Rejser til Marbella

Marbella er Costa del Sol's jetset-magnet - en rigtig ferieby. Hvad enten man slentrer rundt i den gamle bydel eller om man er nede ved den brede strandpromenade så fornemmer man straks den afslappede feriestemning. Book din rejse til Marbella med Escapeaway i dag!

Marbella er uden tvivl juvelen i Costa del Sol´s krone med et ry for at være en legeplads for de rige og berømte. Her findes da også rigeligt med gyldne strande, skinnende hvide villaer og store yachts i marinaen. Marbella kan derudover bryste sig af en charmerende gammel bydel, der er kendt som et shopping- og restaurantparadis.

Er du lidt af en natugle, kan du glæde dig over, at Marbella har det bedste natteliv i Andalusien med alt fra dans på Golden Mile til cocktails på den fornemme Puerto Banus.

Oplev Marbella på Costa del Sol med Escapeaway. Vi tilbyder rejser til Marbella hver dag året rundt og du kan rejse i nøjagtig det antal dage som passer dig. Uanset om du selv vil stå for rejsen til Malaga og kun bo på et hotel, eller du bestiller en samlet pakke inkl. fly, transport tur/retur fra lufthavnen og hotelophold, så bor du på nøje udvalgte hoteller eller ferielejligheder som alle har gode anmeldelser. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn.

>> Læs også om rejser til Estepona her
>> Se alle hoteller med gode anmeldelser på Costa del Sol

Hoteller i Marbella

Populære hoteller i Marbella

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Marbella
9,7
Fabelagtigt
933 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 70 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.9 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Marbella
8,5
Meget godt
1352 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Marbella
8,5
Meget godt
1567 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Afstand til centrum: ca. 7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til Marbella har jeg her samlet en lille rejseguide med information og fakta om rejsemålet. Søger du mere inspiration finder du det på bloggen hvor vi skriver rejseguider om egne erfaringer fra rejser til denne del af Spanien. Foruden Marbella skriver vi om andre byer i området, f.eks. Fuengirola, Torrox, Malaga, og Benalmadena for blot at nævne nogle få. Læs bla. om emner som kulturen og historien i området, få tips til de største seværdigheder, om naturen og de skønne strande langs kysten, læs om udflugter og oplevelser, om maden i lokalområdet, vejret når du rejser og meget mere..

Marbella som både er ideel til en byferie eller en strandferie i klassisk Costa Del Sol stil, er omgivet af de smukke Sierra Blanca-bjerge og strande med gyldent sand som på den berømte Playa La Fontanilla. 

Marbella byder på summende Mallorca-lignende feststemning og masser af sjov for familier i Malagas mange vandlande. Med billige flyrejser fra Danmark er denne luksus kun en kort rejse væk. Glæd dig til at slappe af i smukke omgivelser, hvor den mauriske arkitektur er blandet med nogle af de bedste luksushoteller i verden.

Sproget: Der tales spansk i Marbella.

Valuta: Der anvendes euro (€)

Lokal tid: Marbella har samme tidszone som Danmark.

Flyrejsen til: Malaga Lufthavn. Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer.

Vejret

Temperatur: Gennemsnitlig 24-29 grader om sommeren.

Bedste tidspunkt: Påske hvor der er lidt køligere.

Forvent lange solskinsdage i Marbellas varme somre med klassisk spansk middelhavsklima. Det er strandvejr mellem maj og september og ofte længere. Juli og august er de varmeste måneder, hvor temperaturen stiger til omkring 29 grader.

Landskab

Der er tydeligvis udført omhyggelig landskabspleje omkring Marbella. Det er sket på foranledning af den kontroversielle, tidligere borgmester Jesus Gil, som i en lang årrække også var præsident for fodboldklubben Atlético Madrid. De svagt skrånende bakker ruller ned mod de uberørte strande. Palmer flankerer mange af vejene, og bjergene kan ses fra mange udsigtssteder i byen. Marinaen med de hundredvis af fortøjrede luksusyachter er bestemt også et besøg værd.

Strande

Solrige Marbella har en bred vifte af flotte strande. Det nyeste og mest populære sted er Bounty Beach, som egentlig er navnet på klubben, der ligger på Playa Del Cable. Det er en bred sandstrand, som er velholdt. Klubben holder strandfester med tilbagelænet musik og rimeligt prissatte drikkevarer, noget Marbella er kendt for. Skal det være lidt mere roligt, byder Playa De Rio Real på det samme gyldne sand og blå hav med flere vandsportsaktiviteter. Der er også Playa De Alicate, som især er populær blandt de lokale, og Playa Real De Zaragoza der er kendt for sit helt rene vand. Titlen som den mest eksklusive Marbella strand må nok gå til Nikki Beach, der er berømt for de store navne, den har tiltrukket, og de farverige fester som er blevet holdt her. Der er i alt 23 strande langs den 20 kilometer lange kyst ved Marbella, så book bare din rejse nu, hvis det er en ægte strandferie, du ønsker.

Lokal transport

Hestevogn: Det lyder lidt gammeldags, men i centrum af Marbella kan du faktisk få en tur rundt med hestevogn. En sjov og romantisk måde at se lidt af byen på.

Taxi: Taxaer er velegnede til korte ture. Marbella er fuld af taxaholdepladser og kan desuden prajes fra gaden. Husk at taxier med officiel licens har et taxameter og vil have højere takster om natten.

Tilfods: Det er nemt at gå rundt i Marbella, især i den gamle bydel hvor gaderne er for smalle til biler.

Begivenheder

Starlite: Starlite Festival er Marbellas nok mest glamourøse begivenhed, der løber over flere uger i juli og august. Et arrangement hvor programmet byder på musik, mode og kunst, tidligere hovednavne inkluderer Enrique Iglesias, Jamie Cullum og Tony Bennett. Festivalen omfatter en særlig VIP-gallaaften for velgørenhed.

Marbella Feria: Den første uge i juni afholdes den årlige byfest til ære for byens skytshelgen, San Bernabe. Her er der sjove aktiviteter for børn som tivoliforlystelser samt levende musik, dans, mad og som afslutning et stort fyrværkeri.

Mad og drikke

At finde et godt sted at spise i Marbella er primært et spørgsmål om at afgøre, hvilken slags mad man har lyst til. Køkkenet her er meget internationalt, og der er bogstaveligt talt noget at prøve fra næsten alle hjørner af kloden. De fleste feriesteder og hoteller langs den såkaldte "Golden Mile" tilbyder menuer med en bred vifte af lækre retter. Prøv for eksempel nogle af de nordafrikanske og marokkanske retter, der har vundet indpas i det sydlige Spaniens køkken i løbet af de mange århundreder de to kulturer har eksisteret sammen. Der er masser af middelhavsrestauranter i byen, ligesom et internationalt kendt sted som Marbella naturligvis har italienske, franske, argentinske og asiatiske restauranter en masse, for blot at nævne nogle få.

Nattelivet

Du skal gøre dig umage for ikke at opdage, at Marbella har et livligt natteliv. Golden Mile summer af liv hver aften, mandag til søndag. Begynd eventuelt din aften i Marbellas gamle by, der er berømt for sin romantiske atmosfære og hyggelige sidegader. Sigt derefter mod Bounty Beach, hvor sandet er dit dansegulv. Vil du opleve det mest eksklusive natteliv, som Marbella har at byde på, skal du fortsætte til Puerto Banus, efter at du har fået opvarmet dansebenene på stranden. Trænger du til at side lidt ned, byder ASTRAL cocktailbar på nogle utroligt kreative og velsmagende cocktails, mens Ocean Club er stedet, hvor du finder klassisk poolfest. Det gælder kort sagt bare om at tage ja-hatten på og udforske byens mange tilbud. Der er også god chance for at du falder over en skjult perle, hvor du ender med at bruge hele aftenen.

Aktiv ferie

På Marbellas kendte strande er der er masser af muligheder for at bruge dagen på forskellige former for vandsport, der inkluderer jetski, kitesurfing, og stort set alle andre vandbaserede aktiviteter, du kan komme på. 

De smukke bjerge, som omgiver Marbella byder også på masser af muligheder for at holde en aktiv ferie med vandreture og udflugter i firehjulstrækker med masser af fantastiske udsigter over landskabet. Det er også muligt leje cykler, ligesom der er flere muligheder for at tage på Segway-ture rundt i byen.

Spiller du golf? Marbella ligger i hjertet af Spaniens fineste golfregion med nogle af Andalusiens bedste baner og klubber kun få minutter væk.

Kultur

De kulturelle oplevelser i Marbella er ligeså alsidige som de gyldne strande med et blandet sortiment, der passer godt til internationale besøgende. Nu til dags er Marbella kendt for at tiltrække jetsettet og med penge kommer kunst. Besøg det populære Municipal Exposition Gallery eller Casa Grande Gallery, som begge tiltrækker gæster fra hele verden og byder på en bred vifte af skiftende udstillinger. Hvis du kommer hertil i juni, må du ikke gå glip af Marbella Arts Festival, en stor streetart festival. Du bør også tjekke Ralli museerne for det fantastiske sortiment af moderne latinsk kunst, eller det spanske museum for moderne graveringer, en populær attraktion i Marbellas gamle bydel. Du kan også blot nøjes med at spadsere rundt i byens kringlede gader og udforske de mange offentlige kunstinstallationer, der er gemt her. Husk også at Marbellas historie strækker sig helt tilbage til 1600 f.Kr., så hold også udkig efter gammel arkitektur, mens du vandrer rundt i de gader, som utallige generationer har gået på før dig.

Aktiviteter

Strandelskere forkæles med Marbellas kilometerlange kyst, som er opdelt i adskillige fine sandstrande med livlige barer og en solrig strandpromenade. Spadser langs Pasea Maritimo eller begiv dig ind i de brostensbelagte gader i den gamle bydel, der er fyldt med fortovscaféer, eksklusive butikker og middelhavsrestauranter. Er du golfentusiast er du blot få minutter fra de solbeskinnede greens - nogle af de bedste i Andalusien.  Blandt de bedste steder i udkanten af byen er Marbella Golf Club og Magna Marbella.

Seværdigheder

Marbellas smukke gamle bydel er en labyrint af smalle gader, der snor sig mellem hvidkalkede bygninger fra 1600-tallet for at ende ud på for eksempel Plaza de los Naranjos. Pladsen, Appelsinpladsen på dansk, er byens hjerte som summer med caféer, barer og restauranter. Shoppingmulighederne er også fremragende med mange eksklusive butikker og indkøbscentre samt udendørsmarkeder om lørdagen. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Marbella?

9,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser