Rejser til Estepona

En ferie i Estepona er en ferie i hjertet af Costa del Sol med dens varme vejr og berømte strandliv. Og i tillæg til regionens populære kyststrækning vil du også her have mulighed for at opleve en helt igennem bjergtagende spansk charme. Book din rejse til Estepona med Escapeaway i dag!

Costa del Sol-regionen er ganske vist blevet synonym med sommerferie ved vandet, men selvom mange af badebyerne i denne del af landet er opstået i nyere tid, finder du alligevel masser af traditioner og interessant historie under din ferie i Estepona.

Estepona's smukke og historiske centrum byder for eksempel på noget af det mest autentiske og karakterfulde, man kan opleve i området. Kombiner denne smukke spanske kulturarv med de dejlige strande, den livlige marina, en fantastisk kulinarisk scene og masser af de andre eventyr i området, så har du en sikker opskrift på en uforglemmelig ferie i det spanske.

Rejs til Andalusien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Costa del Sol og tilbyder i området omkring Estepona et program af nøje udvalgte hoteller og ferieboliger.

Information og fakta

Jeg har her samlet lidt information og fakta til dig som skal besøge Estepona på din ferie. Husk du også kan få mere inspiration til din rejs på vores blog, hvor vi skriver om oplevelser fra egne rejser, kulturlivet, historien, manden og meget mere.

Seværdigheder

Det historiske centrum i Estepona er en labyrint af brostensbelagte gader omgivet af traditionelle huse, lejlighedsvis afbrudt af kirker og imponerende monumenter. En spadsertur i disse idylliske gader og stræder kan nemt vise sig at blive en af de mest mindeværdige oplevelser i din ferie.

Du bør i hvert fald lægge vejen forbi den imponerende Plaza de las Flores, som uden tvivl er byens hjerte. Pladsen er fuld af livlige barer og forførende restauranter, der er perfekte til en eftermiddagssnack eller en aftendrink.

Indlogerer du dig i den gamle bydel, befinder du dig i knudepunktet for spisteder og barer samt tæt ved shoppingmuligheder. Området er således rigt på specialbutikker og farverige boutiques, der alle tilbyder interessante varer til overkommelige priser.

Costa del Sol er også kendt som en legeplads for golfentusiaster, og omkring Estepona finder du fantastiske muligheder, hvis du har taget dine køller med på ferien. El Paraiso, Atalaya og Valle Romano er blandt de mest naturskønne og velrenommerede klubber i den umiddelbare nærhed.

Strande

Regionen er berømt for sin fantastiske kystlinje - og du vil forstå hvorfor, så snart du besøger stranden under din ferie i Estepona. Det er et populært sted for familier, der holder ferie mellem juni og september, og ønsker at slappe af i solen, eller par, der ønsker at tage romantiske spadserture på strandpromenaden under vinterens sol. Del Cristo stranden er en af de bedste og velegnet til små børn.

Hvis du bevæger dig længere nordpå langs kysten, vil du opdage endnu flere fantastiske strande og spændende familieattraktioner. Nærliggende Marbella har for eksempel nogle fantastiske strande og byder på masser af vandsportsaktiviteter for dig, som ikke bare vil dase på sandet. Tager du til i Torremolinos, vil du kunne nyde lange stræk med sand og et af landets bedste vandlande - en god dagstursmulighed for familier.

Mad og drikke

Estepona er ikke just kendt for at have et livligt natteliv, i modsætning til nogle af de fest-hotspots man ellers finder langs Costa del Sol. Men selv uden en masse natklubber, kan du nyde en god aften i byen med et bredt udvalg af afslappede barer og restauranter.

Restauranternes menuer lægger typisk stor vægt på lokalt fangede fisk og skaldyr, ligesom du kan finde masser af lokale spanske retter samt andre middelhavsretter på kortet, herunder italienske og franske. Mange restauranter har udendørs terrasser, så du kan opleve at spise al fresco (udendørs) i den sene aftenvarme.

De fleste restauranter ligger tæt på havet, enten langs strandpromenaden ved vandet eller langs Calle Real. Der er en række småpladser eller torve ved siden af Calle Real, hvor du finder mange restauranter og barer at udforske.

Nattelivet

Der er to hovedområder, som besøgende på udkig efter en god aften i byen naturligt ender med at søge imod. Det er byens centrum og havnen.

Hvert af disse steder finder du et bredt udvalg af steder at få en drink og noget mad efter mørkets frembrud. Langs strandpromenaden finder du alle de fiskeretter, du kan ønske dig på de mange barer og restauranter, som modtager friske fangster dagligt.

Hvis du vil finde de allerbedste steder at spise og drikke om aftenen, kan det dog anbefales at søge mod de mere oversete sidegader. Hvis du går til Plaza de las Flores finder du også et bredt udvalg af barer og spisesteder, hvor du kan nyde den lune aften med en drink eller to under den åbne himmel.

Aktiv ferie

Afslapning har høj prioritet for de fleste, som holder ferie i Estepona, men det er ikke ensbetydende med, at her ikke er mulighed for mere aktive eventyr, hvis du ønsker det.

Der er således masser af aktiviteter, der kan få din puls i vejret. Det kan for eksempel være på en tur gennem de grønnere dele af Estepona. Du kan udforske landskaberne på vandrestier, fra hesteryg eller cykle og samtidig nyde de spektakulære udsigter.

Havet er ligeledes rigt på muligheder. Her kan du tage på en dykkertur med en erfaren instruktør, som vil vise dig en helt ny undervandsverden lige ved Estepona-kysten. Ovenvande kan du prøve at surfe.

Hvis du har lyst til action og noget lidt skræmmende, kan du kaste dig ud i kampe på Esteponas egen paintballbane.

Kultur

Esteponas havn var også centrum for livet her før byen blev en populær feriedestination. Vil du være omgivet af liv, er det derfor et godt sted at slå sig ned. Der er dog også den gamle bydel at udforske, hvor de behagelige caféer er det perfekte sted at sidde og blot betragtet livet og folkene omkring sig i de historiske og smukke gader.

Vil du opleve Esteponas kulturliv, er det oplagt at se et flamenco-show. På Flamenco Center Patio de Estepona finder du den bedste flamencosang og dans i byen.
Tyrefægtningsarenaen med dens fire museer kan også give et godt indblik i Esteponas kulturhistorie og er bestemt et besøg værd, også hvis du ellers ikke er fan af selve sporten.

Tager du en gåtur langs kysten, kan du se de syv gamle vagttårne omkring Estepona, som i sin tid var en del af kystens forsvar. Der er også et gammelt klokketårn i byens centrum kaldet Torre Reloj, som du kan besøge på en guidet tur.

Læs mere om:

>> Rejser til Marbella
>> Rejser til Nerja

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Estepona

Populære hoteller i Estepona

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Estepona
  • Nærmeste lufthavn: 84 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Estepona
  • Nærmeste lufthavn: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Estepona
  • Nærmeste lufthavn: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)