Rejser til Mijas Costa

Costa del Sol har et velfortjent ry for at være Spaniens mest populære turistmål, men den fantastisk kystlinje byder også på stille, afsides bugter, sandstrande og steder at slappe rigtig af og bare nyde udsigten over Middelhavet. Med maleriske landsbyer spredt langs den andalusiske kyst, et yderst velsmagende køkken og en spændende kultur påvirket af den mauriske arv, er en ferie på Mijas Costa med garanti en, du vil huske.

Dette er en meget varieret kyststrækning man finder på Costa del Sol mellem Fuengirola og Marbella-resortet Cabopino mod øst. Med sin nærliggende søsterby, Mijas Pueblo, som er rig på historie, betagende vandreture og fantastisk natur, er dette det perfekte sted for dig, der ønsker at kombinere de traditionelle, hvide landsbyer med en strandferie. Inden for blot 25 minutters nem kørsel fra Málaga lufthavn rummer området de populære resorts Calahonda, Riviera del Sol og La Cala de Mijas. Mijas Costa er et ideel til både familieferier og afslappende stunder med vennerne takket være de sikre strande samt butikker, barer, restauranter og golfbanerne ved hvert resort.

Seværdigheder

På Mijas Costa har du et godt udgangspunkt for at udforske resten af Costa del Sol. Det elegante feriested Marbella ligger kun 15 minutters kørsel væk, og de hvide landsbyer Mijas, Coin og Alhaurin el Grande ligger også tæt på og bestemt en dagstur værd. Ligeledes ligger den charmerende historiske by Malaga bare omkring 30 minutters kørsel væk.

Hvis du har børn med på ferie på Mijas Costa, kan I få en dag med masser af sjov i det nærliggende Parque Acuatico Mijas vandland. Det er altid et hit blandt både børn og voksne med vandrutsjebaner, bølgebassiner, legeøer og solbadningsområder. Hvis I tager ind til Fuengirola, kan I besøge Bioparc Fuengirola, en topmoderne zoo der har brugt adkillige år på at skabe et område, der er så tæt som muligt på dyrenes naturlige habitat.

Strande

Mijas Costa er det perfekte feriemål for afslappende badeferier. Du har både stranden og fremragende faciliteter lige uden for døren. Det er let at hoppe fra badeby til badeby langs Costa-strækningen. Selvom biludlejning anbefales er det ikke afgørende for at komme omkring, da lokalbussen og togforbindelsen er både billig og regelmæssig. Bjerglandsbyen Mijas har i sagens natur ikke sin egen strand, men er dog kun 15 minutters kørsel væk fra en stribe gyldent sand i badebyen Fuengirola. Ferieområdet har talrige rustikke spisesteder kaldet chiringuitos. Du finder også en smuk promenade med barer og restauranter, der fører helt hen til en af Spaniens mest maleriske havne, hvorfra man kan tage på aftensejlture ud langs kysten.

Indrammet af svajende palmer og et klart, roligt hav, er Playa de la Casa Mijas let at komme til med bus og byder på mange steder at spise og drikke på strandpromenaden. Længere vestpå er den livlige Playa de Calahonda også en fantastisk strand med promenade, spisesteder og barer, hvor du kan sætte dig og slappe af med en forfriskning.

Mad og drikke

Der er barer, restauranter og chiringuitos i massevis på Mijas Costa. På grund af det store antal turister og udenlandske fastbeboende i området finder man et stort udvalg af køkkener fra hele verden. Traditionelle tapasbarer ligger således siden om side med indiske og italienske restauranter. Vågner du en morgen med lyst til en traditionel engelsk morgenmad, er det også muligt. Kort sagt er det ideelt, når man rejser i en gruppe eller med familien, hvor folk har forskellige smage. For selv hvis du er meget kræsen eller holder ferie på et stramt budget, kan du finde noget godt at spise. Denne del af Costa del Sol er kendt for, at man får meget for pengene. 

Nattelivet

Mijas Costa er et moderne ferieområde, hvor meget er blevet udviklet i løbet af de sidste 20 år. Det der mangler i form af kultur og historiske bygninger, kompenseres der således for med en infrastruktur, der er designet til at tage højde for feriegæster. Det inkluderer et stort udvalg af barer, som betyder at nattelivet på denne kyststrækning absolut ikke har nogle mangler. Og hvis du vil opleve det mere af det berømte andalusiske natteliv, kan du nemt hoppe på en bus eller tog og besøge de nærliggende feriesteder Marbella, Fuengirola og Calahonda.

Aktiv ferie

Hvis aktiviteterne i og på havet samt de mange vandlande ikke er nok til at holde dig beskæftiget, så kan skøjteløb, go-kart, minigolf, golf, paint-ball og bowling nok gøre det. Det er også på Costa del Sol, at du kan slå dig løs i Spaniens største forlystelsesparker, herunder Tivoli World. Hvis du vil tage en dagsudflugt, er der mange dyre- og marineparker at vælge mellem langs denne kyst. Eller hvad med at tage en tur med den spektakulære Teleferico-svævebane, der fører dig fra toppen af Calamorro-bjergene ned til Benalmadena-stranden, der byder på uforglemmelige udsigter over Costa del Sol.

Kulturlivet

En ferie på Mijas Costa byder på et udvalg af kulturelt interessant udflugtsmål, som få andre steder i Europa man matche. Mens de lokale ferieområder Calahonda, Marbella, Benalmadena og Fuengirola byder på rendyrket solskinsferie, finder du lidt længere væk desuden de andalusiske kulturbyer Sevilla, Granada og Malaga.

Sidstnævnte er nærmeste by til Mijas Costa og i august vært for Feria de Malaga, hvor byens gader fyldes med flamencodans, fejring af tyrefægtning og selvfølgelig tapas og vin i rigelige mængder. Alhambra i Granada er også en stor oplevelse. Det 800 år gammelt palads og fæstning, der dominerer byens profil, ligger på en bakke med udsigt over den gamle bykerne. Dette mauriske bygningsværker er et spektakulært syn og en mulighed for at opleve et pragteksempel på den klassiske arabisk arkitektur, hvis indflydelse ses i hele regionen.

Vest for Mijas Costa udgør Sevilla den største by i Andalusien og regionens hovedstad. I Sevilla kan du udover historiske seværdigheder se et spektakulært eksempel på moderne kunst, Metropol Parasol, på La Encarnación pladsen. Det er det største træmonument i verden, der kostede over 100 millioner euro at opføre.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hoteller i Mijas Costa