Hoteller på Costa del Sol

Costa del Sol betyder 'Solens kyst', og det er bestemt ikke et misvisende navn. Her på en af verdens mest berømte feriedestinationer skinner solen 325 dage om året, hvilket giver dig de perfekte muligheder for at holde en skøn ferie på denne smukke kyst året rundt.

Du befinder dig her i Sydspanien i regionen Andalusien, som inkluderer provinsen Malaga og byen af samme navn. Nogle af de mest populære resortområder i dette solrige hjørne af Spanien hedder Benalmadena, Torremolinos og Puerto Banus. 

Med en fremragende balance mellem sandstrande, glitrende resorter og luksuriøse all-inclusive-hoteller, er Costa del Sol et fantastisk sted at holde ferie, uanset på hvilket tidspunkt af året, du vil rejse. En del nordeuropæere har et ganske særligt forhold til denne kyst, som ikke bare i mange år har været en utroligt populær rejsedestination for danskere, englændere, tyskere, hollændere, etc., men også har en forholdsvis stor population af folk fra de køligere himmelstrøg, der kalder Costa del Sol deres permanente hjem. Noget af det gode ved Costa del Sol er, at der går mange billige fly hertil, og det er ofte muligt at finde rigtigt gode tilbud på hotelværelser. Så du behøver langtfra at sætte hele din opsparing over styr for at finde ud af, hvorfor så mange elsker 'Solens kyst'.

>> Se alle luksushoteller i Andalusien her

Vejret på Costa del Sol

Costa del Sol ligger beskyttet af bjerge og bakker, og en stor del af de vinde, der blæser eller den regn, der falder i andre områder af Spanien, når ikke hertil. Derfor har kysten sit eget meget milde og solrige mikroklima, hvor temperaturerne når deres højeste i juli og august. I disse sommermåneder er det ofte mere end 30 grader varmt i skyggen.

Men det er i yderkanterne af sommersæsonen, du virkelig kan opleve Costa del Sol fra sin mest fantastiske side. Fra marts til oktober holder temperaturen sig ofte på den varme side af 25 grader i skyggen, og det gør det særdeles muligt at arbejde på din kulør længe før det store indtog af feriegæster ankommer i højsæsonen. Desuden er det ofte nemmere at finde billige flybilletter og hotelværelser om foråret og om efteråret, da mange ikke kan rejse på disse tidspunkter pga. arbejde eller skole.

Strande

Andalusiens glitrende kyster byder på nogle af de bedste steder i Spanien at holde en afslappende strandferie. Alle Fuengirolas strande har blåt flag, og det er den eneste by i Spanien, hvor samtlige strande har fået denne udmærkelse.

Hvis du vil have det sjovt i sandet på Costa del Sol, så tag mod det bløde, nærmest pudderagtige sand på Playa La Carihuela i Torremolinos. Marbellas tre berømte sandstrande er ligeså velplejede som resortområdets kendte og rige feriegæster. Flad ud på de 5 kilometer smukke, palmeomkransede strande i San Pedro de Alcantara, som er hjemsted for et populært, ugentligt madmarked og et af de steder på Costa del Sol, hvor du kan udforske ruiner fra gammel romersk tid. 

Hvad kan jeg lave på min ferie på Costa del Sol? 

Som du nok kan forestille dig, er dette område af Spanien tæt pakket med ikke bare familievenlige hoteller, men også en lang række af aktivitetsmuligheder for hele familien. For mange er den bedste og mest autentiske måde at opleve Costa del Sol på at deltage i en festival eller et karneval. Det kunne eksempelvis være Fiesta de Los Reyes, som afholdes d. 5. januar, eller det årlige karneval omkring Pinsen. Sådanne begivenheder giver dig mulighed for at opleve de lokale fra deres bedste sider, og du får en god indsigt i ægte andalusisk kultur. 

Der er mange museer og religiøse seværdigheder spredt rundt i provinsen, og et besøg på den berømte, spanske maler Pablo Picassos fødested er altid et hit. Costa del Sol er også som skabt til sportsfolk, og ikke mindst er kysten et fremragende sted at spille golf om vinteren. Det kan du gøre på baner såsom den kendte Valderrama. Beliggenheden ved havet gør naturligvis, at du også har rige muligheder for at dyrke vandsport og dykke. 

Kultur

Costa del Sol har nydt virkelig godt af sit lækre, milde klima, lige fra de første bosættere blev tiltrukket af denne kyst til turismen i dag. Fønikerne var de første, der så potentialet i Costa del Sol, og det var under deres herredømme, byen Malaga blev etableret. Området blev senere overtaget af romerne sammen med resten af Spanien. Det var under deres dominans, denne sydlige kyst begyndte at blive bygget op som populært feriested - bade, veje og officielle bygninger blev opført, og mange af ruinerne er stadig synlige i dag. 

I løbet af det 5. århundrede begyndte kristendommen at brede sig i regionen, og havde endda held med at trives side om side med maurerne, som kapitaliserede på områdets beliggenhed ved vandet ved at bruge det som et centrum for handel. Antallet af konverteringer til kristendommen blev dog hele tiden øget, og det tog ikke længe, før det arabiske styre faldt fra hinanden. I den nyere historie var Costa del Sol et af de områder i Spanien, der havde enorm glæde af turismens udvikling op gennem 1950erne; en periode, hvor berømtheder som Marlon Brando og Grace Kelly var flittige gæster i området. 

Ud at spise!

Den andalusiske cuisine er lækker, og på en gang ærke-spansk og fyldt med spændende impulser fra andre kulturer. Nogle af de berømte retter, du kan sætte dine tænder i på din ferie på Costa del Sol, er Ajo Blanco, Huevos de la Flamenca og Gazpacho. Maden her er påvirket af de kulturer, der tidligere har styret området, såsom den arabiske hvad angår frugt og grønt og den romerske hvad angår brugen af olie og hvidløg. 

Du kan spise lækker mad hvor som helst, lige fra de fine, førsteklasses restauranter i Marbella og Puerto Banus til caféerne på strandene eller i La Axarquia-bjergene. Prøv også de mange hyggelige, lokale og særdeles autentiske spisesteder i de små 'Pueblos Blancos': De charmerende landsbyer med hvidkalkede huse, som der er mange af i regionen. Der er mange festivaler i løbet af året på Costa del Sol, og de er en perfekt lejlighed til at smage på mange forskellige lokale og traditionelle, lækre retter.

Hvor skal jeg bo?

Familiehoteller

Costa del Sol er et af de bedste steder i Europa at rejse på familieferie. Med hvad der virker som en endeløs strækning af over 150 kilometer generelt familievenlige restauranter, over 60 års erfaring med at servicere feriegæster fra Nordeuropa og et stort udvalg af meget familievenlige hoteller, kunne Costa del Sol godt vise sig at være det perfekte valg, hvis du skal ud at rejse med familien. 

En af de strande, der kan siges at være blandt de bedst egnede for familier, finder du i Estepona. Den hedder El Cristo Strand og det lave vand her gør den til det ideelle sted for børnene at plaske, mens forældrene slapper af. Der er to vandparker på Costa del Sol, og den bedste ligger i Torremolinos. Den hedder meget passende Aqualand, og kan prale af et stort udvalg af pools og rutsjebaner, hvilket danner rammerne om en fornøjelig dag med svømning, bade og forlystelser. Hvis børnene har lyst til at besøge en mere traditionel forlystelsespark, så behøver du ikke at kigge længere end Tivoli World i Benalmadena. Parken er fyldt med adrenalin-fremkaldende forlystelser, der får selv mors og fars hjerter til at galoppere. 

Andre populære resorter for familier inkluderer Mijas, med sine sikre strande i Fuengirola i nærheden og langs med Mijas Costas, plus lokale butikker, barer og restauranter i Mijas Pueblo. Nerja byder på en lidt mere traditionel atmosføre og et skønt sted at bade, nemlig Playa Burriana.  

Hoteller for par

De romantiske følelser er nemme at finde frem her på Costa del Sol, hvor du nyder godt af en fantastisk cocktail af sol, fremragende sandstrande og en varm, imødekommende atmosfære, som den andalusiske charme og de venlige lokale sørger for. Puerto Banus, som er det mest glitrende og luksuriøse resort, er det perfekte sted at suge lidt eksklusivitet til sig, hvor Nerjas byder dig på en traditional Costa del Sol-stemning. 

Marbella har en imponerende gammel bydel med romantiske restauranter, der serverer mad, der er lavet fra bunden, snævre, snoede gader og en gennemført, middelalderlig atmosfære, der stråler ud fra de gamle bygningers mure. Hvidkalkede torve, skyggefulde kroge og to historiske kvarterer at vælge mellem, nemlig Barrio Alto og Barrio Nuevo, gør Marbella til et fremragende sted at kombinere afslapning på stranden med romantiske vandreture. 

Andre gode valg på en romantisk parferie på Costa del Sol inkluderer Estepona, som har sin egen skønne, gamle bydel. Mijas, med sin Mijas Pueblo (en historisk landsby inde i landet) og en fantastisk beliggenhed, og et af top-resorterne Benalmadena eller Torremolinos, hvis du er på udkik efter en ferie, hvor der sker en masse.

>> Læs også om hoteller i Benalmadena
>> Læs også om hoteller i Fuengirola

>> Læs mere om hoteller

Kort over Costa del Sol

Populære hoteller på Costa del Sol

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Benalmadena
9,8
Fabelagtigt
989 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Nerja
9,1
Fabelagtigt
1934 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Marbella
8,5
Meget godt
1599 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Afstand til centrum: ca. 7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)