Rejser til Jerez

Den historiske by Jerez de la Frontera i det sydlige Spanien i Costa de la Luz-regionen er synonym med sherry, heste og flamenco.

Når du er på ferie i Jerez de la Frontera, bør du da også se en af opvisningerne på Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre, der kan sammenlignes med den spanske rideskole i Østrig, og tage en rundvisning på en sherry bodega for at se, hvordan den anerkendte hedvin fremstilles.

Flamenco som siges at stamme fra Jerez de Frontera, er en vidunderlig spansk dans at betragte, hvor de passionerede dansere bevæger sig til de stærke, rytmiske toner af traditionel spansk musik. Der er mange restauranter og barer hvor flamenco kan ses i Jerez.

Middelalderlige Jerez de Frontera er en by, som er rig på historiske bygninger og arkitektur; Tag et godt par gode sko med dig, så du kan gå på eventyr i byens gader. Katedralen, Alcazar, Cartuja de Nuestra Senora de la Defension, bodegaen og et udvalg af museer er bare lidt af det, du kan opleve i Jerez de Frontera.

Information og fakta

Strande

De nærmeste strande ligger i Puerto Santa Maria, ca. 25 minutters kørsel fra byens centrum. Der er 2 strande med bredt gyldent sand på begge sider af floden Guadalete og en mindre, mere stille strand ved siden af Puerto Sherry marinaen. Vil du surfe kan du mod Rota til Las Redes stranden.

Aktiviteter

Tag en gåtur rundt i byen for at opleve spændende historisk arkitektur, kirker, herunder Jerez-katedralen og de mange paladser fra det 18. og 19. århundrede. Alcazar med sine dejlige haver og Camera Obscura ligger ved siden af Jerez-katedralen og tæt på indkøbsgaderne. Permartin-paladset, der huser det andalusiske flamenco-center, ligger midt i de smalle brostensbelagte gader nær Plaza San Juan.

Rideskolen Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre ligger flot og tilbyder guidede ture rundt i staldene, hvor man kan se de smukke heste samt spektakulære shows. Og selvfølgelig er det næsten obligatorisk med et besøg på en af de karakterisktiske bodegas.

Der er også en række interessante museer, herunder et urmuseum og kunstgalleriet (Joaquin Rivero). Du kan lære mere om Jerez-vine på Mystery of Jerez og tyrefægtning på Museo Turino.

Hvis du kan lide atmosfæren ved lokale festligheder, kan du vælge at time dit besøg med den hellige uge (op til påskedag), det ugelange hestemarked i maj eller Flamenco Festivalen.

Spisesteder og indkøb

De smalle gader har masser af charme, og der er mange smukke plazas og alléer at udforske. Slap af på en fortovscafe på Plaza del Arenal og nyd springvandene, shop i  designerbutikkerne og spadser ned ad den travle shoppinggade Calle Larga, som er afgrænset af appelsintræer.

På den vestlige kant af byen, ved siden af gokartbanen, kan du finde et supermarked og et moderne indkøbscenter.

Nærliggende attraktioner

Byen Cadiz ligger på halvøen på modsatte side af bugten fra Puerto Santa Maria og byder på et væld af historiske seværdigheder samt brede gyldne strande. Den er ca. 30 km fra Jerez. Nova Sancti Petri ligger ca. 50 km mod syd og kystbyen Rota er ca. 30 km mod vest.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hoteller i Jerez