Hoteller i Malaga

Hovedstaden på Costa del Sol, Malaga, byder på meget mere end bare strand og solskin. Som feriegæst kan du også nyde godt af et stort udvalg af tapasbarer, restauranter og natklubber samt ikke mindst masser af interessante udflugtsmål tæt på.

Udover den oplagte mulighed for at udforske kysten, er Malaga i sig selv også rig på spændende historie og kultur.

Strande

Malagas strande er generelt ganske veludstyret med for eksempel liggestole til udlejning, vandsportsaktiviteter og legepladser. Dertil kommer de mange butikker, barer og restauranter nær stranden, hvor man finder alle nødvendigheder og forfriskninger. En af de mest populære strande er Playa de las Acacias, som dog godt kan blive temmelig overfyldt i sommermånederne. Foretrækker du mere rolige omgivelser kan du tage ud langs kysten mod Benalmadena, hvor der findes mindre, mere afsides bugter, der er perfekte til en dag med afslapning under den vame middelhavssol.

Aktiviteter

Uanset om det er gamle romerske ruiner eller Armani-butikker, du søger, kan du finde det i Malagas travle gader. Byen er et af de historisk mest vigtige områder i det sydlige Spanien og rummer mange fascinerende seværdigheder såsom middelalderborgen Gibralfaro, der ligger på toppen af de stejle bakker med en dramatisk udsigt over byen og det omkringliggende landskab.

Der er også det romerske amfiteater, der giver dig et glimt ind i Malagas romerske begyndelse, såvel som den berømte barokke katedral La Manquita og den imponerende arabiske fæstning Alcazaba. En ting er sikkert: Du vil ikke kede dig på en ferie i Malaga!

Mad og drikke

Der er et fantastisk udvalg af spisesteder i Malaga med alt lige fra små traditionelle spanske restauranter og tapasbarer til fastfoodkæder og internationalt orienterede restauranter. Især i den centrale bydel er udvalget stort, men derudover er der en bred vifte at vælge imellem langs strandpromenaden. Efter middagen kan du udnytte, at Malaga har et pulserende natteliv med en række barer og natklubber, som holder åbent til ud på de små timer.

Nærliggende attraktioner

Malaga ligger blot en kort køretur fra Costa del Sols foretrukne feriemål, hvor du finder utallige former for underholdning, aktiviteter og sjove oplevelser for hele familien. Det kan blandt andet anbefales at tage en udflugt til Fuengirola, til den fantastiske zoo eller måske give børnene en sjov dag i regionens største vandland ved Torremolinos.

Kultur

På trods af sin store turistindustri og trendy, kosmopolitiske atmosfære har Malaga bevaret meget af sin farverige spanske kulturarv og har desuden stadig en fungerende fiskerihavn. Du kan for eksempel i løbet af året opleve mange traditionelle spanske kulturelle og religiøse festivaler på Plaza de la Constitucion. Omkring påsketiden, hvor den årlige Semana Santa-festival finder sted, fyldes Malaga af udførligt udsmykkede religiøse optog med tusindvis af tilskuere.

Natteliv

En af de primære grunde til at folk rejser på ferie til Malaga år efter år, er det livlige natteliv. Byen byder således på en noget nær ideel blanding af sofistikerede restauranter, charmerende caféer og decadente natklubber, hvilket betyder, at du aldrig vil mangle valgmuligheder, der passer til dit humør. Det gælder uanset om du foretrækker et stille glas vin på en terrasse med udsigt over byen på El Palo eller vil danse natten lang til de seneste hits og DJ'ere i La Malagueta.

Skulle du mod forventning for lyst til at prøve noget mere, er det pulserende natteliv i Torremolinos kun en kort køretur væk!

Hvor skal jeg bo?

Familiehoteller

Familier kan finde mange attraktioner i Malaga, der sikrer en mindeværdig ferie. Blandt disse er det ikke overraskende ofte strandene, som virker mest tillokkende på familier, hvad enten de drømmer om afslapning i den varme sommersol eller vil lege i bølgerne.

For familier, der virkelig ønsker at fordybe sig i den spanske kultur, findes der store sprogskoler i Malaga, der tilbyder forskellige typer spanskundervisning for besøgende. Så kan du og familien blive bedre til at kommunikere med de lokale, selv hvis det bare handler om at bestille dos cervezas.

Lige øst for Malaga i Torremolinos ligger en anden familiefavorit, Aqualand, Andalusiens største vandland. Parken er fuld af afslappende pools, spændende rutsjebaner og utallige liggestole, der giver gode betingelser for at alle i familien kan få en god eftermiddag.

Hoteller for par

Malaga er et godt sted for par, der vil kunne komme omkring til fods til byens attraktioner. Alcazaba er for eksempel en vidunderligt velbevaret maurisk borg, som også har et romersk teater lige under det. Et besøg i den store katedral bør også være på jeres liste, især om aftenen når det oplyses, hvilket får det til at se endnu mere imponerende ud. I bør også benytte chancen for at udforske Picassos fortid i Malaga. Kunstneren blev således født her, og I kan besøge hans hans fødested samt ikke mindst det fantastiske Picasso Museum med nogle af hans bedste værker.

Vil I ikke kun gå rundt, kan I drage fordel af at Malaga i de senere år har gjort store fremskridt mod at blive en cykelby. Det betyder, at det nu er oplagt at udforske det bilfri cetrum på to hjul sammen. Der er naturligvis også længere ruter for cyklister, hvis I har lyst til mere end bare en afslappet eftermiddagtur. Der er for eksempel guidede cykelture mellem byen og Torremolinos.

>> Læs mere om hoteller

Kort over Malaga

Populære hoteller i Malaga

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Malaga
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Pool
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Malaga
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Malaga
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.9 km
  • Pool