Afbudsrejser til Costa del Sol

Costa del Sol lever op til sit navn Solkysten – sol, hav, sand og sangria-feriens hjemsted. Kilometervis af gyldne strande strækker sig langs den andalusiske kyst, hvor familievenlige resort som Benalmádena ligger skulder om skulder med livlige Torremolinos. Hold udkig efter de kendte i prangende Marbella eller udforsk de brostensbelagte gader i Málagas gamle bydel.

Costa del Sol, der dominerer Spaniens sydøstlige middelhavskyst, kan tilbyde kilometervis af gyldent sand og glimtende strandresorter, der ligger med det smukke andalusiske landskab i baggrunden.

Der kan findes en overflod af sol, sand, golf og traditionel spansk kultur fra de populære strandresorter som Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, og Marbella og Puerto Banus med deres chikke glamour, til den smukke og kulturelle by Málaga, den karakterfulde by Nerja og bjerglandsbyerne Benavis og Mijas.

Costa del Sol er et golfparadis med omkring 40 golfbaner at vælge imellem, og de er alle sat i et smukt landskab med udsigt over Middelhavet, landet rundt om eller bjergene. Der er vandsport tilgængeligt på alle de større strande, og der er marinaer i Marbella, Benalmádena, Málaga og Vélez-Málaga, Estepona, Fuengirola, Puerto Banus og La Duqesa-Manilva.

Der er flere underholdende attraktioner, som kunne være sjove at besøge. Der er Adventura Amazonia i Marbella, det fantastiske Aqualand Torremolinos, en anden vandpark, Parque Aquatico, i Mijas Costa og der er heller ingen mangel på dyreparker. Besøg Bioparc Fuengirola, som er blevet smukt designet, så dyrene bor i ordentlige genskabte naturlige omgivelse. Selwo Adventure Park i Estepona har en adventure park med svævebaner og kamelrideture, samt en dyrepark med over 2000 dyr. I Benalmádena kan man besøge kan man besøge Sea Life Centre eller delfinariet og pingvin-vivariet i Selwo Marina-parken. I Torremolinos kan man finde Cocodrilos Park, som har omkring 8 søer, en afrikansk landsby, et legeområde til børnene og en stor samling krokodiller.

Det vrimler med historiske seværdigheder, lige fra Castillo Sohail i Fuengirola til La Duquesa slottet i Manilva og Palaca of Nájera i Antequera. Málaga alene har massevis af historiske og kulturelle seværdigheder, deriblandt Málaga Katedral, Alcazaba, Picasso-museet og det romerske teater. I Nerja kan man stille sig under buerne fra den berømte Balcón de Europa og beundre udsigten over havet, eller hvis man hellere vil kigge ud over byen Málaga, så kan man tage til borgen Gibralfaro, som er fra 1300-tallet.

Der findes også naturlige seværdigheder, som man kan besøge. Man kan fx tage til Cueva de Nerja og Calamorrobjerget i Benalmádena, som generelt appellerer til alle, og der er desuden mulighed for at gå på opdagelse i grotter og paragliding for dem, som ønsker lidt ekstra spænding. Der er desuden store åbne områder, skove fyldt med ege og fyrretræer og de imponerende kløfter og bjerge i regionens mange parker.

Klima

Hvis du planlægger en strandferie, så besøg Costa del Sol om sommeren, når man kan forvente helt op til 29 graders varme og op til 11 timers solskin om dagen. Vejret er stadig varmt nok til solbadning i det sene forår og tidlige efterår, men temperaturen falder til de 13-15 grader om vinteren. 

Kort over Costa del Sol

Populære hoteller på Costa del Sol

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Benalmadena
9,3
Fabelagtigt
1206 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Benalmadena
9,8
Fabelagtigt
949 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Torremolinos
9,2
Fabelagtigt
2001 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Pool (evt. sæsonåben)