Ferie på Costa del Sol

Spaniens legendariske solkyst er i virkeligheden en lang, næsten ubrudt række af fine feriebyer, som strækker sig fra Malaga i øst til Estepona og Manilva i vest. Her kan du nyde strandlivet og indtage en perfekt tilberedt paella direkte på stranden. Book en ferie på Costa del Sol med Escapeaway i dag!

Hos Escapeaway er vi eksperter i rejser til Spanien, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i dette overdådige ferieland. Tag med os på en dejlig ferie til Costa del Sol - vi har udvalgt områdets bedste hoteller og ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Din ferie på Costa del Sol starter typisk i lufthavnen i storbyen Malaga. Fra lufthavnen kan du tage toget, eller leje en bil direkte i terminalen, og køre til Torremolinos på 10 minutter, Benalmadena på 15 minutter, eller til Fuengirola på under 20 minutter. Du finder også dejlige rejsemål som Mijas, Calahonda, Marbella og Estepona længere nede af kysten. Eller du kan vælge at holde din ferie på Costa del Sol i det dejlige bagland med hurtig adgang til golfklubber, cykelruter og kulturelle oplevelser.

En ferie på Costa del Sol byder på utallige muligheder for dig der gerne vil på udflugt og opleve området, og på vores blog finder du mange flere forslag end de får jeg her har udvalgt.

Ronda og Puente Nuevo 
Hvis du er vild med serien Game of Thrones, vil du kunne lide byen Ronda, som balancerer på en klippe højt oppe over en spektakulær kløft. Byens bro går over den dybe kløft, så hvis du ikke er en fan af højder, er Ronda og Puente Nuevo Bridge sikkert ikke noget for dig. Byen, som kun ligger omkring en times kørsel fra Marbella, producerer også lækker spansk vin. Så find en café med en god udsigt og nyd et glas!

Parque de la Paloma
Dyrelskere og familier med børn, der besøger Costa del Sol, bør sætte en dagstur af til Parque de la Paloma i Benalmadena. Med dens mange forskellige dyr, herunder ænder, høns og kaniner, der fylder parken, legepladser både i vand og på land, og en overflod af smukt planteliv, er det nemt at se, hvorfor denne park er blevet så populær blandt både lokalbefolkningen og udenlandske feriegæster.

Marbellas  gamle kvarter
Selv om Marbella har et omdømme som en by, hvor unge mennesker går i byen, vil du finde nogle andre kvaliteter i  byens gamle kvarter. Her er der en labyrint af smalle gader med små souvenirbutikker og hyggelige restauranter, som alle forbundet via smukke brosten. Hvis du skulle være heldig at få et glimt af kvarteret, mens det er ubefolket, kunne du let ledes til at tro, at du på mystisk vis var blevet transporteret tilbage til det 16. århundrede. 

>> Læs også om langtidsferie på Costa del Sol her

>> Læs mere om ferie

Kort over Costa del Sol

Byerne på Costa del Sol

Både langs kysten og i det bjergrige bagland finder du mange hyggelige byer som er værd at besøge på en ferie til Costa del Sol og Andalusien. 

Fuengirola
En fiskerby? Fuengirolas fortid fornægter sig ikke, men den kunne ikke være længere væk fra det i dag. Nu er den et af de største feriesteder på Costa del Sol og er domineret af de moderne højhuse, der udgørFuengirolas kystlinje. Iden forbindelse bør man ikke glemme de mange ferie-faciliteter af højeste kvalitet, der tilbydes dem, der søger hoteller til en overkommelig pris.

Stranden her er også noget værd at skrive om, ikke blot på grund af dens imponerende størrelse, men også fordi den er så ren; og så er den desuden flankeret af en overflod af turistvenlige restauranter og stemningsfulde barer, som kan forsøde enhver strandtur.

Benalmadena
Benalmadena formår at kombinere moderne komfort og det klassiske Spanien. Den 10 kilometer lange strand er flankeret af fancy hoteller og lejligheder, men alligevel har dette feriested stadig formået at bevare masser noget af sin andalusiske charme. Tag en tur i svævebanen til toppen af Calamorro-bjerget.

Torremolinos
Med 3,5 millioner besøgende hvert år, kunne du måske forvente, at Torremolinos ville hvile på sine laurbær. Men hvis du bruger lidt tid i byen, vil du snart se, byen bestemt ikke kan beskyldes for at hvile på nogen laurbær, for byens natteliv og moderne faciliteter bliver ved med at vokse.

Torremolinos er en af de ældste turistbyer på Solkysten og kan spore sin popularitet hele vejen tilbage til 50'erne, da Grace Kelly og Frank Sinatra var blandt dem, der slængede sig på byens strande. På trods af den uundgåelige udvikling siden dengang, er vægten på fantastiske strande og det livlige natteliv stadig nøjagtigt den samme, som den var dengang.

Hvornår er det bedst at tage på ferie på Costa del Sol?

Med mere end 300 solskinsdage hvert år egner Costa del Sol sig til ferie hele året rundt.

Højsæsonen er sommermånederne juni, juli og august med størst koncentration i skoleferien, og det er også i denne periode, at både luft- og vandtemperatur er varmest og der er mest sol.

Hvis du vil undgå de store turistmasser og samtidig få muligheden for at finde en lidt billigere rejse, kan det anbefales at rejse i det sene forår eller det tidlige efterår, hvor temperaturerne stadig er behagelige, men hvor den mest ekstreme varme er aftaget og kysten er mindre besøg af feriegæster.

Dette gør sig naturligvis endnu mere gældende om vinteren, der har mindst sol og mindst varme i forhold til de andre årstider, og derfor også endnu færre feriegæster, men der er som regel stadig en del varmere end i det kolde nord og denne årstid kan være oplagt for dem, der gerne vil bruge ferien aktivt!

>> Læs også om luksushoteller på Costa del Sol her