Rejser til Gerena

Der er nok ikke så mange uden for Spanien, som har hørt om landsbyen Gerena. Til gengæld kender de fleste af os nok til Sevilla, om ikke andet så af navn. Gerena ligger blot en halv times kørsel nordvest for denne, det sydlige Spaniens største by og er derfor alene takket være sin beliggenhed et interessant rejsemål. Her kan du bo i fredelige, landlige omgivelser, men stadig have et godt udgangspunkt for at udforske den charmerende storby, som har så meget at byde, hvad angår historiske seværdigheder og kulturliv.

Fredelige omgivelser tæt på storbyens tilbud

En rejse til Gerena, som har godt 7.500 indbyggere, er også en chance for at opleve det ægte, landlige Andalusien langt fra masseturisme. Det flade landskab omkring landsbyen er rigt på arkæologiske spor efter tidligeres tiders beboere, som tællere både romere og maurere. I byens sydvestlige udkant på Calle Fuente los Caños kan du for eksempel se en overraskende velbevaret romersk fontæne, som i sin tid var del af et egentlig badeanlæg. Vil du mærke historiens vingesus, bør du også lægge vejen forbi Calle La Iglesia, hvor du kan se resterne af en gammel, romersk bymur. Tilsvarende kan du se smukke bygninger rundt om i byen fra senere perioder, som ligeledes vidner om, at Gerena har en rig historie.

Udover landbruget, som stadig spiller en vigtig rolle for den lokale økonomi, var Gerena frem til midten af 1900-tallet især kendt for sine granitbrud. I dag kan du se et af de tydeligste spor efter disse, hvis du bevæger dig op til Mirador de Las Canterlas. Fra dette udsigtspunkt kan du ikke blot se ud over landsbyen, men også et par små, dybe søer. Disse er tidligere granitbrud.

Oplevelser

Vil du udforske nære omgivelser, findes der flere vandre- og cykelruter omkring byen. Den 7 km lange Ruta del Ferrocarril har for eksempel forbindelse med den  27 km lange Vía Verde de Itálica, som på cykel er en god mulighed for at se både historike seværdigheder og smuk natur. Efter en aktiv dag, kan du med god samvittighed sætte dig til rette på et af spisestederne i Gerena.

Trods sin beskedne størrelse er der således omkring en snes restauranter og tapasbarer i byen, hvor du kan nyde godt af det lokale køkkens herligheder. Det kan også anbefales at lægge vejen forbi nogle af de andre landsbyer i området såsom Guillena, Aznalcóllar eller El Garrobo, hvor der også er gode chancer for at finde hyggelige, autentiske spisesteder.

Rejser du til Gerena i det sydlige Spanien, er det naturligvis også oplagt at afsætte en dag eller to alene til at udforske storbyen Sevilla. Her er talrige store, spændende seværdigheder såsom den imponerende katedral og kongepaladset Real Alcázar de Sevilla.

Velkommen til Spanien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Gerena og andre rejsemål i Andalusien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Gerena