Rejser til Malaga

Malaga er juvelen på den spanske sydkyst og som hovedby på Costa del Sol byder byen på et væld af muligheder for sine gæster - nok til at fylde ikke bare én, men mange gode ferier. Book din rejse til Malaga med Escapeaway i dag, inkl. en lækker feriebolig!

Malaga, som er en af de ældste byer i Europa, kombinerer på elegant vis ældgammel historie med den moderne verdens mange glæder. På grund af denne egenskab og på grund af sit fantastiske klima og sin gunstige beliggenhed, der har gjort den til et populært rejsemål med fx. billige flybilletter, er den blevet ét af de mest besøgte rejsemål på Costa del Sol for besøgende, der er på udkig efter en strandferie med et strejf af historie og kultur. Du kan booke rejser til Malaga og resten af Sydspanien på alle dage, året rundt.

Mens mange kun kender til Malaga, når de fra lufthavnen passerer på deres vej til deres foretrukne badeby på Solkysten, så glemmes det undertiden, at en ferie i Malaga ikke kun byder på sol, hav og masser af gode strande. Malaga byder på et rigt kulturliv og historie med alt fra mauriske slotte til romerske ruiner og en fantastisk katedral. Og så er byen fødestedet for en af den spanske og europæiske histories mest berømte kunstnere, Pablo Picasso.

I byens hovedpark La Alameda finder du desuden et vederkvægende og charmerende åndehul med tropiske og subtropiske planter - og lige uden for byens ligger dejlige strande og venter på dig. Málaga bør man  dog altid opleve fra toppen af Gibralfaro bjerget, fra de velbevarede mure på den gamle borg af fønikisk oprindelse, hvor man har en enestående udsigt over Málaga og dens misundelsesværdige beliggenhed ved en havbugt.

Sådan booker du en billig rejse til Malaga med Escapeaway

Det er ganske nemt at finde billige rejser til Malaga - året rundt. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Malaga, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med ferieboliger og udvalgte hoteller i Malaga, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse til et af Europas mest populære rejsemål, som er sikret af rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs også om afbudsrejser og restpladser til Malaga her

Hoteller i Malaga

Populære hoteller i Malaga

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Malaga
9,0
Fabelagtigt
2532 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Malaga
9,1
Fabelagtigt
2140 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Malaga
9,2
Fabelagtigt
3170 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Derfor skal du booke en billig rejse til Malaga hos os

Hos Escapeaway er vi eksperter i rejser til Spanien, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og ferielejligheder i dette overdådige ferieland. Tag med os på en dejlig rejse til Malaga - vi har udvalgt kystens bedste hoteller og ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke pakkerejser med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Der er altid masser af flyforbindelser direkte til Malaga Lufthavn, som er en stor indgangsport for rejsemål i det sydlige Spanien. Fra lufthavnen, som ligger i den vestlige del af Malaga, kan man tage offentlig transport på egen hånd i form af tog ind til byens centrum eller ned langs Costa del Sol så langt som til Fuengirola. Turen er både smuk og spændende idet sporet bugter sig langs den stejle kyst over Middelhavet. Det er naturligvis også muligt at booke en privat transfer i taxi eller minibus, direkte fra lufthavnen til hotellet, så man kan få kufferter og andet rejsegods afsat.

Skal man længere væk er det ikke til at komme udenom billeje - heldigvis findes alle de store biludlejningsselskaber i lufthavnen, og du kan endda booke din lejebil som en del af din pakkerejse med Escapeaway. Det er især en god idé med egen bil hvis man booker et af vores feriehuse i Malaga, da disse ofte ligger lidt oppe i bakkerne.

Smukke strande

Der er flere gode strande i og omkring Malaga by. Én af de mest populære er stranden Playa de La Caleta, der ligger mellem strandene La Malagueta og Baños del Carmen på den østlige del af byens kyststrækning. Stranden har masser af faciliteter for hele familien med liggestole og parasoller til leje, samt toiletter og brusere til rådighed. Desuden byder den ca. 1400 meter lange strand på en fantastisk udsigt over havnen. Der findes også dusinvis af hvide sandstrande langs Costa del Sol-kysten i retning mod Marbella.

Hvis du bliver sulten under din strandtur, skal du ikke gå langt for at finde forsyninger, for de fleste strande i Malaga flankeres af lange promenader med talrige traditionelle tapasbarer og restauranter, der blandt andet byder på velsmagende fiks og skaldyr og kolde øl. Du finder også en række faciliteter for vandsport på flere strande i Malaga, såsom beachvolleyball, kajak-roning, vandski og windsurfing. 

Vejret

Når man rejser til Malaga får man et behageligt middelhavsklima med varme somre og milde vintre, hvilket gør det ideelt til et besøg hele året rundt. Den gennemsnitlige temperatur året rundt er 19 grader, mens temperaturen typisk topper med omkring 30 grader om sommeren.

Både hvad angår sommer og vinter, drager Malaga by fordel af dens beliggenhed ved havet, der gør somrene køligere, på grund af brisen fra havet, og vintrene mildere, fordi den ikke rammes af de kolde bjergvinde, som præger byer som Granada og Córdoba længere inde i landet.

Málagas største aktiv er det perfekte miniklima, som gør det muligt at ”leve på gaden” i størsteparten af årets måneder. Det er en mulighed, som indbyggerne i Solkystens hovedstad benytter i fuldt omgang. Folkelivet i Málaga er intenst, i den tropiske park ved havnen, i det gamle kvarter omkring Larios gaden, eller i forstaden El Palo, hvis strandpromenade er en parade af stemningsfulde fiskerestauranter og værtshuse. Det er fascinerende – og nemt – at lade sig opsluge af dette miljø i en åben og gæstfri by.

>> Læs også om langtidsferie på Costa del Sol her

Mad og drikke

Det andalusiske køkken er enkelt og smagfyldt og byder bl.a. på masser af friskfanget fisk. Malagas strandpromenader er spækket med små snackbarer og restauranter, der er kendt lokalt som chiringuitos. Her kan du nyde forskellige fiskeretter, grillet blæksprutte og paella som serveres til den søde vin Malaga Dulce. En af de mest berømte chiringuitos i Malaga er El Tintero, berømt for sine syngende tjenere.

Malaga er desuden hjemsted for et par typiske lokale retter, som er værd at smage på. Espetos er grillede sardiner på bambuspinde, mens coquinas er søde, små muslinger kogt i hvidvin. Selvfølgelig kan du også her få masser af den berømte spanske skinke jamon, som har sine egne lokale udgaver i Malaga-området.

Hvis du er på udkig efter en god tapas-restaurant, kan Restaurante Gallego Candamil anbefales, og hvis du vil smage på en lokal drik, bør du bestille et glas mosto eller Malaga Dulce, som er en sød vin fremstillet af muskat-druer. 

Seværdigheder og aktiviteter

Malagas centrum rummer flere interessante historiske bygninger, herunder byens katedral, der knejser over resten af byen med sin imponerende skønhed, især om natten når katedralen lyser op. 

Malaga er også hjemsted for nogle yderst velbevarede mauriske bygninger, hvoraf det mest seværdige er slottet La Alcazaba de Malaga, som du finder på en bakke midt i byen. Det blev bygget i det 11. århundrede og tjener nu som en historisk påmindelse om Hammudid-dynastiet. Lige under La Alcazaba finder du resterne af et romersk teater med en mini-udstilling og gratis adgang til hovedkomplekset.

Du bør heller ikke snyde dig selv for at lære mere om byens mest berømte kunstner, Pablo Picasso, på Museo Picasso Málaga, der rummer 285 værker af Picasso, doneret af hans efterkommere, eller Museo Casa Natal, der rummer en del genstande fra Picassos barndom.

Naturen

Hvis du har lyst til spændende naturoplevelser på din rejse til Malaga, kan du vove dig ud til El Chorro-kløften mindre end en times kørsel uden for byen. Kløften er genstand for mange klatreres lidenskab, og hvis du ikke er klatrer, kan du nøjes med at sætte pris på det storslåede syn af kløften fra afstand eller fra dens gangbro.

Hvis du er afsted med familien og I trænger til en dag med sjov og afslapning, vil en 20-minutters kørsel mod vest bringe dig til feriestedet Torremolinos. Byen er foruden et par smukke strande også hjemsted for det største vandland i Andalusien, Aqualand, hvor man let kan få en hel dag til at gå med de mange pools og vandrutschebaner m.m.

Costa del Sol er desuden et sandt mekka for dig der vil spille golf, og der findes mange gode golfbaner i kort afstand fra Malaga by. Vil du gerne mere op i højderne og få en pause fra varmen ved kysten, så tag på udflugt op i de majestætiske Sierra Nevada-bjerge, hvor man kan møde sne helt frem til forsommeren.

>> Læs også om rejser til Andalusien
>> Læs mere om rejser til Costa del Sol

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Malaga?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 21 anmeldelser