Rejser til Fuengirola

Fuengirola, beliggende på den berømte spanske solkyst Costa del Sol, var engang en søvnig fiskerby, men har i de sidste årtier forvandlet sig til et af Sydspaniens mest populære rejsemål, elsket af mange for sin gyldne kystlinje og sin traditionelle spanske charme.

Byen har et livligt centrum med et smukt torv, et pulserende natteliv og en overflod af lækre lokale retter. Blandt byens vartegn er marinaen og den tårnhøje mauriske fæstning, der tiltrækker tusindevis af besøgende hvert år.

På Costa del Sol finder du flere dejlige rejsemål og et af dem er Fuengirola som du kan rejse til hver dag året rundt. I søgemaskinen kan du nemt sammenligne priser på flyrejser med alle flyselskaber og du bestemmer selv i hvor mange dage du ønsker at holde ferie. Uanset om du booker din rejse til Spanien som en samlet pakke inkl. fly, hotel og transfer eller billeje, eller du selv vil stå for flyrejsen og blot booke et godt hotel, så bor du altid på nøje udvalgte hoteller og ferielejligheder med gode anmeldelser når du rejser med os.

 • Tip til strand-elskere: Fuengirola har hele otte kilometers strand, og alle byens strande er velsignet med gyldent sand, krystalklart vand og en levende strandpromenade.
 • Tip til kultur-interesserede: Mellem byens gamle del, det mauriske slot og den travle havn har Fuengirola en dejlig traditionel stemning med masser af sightseeing-muligheder.
 • Tip til natteravne: Nattelivet i Fuengirola er fantastisk, med masser af strandbarer spredt langs havnefronten og natklubber og diskoteker, der er åbne helt til daggry.

Information og fakta

Fuengirola er berømt for sin overflod af soltimer, varme badetemperaturer og fremragende sandstrande, som gør den til et oplagt rejsemål for dem, der er på udkig efter en strand- og badeferie.

Tilmed ligger byen kun 20 minutters kørsel fra Malaga lufthavn, så det er let at komme til og fra byen fra Danmark.

 • Sprog: Spansk
 • Valuta: Euroen (€)
 • Lokal tid: Fuengirola har samme tid som i Danmark
 • Flyv til: Malaga Lufthavn som har daglige afgange året rundt.
 • Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer

Strande

Fuengirolas storslåede kystlinje, der strækker sig over knap otte kilometer, rummer flere strande med det prestigefyldte blå flag, herunder den populære Las Gaviotas-strand og den mindre, og mere fredelige, San Francisco-strand.

Kysten har alle de moderne faciliteter, der kan forsøde en strandgæsts besøg, herunder liggestole og parasoller.

Bag strandene finder du den livlige strandpromenade, Paseo Maritimo Rey de Espana, flankeret af palmer og fyldt med fiske- og skaldyrsrestauranter.

Det bedste sted i Fuengirola til vandsport er Los Boliches, hvor du kan surfe, leje en vandcykel eller spille en omgang beachvolleyball.

Vejret

Temperaturer: 12-24 (°C)

Fuengirola har behageligt vejr hele året rundt med sit milde middelhavsklima. Hvis du planlægger en aktiv ferie, er foråret et godt tidspunkt at rejse på, idet det hverken er for koldt eller for varmt til at dyrke udendørs-aktiviteter.

Hvis du planlægger en strandferie er sommeren, det sene forår eller det tidlige efterår derimod et bedre tidspunkt med temperaturer helt op til 29 grader i højsommeren og med op til 14 timers solskin om dagen.

For en fredelig ferie uden de store turistmasser er den milde og billigere vintersæson den mest ideelle.

Lokal transport

Med bus: Fuengirola har en busstation i byens centrum med busforbindelse til kysten og ud til nærliggende feriesteder. Busserne går regelmæssigt og pålideligt og er en forholdsvis let måde at komme rundt på.

Med taxi: Der er flere taxa-holdesteder i Fuengirola, herunder tæt på busstationen i byens centrum.

Med tog: Fuengirolas togstation ligger et par minutters gang fra busstationen i centrum af byen. 

Begivenheder

Messe: Fuengirola er vært for en stor messe i oktober, Feria de Fuengirola, som består af en uge med sjove aktiviteter for børn og boder med masser af mad, drikke og levende musik.

Traditionelt drikker de lokale sherry og klæder sig i farverige flamenco-kostumer. Messen lukker med en stor fest og et fyrværkerishow.

Ølfestival: I august huser byens smukke mauriske slot, Sohail, en 10-dages ølfestival med tyske specialiteter og den bedste øl fra hele verden.

Seværdigheder og aktiviteter

Den moderne lystbådehavn byder på mange muligheder for bådudflugter, hvor du kan lære at sejle eller spotte delfiner.

Byens gamle bydel byder på en traditionel andalusisk stemning med et travlt fiskemarked i nærheden.

En af de største attraktioner i Fuengirola er den spektakulære mauriske fæstning, Sohail, bygget i 965 e.Kr., der ligger på en bakke med udsigt over byen og kysten. 

Maden og drikke

Langs stranden er der et stort antal restauranter, caféer og barer, men hvis du hellere vil prøve det lokale køkken, så er der også en række muligheder for det. Du skal da gå bag om strandområderne, for her finder du mange lokale restauranter, der serverer lækre tapas og som dagligt gør brug af de mange friske fisk og skaldyr, som fanges i havet ud for byens kyst.

Aktiv ferie

Eftersom Fuengirola var en traditionel fiskerby, før det blev et berømt turistmål, er mange af de aktivitetsmuligheder, du kan benytte dig af i Fuengirola, centreret omkring forskellige typer af vandsport, såsom jetski, snorkling, dykning og bådture.

En af de mest populære aktiviteter, som tilbydes fra stranden, er at forsøge at spotte delfiner i havet ud for byens kyst. Der er en række selskaber, der tilbyder at tage dig ud på deres både, mens du holder dit kamera eller din telefon klar for at forevige et af naturens mest elskede pattedyr og nogle af dem tilbyder endda at stoppe på vandet, så du kan komme ud og svømme i det smukke hav.

Hvis du mere er til eventyr på land, finder du lige udenfor Fuengirola på vej til Malaga Quad Adventure Safari Tours, hvor du kan leje en firehjulet morotcykel og på den udforske de omkringliggende naturområder. 

Historie


Fuengirola kan dateres tilbage til romertiden. Derefter var den en lille fiskerby, og nu er den et af Andalusiens mest populære feriesteder. Oplev den spanske historie på de mange historiske steder omkring byen og udforsk den mauriske fæstning, Sohail, langs kysten.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hoteller i Fuengirola

Populære hoteller i Fuengirola

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Fuengirola
8,6
Meget godt
3946 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 25 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Fuengirola
8,7
Meget godt
2788 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Fuengirola
9,0
Fabelagtigt
1919 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Fuengirola?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 25 anmeldelser