele verden og især Nordeuropa vælger Costa del Sol. Om sommeren stiger temperaturen her typisk til 25 - 30 grader, og om vinteren falder dagstemperaturen sjældent under 14 grader ved kysten, hvilket gør Costa del Sol til et velegnet helårs-rejsemål.

Det er dog ikke blot det behagelige klima, som har gjort Costa del Sol til et yndet rejsemål. Både ude langs kysten og inde i landet er der talrige muligheder for at lave spændende udflugter med billeje. Lav for eksempel en udflugt fra Costa del Sol til Sierra Nevada's bjerge, paladset Alhambra i Granada eller Andalusiens hovedstad Sevilla, hvor man kan udforske historiske og kulturelle seværdigheder, se de smukke bygninger, eller besøge nogle af de mange tapasbarer.

Udover de mange dejlige strande langs Costa del Sol som naturligt indbyder til vandsport, er golf også særdeles populært i Andalusien med et rigt udvalg af smukke baner og meget velholdte baner.

På mange hoteller tilbydes både en bred vifte af aktiviteter samt gode muligheder for blot at slappe af.

 • Familier: Giv børnene en eksotisk og sjov dag med et besøg i Bioparc Zoo i Fuengirola.
 • Golfspillere: Øv dit sving på Valderrama, der anses for at være en af verdens bedste golfbaner.
 • Mæng dig med jetsettet: Bliv imponeret over de enorme lystyachter i Puerto Banús nær Marbella.

Med de mange fly der dagligt afgår til Malaga lufthavn kan du nemt og billigt rejse til Costa del Sol året rundt. I søgemaskinen sammenligner vi aktuelle priser fra alle flyselskaber og hoteller og du kan selv vælge i hvor mange dage du ønsker at holde ferie. På alle rejser til Spanien bor du på nøje udvalgte hoteller eller i ferielejligheder med gode anmeldelser og du kan booke disse som en del af en samlet pakkerejse med fly og transport tur / retur fra Malaga lufthavn eller som hotel only.

Sådan booker du en billig rejse til Costa del Sol

Velkommen til Andalusien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Costa del Sol hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Du kan bruge den smarte søgemaskine her på siden til at booke en nem og sikker rejse til Costa del Sol. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til Malaga lufthavn eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller på Costa del Sol, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Benalmadena
>> Læs også om langtidsrejser til Costa del Sol

Hoteller på Costa del Sol

Populære hoteller på Costa del Sol

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Marbella
8,9
Meget godt
1368 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 44 km
 • Nærmeste strand: ca. 450 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Benahavis
8,5
Meget godt
457 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 71 km
 • Nærmeste strand: ca. 4 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Marbella
9,4
Fabelagtigt
5503 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 52 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hoteller, ferieboliger og ferielejligheder på Costa del Sol

Skal du rejse til Costa del Sol i Andalusien har jeg her samlet lidt information og fakta om destinationen. Vil du have mere inspiration til din rejse så kig forbi bloggen, her skriver vi rejseguider ud fra erfaringer vi selv har gjort på rejser til Spanien. Du kan bla. læse om emner som vejret når du rejser, om kulturlivet, naturen og de mange dejlige strande langs kysten, om maden, de største seværdigheder, få tips til udflugter og meget mere...

Costa del Sol er Sydspaniens mest kendte turistområde og et klassisk rejsemål for bl.a. charterrejser. Solkysten, som strækker sig langs Middelhavet fra Nerja forbi Málaga til øst for Cádiz-provinsen, er med årene blevet tæt bebygget med blandt andet hoteller og ferielejligheder. Men en rejse til Costa del Sol er trods den veludviklet turistindustri stadig en mulighed for at opleve smukke landskaber, udforske den spanske kulturarv og ikke mindst møde en venlig lokalbefolkning.

Escapeaways udvalg af ferieboliger på Costa del Sol spænder fra charmerende byhoteller over store hotel-resorts med all inclusive, til større feriehuse og praktiske ferielejligheder.

Sol og kyst

Den direkte oversættelse til "Solkysten" viser meget godt, hvorfor Costa del Sol er et af de mest populære feriemål i Europa. Med over 150 kilometer kystlinje er området berømt for sine strålende strande, fantastiske solskin og en særlige atmosfære, der giver optimale betingelser for en uge eller to med solbadning og afslapning.

Costa del Sol ligger på Spaniens sydkyst og drager dermed fordel af et herligt middelhavsklima, som giver besøgende noget nær garanti for varme og solskin i sommermånederne. Dertil kommer områdets overflod af højkvalitets-golfbaner samt et levende natteliv på berømte feriesteder som Benalmadena og Marbella, som betyder, at hele familiens behov kan opfyldes her.

Uanset om du efter en rolig dag på de gyldne strande vil have en stille aften, hvor du nyder solnedgangen over Middelhavet, mens du nipper til en cocktail, eller du vil danse hele natten i Torremolinos, er der noget for alle på Costa del Sol.

Så book nu, hvis du ikke vil gå glip af dit helt eget andalusiske paradis. Vores udvalg af håndplukkede hoteller og billige tilbud betyder, at vi kan gøre din ferie noget nær perfekt, uanset dit budget.

 • Sprog: Der tales spansk på Costa del Sol.
 • Valuta: Der anvendes euro (€).
 • Lokal tid: Costa del Sol har samme tidszone som Danmark.
 • Flyv til: Costa del Sol har en stor, international lufthavn, som ligger 11 km sydvest for Málaga centrum. Flyvetid fra Danmark: Ca. 3 timer og 30 minutter.
 • Turistinformation: Du kan finde yderligere turistinformation kan findes på www.visitcostadelsol.com

Vejret

Med mere end 320 solskinsdage om året er Costa del Sol en helårsdestination, hvor det bedste rejsetidspunkt blot afhænger af, hvad du planlægger at lave under dit besøg i det sydlige Spanien.

Forårs- og efterårsmånederne (slutningen af april til juni og september til oktober) har generelt godt vejr med temperaturer mellem 21 og 26 grader. I disse måneder kan du desuden drage fordel af, at der er mindre trængsel.

Højsæsonen er juli og august, hvor vejret er varmt og tørt med temperaturer omkring 30 grader.

I vintermånederne når temperaturen om dagen i gennemsnit op omkring 16 grader. Selv om dette er de vådeste måneder på året, er det stadig en god tid at spille på de mange golfbaner i området.

Strande

Det skønne klima og de vidunderlige strande er med god grund det de fleste forbinder med en ferie på Costa del Sol. Herunder kan du læse mere om nogle af vores egne favoritter.

Carvajal Strand i Benalmadena er en ideel til en dag med familie på sandet og er generelt ret livlig. Heldigvis hersker der trods de mange strandgæster generelt en  afslappet atmosfære her. Her ligger store højhuse ned til den brede strand og så mange restauranter, at det næsten kan være svært at vælge. Malapesquera Beach ligger lige ved siden af Benalmadena Marina og er stedet, hvor festivalen for 'Virgen del Carmen' afholdes hver juli. Begge strande er blevet tildelt det Blå Flag.

Længere mod nord forbi Malaga og Torre del Mar ligger det mere uberørte Nerja. El Playazo Beach som karakteriseres ved klippefremspring, er over en kilometer lang, og på grund af dens størrelse og afstand fra Malaga forbliver den fredelig selv i de travleste sommermåneder. La Torrecilla er en mindre strand i den vestlige ende af Nerja, som er tilgængelig til fods. Begge strande er blevet tildelt det Blå Flag.

Estepona syd for Marbella byder på svimlende 17 skønne strande over en 19 kilometers kyststrækning. Med en blanding af sandede, gyldne og vulkanske strande er Estepona et af de bedste valg til en strandferie på Costa del Sol. Hovedstranden som ligger lige uden for byen Estepona, kaldes Playa el Cristo. Beliggende i en beskyttet vig er stranden fantastisk til børn, og her er også to strandrestauranter (chiringuitos) og selvfølgelig Blå Flag.

Dette er dog bare et lille udvalg af de strande, du kan udforske i løbet af din ferie på Costa del Sol. Generelt byder alle feriebyer fra Fuengirola til Torremolinos på fantastiske strande.

Lokal transport

Tog / bus: Det er nemt at komme rundt på Costa del Sol med offentlig transport, takket være et godt netværk af tog og busser, der forbinder Málaga med de største feriesteder.

Taxa: Der er rigeligt med taxaer, som kan prajes på gaden. Bare hold udkig efter ordet "libre" eller et grønt lys.

Biludlejning: Ofte er den mest praktiske måde at opleve de bedste steder på Costa del Sol, herunder landsbyerne inde i landet, at leje en bil.

Begivenheder

Karneval: Februar er karnevalstid på Costa del Sol, hvor de fleste byer holder en sidste stor fest før fasten.

Semana Santa: Påskens traditionelle festligheder under "Semana Santa" fylder gaderne med parader og processioner.

Helgendag: Hele året fejrer byer og landsbyer deres skytshelgen på sprudlende andalusisk vis. Marbella fester for eksempel hver juni, når San Bernabe fejres med en uge med dans og underholdning.

Flamenco: Fyrværkeri indleder fem dage med fest og flamenco under Málaga Feria hver august. I september og oktober er det Fuengirola og Nerja, som inviterer til fiesta.

Udflugtsmuligheder

Der er masser af store oplevelser på programmer, når man rejser til Costa del Sol. Tag fx. op gennem skyerne med svævebanen til Monte Calamorro over Benalmadena. På en klar dag kan du se helt til Afrikas kyst. Slap af i Marbella's hvidkalkede gamle bydel, før du tjekker de misundelsesværdige lystyachter i marinaen. Brostensbelagte gader og smukke pladser fylder Esteponas charmerende gamle kvarter. Tag til foden af Almijara-bjergkæden og de nærliggende feriesteder Nerja og Almuñécar med deres lange strande og palmepromenader. Kør op i bakkerne efter en dag på stranden ved Torremolinos for at besøge nogle af Costa del Sols idylliske "hvide byer" med de karakteristiske hvidkalkede huse.

Familieoplevelser

Det er nemt at holde børnene underholdt, da der er så mange spændende aktiviteter og oplevelser for børn på alle rejsemål på Costa del Sol. De vil med begejstring betragte de eksotiske væsner når de går gennem undervandstunnelen på Sea Life i Benalmadena. Giv dem også et glimt af Afrikas og Asiens jungle og chancen for at komme tæt på de eksotiske dyr i Bioparc i Fuengirola. Krokodillerne er stjernerne i showet i Cocodrilos Park, en af de mest fascinerende attraktioner på Costa del Sol. For sjov og spas er Tivoli World med sine rutsjebaner et af de mest underholdende udflugtsmål på Costa del Sol.

Naturoplevelser

Søg op i bakkerne nord for Málaga for at udforske en af de mest ekstraordinære naturattraktioner på Costa del Sol. Når du her vandrer forbi kalkstensklipperne i El Torcal naturreservat, vil du føle dig hensat til en episode af Star Trek. Hvad der menes at være verdens længste stalaktit hænger i Nerja-grotterne, en af de mest populære naturattraktioner i Costa del Sol og et dejligt køligt sted at undslippe varmen. I selve Nerja er den højt beliggende terrasse Balcón de Europa, et af de bedste steder på den spanske solkyst at nyde udsigten.

Kulturlivet

Religiøse festivaler tillægges stor betydning på Costa del Sol, især påsken er en stor højtid. Passionsugen som indledes med Palmesøndag, er en stor fest med processioner, der især finder sted i byen Ronda. Påske-optog holdes dog over hele Costa del Sol med spektakulære ikonografier og festligheder. Hvis du rejser i februar, har byen Tolox en sjov festival, der går ud på at kaste pulver på hinanden, indtil man er helt dækket! Traditionen begyndte eftersigende, da lokale bagersvende smed mel over pigen, de kunne lide at for at vise deres kærlighed.

Noget andet lidt skørt er, når El Burgo afholder en 1900-tals reenactment-festival, hvor besøgende opfordres til at deltage i genskabelsen af perioden med banditter og helte.

Costa del Sol historie strækker sig over århundreder med blandet herredømme lige fra maurerne til gamle andalusiske familer. Besøg de gamle byer i Mijas, Marbella eller Estepona for at dykke ned i sporende af denne kulturelle smeltedigel. 

Mad og drikke

Costa del Sol er hjemsted for mange chiringuitos, små autentiske fiskebarer og et køkken, der har hentet sin inspiration fra en kompleks historie med middelhavs, spansk og maurisk indflydelse. Med alt fra luksuriøse middage i Puerto Banus til autentiske spanske tapas i Malaga, vil din ferie være rig på kulinariske oplevelser.

På de internationale feriesteder som Benalmadena, Torremolinos og selv de mindre Mijas og Mijas Costas finder du et bredt udvalg af retter fra hele verden og en række internationale restauranter. English breakfast har plads ved siden af asiatiske retter, mens der lidt længere henne ad gaden måske ligger en tapasbar. Mijas er også et populært familiemål, så forvent derfor familievenlige restauranter, der er meget villige til at gøre deres for at din ferie bliver vellykket.

I Estepona finder du en række gode restauranter med ægte, andalusisk atmosfære. Her får du flamenco og tapas-restauranter side om side med sofistikerede restauranter med moderne mad. Fuengirola har et summende natteliv med en række irske pubber og vingårde som henvender sig til turister. Men omkring Fuengirolas hovedtorv, Plaza del Constitucion, finder du også noget mere tradtionelt spansk.

Nattelivet

Costa del Sol er kendt for sit livlige natteliv. Med alt fra glitrende cocktailbarer i Puerto Banus og Malaga til det pulserende natteliv i Marbella, Benalmadena og Fuengirola, kan du finde noget, der passer til ethvert humør.

De fleste af Marbellas barer og natklubber findes i Puerto Banus-området, hvor det hyggelige strandliv om dagen om aftenen forvandles til sofistikeret natteliv. Klubberne her holder åbent til de sene timer. 

Benalmadena henvender sig især til et stort antal britiske turister og fastboende, så forvent en hel del irske pubber og engelske sportsbarer. Der vil være sport på fjernsyn, barspil som pool og dart, og helt sikkert gode muligheder for at få en halvliters Guinness eller to.

Fuengirola har normalt det mest varierede og højlydte natteliv. Der er nogle mere fredelige barer inde mod centrum af byen, mens klubberne langs stranden har tendens til især at live op omkring midnat og derefter holde godt gang i den indtil den lyse morgen. De største klubber er Millennium og Funk Club.

Aktiv ferie

Mange benytter et besøg på Costa del Sol til at stifte bekendtskab med en ny sportsgren eller øve sig i en, man allerede dyrker. Der gives golf-kurser på næsten alle banerne, men der findes et par avancerede skoler, Escuela de Golf La Quinta i Marbella, ledet af den tredobbelte verdensmester Manuel Pinero, og Atalaya Golf School i Estepona, der giver kurser i finpudsning af teknisk kunne. I Benalmádena ligger der en scuba diving-skole, der opererer fra Puerto Marina, og der gives begynderkurser, der afslutter på et niveau, hvor man dykker på åbent vand.

Der er i sagens natur flere forskellige former for vandsport langs kysten på alle de bedste feriesteder fra Torremolinos til Estepona. På den lange kystlinje kan du sålede prøve kræfter med stort set enhver vandbaseret aktivitet, du ønsker, fra sejlsport til dykning.

Costa del Sols attraktioner er dog ikke kun begrænset til vandet. Bjergene omkring Mijas byder på nogle gode vandrestier og mountainbikeruter, mens klatrere vil finde udfordringer omkring Mijas Pueblo.

Inde i landet ved Medrana-søen (skilte fra Ronda-vejen) ligger et af verdens 70 vandski-centre med tovbaner. Det er den ideelle måde at lære at stå på vandski på – man trækkes med tovbane tværs over søen og behøver ikke at slås med dønninger og bølger.

Inde i landet ligger Campo de Tenis, der drives af den tidligere Winbledon-mester Lew Hoad, og der gives kurser i tennis og spilles turneringer året rundt. Den spanske tennisstjerne Manolo Santana, også tidligere Wimbledon-mester driver en eksklusiv tennisklub ved Puente Romano-hotellet.

Man kan tage ridetimer på Los Monteros-hotellets rideskole og på Lakeview Equestrian Centre ved San Pedro.

Skal du spille golf i din ferie?

Sidst men ikke mindst, er Solkysten også en yderst populær golfdestination. Omkring Mijas finder du for eksempel ikke mindre end syv baner. Costa del Sol er det rene paradis for golfspillere, der kan vælge og vrage mellem 40 golfbaner på de små 120 km kyst mellem Malaga og La Línea, grænsebyen mellem Spanien og den lille, britiske koloni Gibraltar.

På Costa del Sol finder man nogle af verdens bedste golfbaner, bl.a. Valderrama, der er i absolut topklasse, og som er designet af Robert Trent Jones. Ryder Cup 1997 blev afholdt på Valderrama, og det danske golftalent Thomas Bjørn deltog som den første dansker. Det vrimler med kendte navne i golfverdenen; Tony Jacklin er direktør for San Roque-klubben, og den spanske Ryder Cup-vinder Seve Ballesteros driver Los Arqueros, der ligger i bakkerne ved byen Benahavis. Golfbanerne er anlagt i alle tænkelige typer terræn, fra vidtstrakte fairways mellem korkege og fyrrebeplantninger på Sotogrande-banen til det vindblæste terræn ved Alcaidesa ved La Línea og den kuperede og vanskelige La Duquesa, der ejes af José María Canizares, tidligere medlem af det europæiske Ryder Cup-team.

Generelt er banerne mere eksklusive vest for Marbella, hvor millionærvillaerne i det kuperede landskab har udsigt til tre særdeles fornemme klubber: Aloha Golf, Las Brisas og Los Naranjos. Der er en kommunal bane, La Canada, der ligger lige ved San Roque, og nogle klubber, herunder den indbydende Golf el Paraíso ved Estepona og Miraflores ved Mijas Costa, hvor gæsterne virkelig føler sig velkomne. På næsten alle golfbaner skal man kunne fremvise et handicap-bevis, og i højsæsonen for golf (januar-maj og september-november) er det absolut nødvendigt at bestille en plads i god tid for at kunne komme til at spille.

Bemærk at hos Escapeaway er vi specialist i billige rejser til Costa del Sol, og ikke i golfrejser og vi kan derfor ikke hjælpe med f.eks. at bestille starttider etc.

Rejsemål på Costa del Sol

Du finder nogle af de mest kendte feriebyer vest for Málaga på den spanske solkyst. Den travle Torremolinos og den familievenlige nabo Benalmadena deles om nogle af de mest fantastiske strande på Costa del Sol. Længere mod vest ligger Fuengirola med sine Blå Flag-strande og gamle borg. Chichi Marbella tiltrækker de velhavende og berømte med sine smukke strande og elegante havn. Estepona kombinerer sjov på stranden med en dejlig gammel by med brostensbelagte gader og smalle veje. Costa del Sol hovedstaden, Málaga, har en elegant trafikfri gamle bydel og en strandpromenade flankeret af nogle af områdets største restauranter. Alle rejsemål på Costa del Sol har deres egen charme.

Benalmadena

Familien vil elske den lange stribe strande i Benalmadena, den attraktive marina med de hyggelige restauranter og de underholdende forlystelsesparker. Book et hotel i Benalmadena og tag en uforglemmelig tur med svævebanen til toppen af Monte Calamorro for en fantastisk udsigt. Golfspillere kan se frem til et udfordrende spil på Torrequemada-golfbanen.

Fuengirola

Strandpromenaden i Fuengirola som er en af de mest imponerende på hele Costa del Sol, strækker sig omkring 8 kilometer langs stranden. Book et hotel i Fuengirola og glæd dig til at dase på det gyldne sand, mens børnene holder sig underholdt i strandforlystelsesparkerne.

Torremolinos

Bare et blik på de 9 kilometer lange strande ved den gamle fiskerby Torremolinos, vil overbevise dig om hvorfor feriebyen har tiltrukket feriegæster siden 1960'erne. Det bløde, gyldne sand fører dig lige op til promenaden og en perlerække af caféer og restauranter, der stadig serverer frisk fisk som da dette blot var en søvnig fiskerby.

Hvad siger gæsterne på Costa del Sol?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 238 anmeldelser