Rejser til Monda

I Monda bor du i fredelige omgivelser oppe i det bjergrige bagland. Du er dog ikke længere fra havet, end at du kan nyde godt af Costa del Sols dejlige badestrande. Book en billig rejse til Monda med Escapeaway i dag!

Landsbyen Monda ligger under en halv times kørsel nord for Marbellas fine sandstrande. Det tager desuden kun godt en halv time at køre hertil, hvis du lander i Malaga. Trods denne beliggenhed med flere af Andalusiens mest populære rejsemål indenfor kort rækkevidde, hersker der i selve Monda en dejlig afslappet atmosfære.

Denne charmerende, hvide landsby, som blot har et par tusind faste indbyggere, mondeños, ligger i en lille dal i det bjergrige bagland til Costa del Sol. I Monda er du derfor lidt på afstand af de mest turistede steder ved kysten, men har stadig rig mulighed for at nyde alt det, som gør området et så populære feriemål. Den indbringende turisme langs kysten har da også smittet af på Monda, som til trods for at den fører en mere tilbagetrukket tilværelse, fremstår velholdt og levende.

>> Læs også om rejser til Mijas Costa

Et historisk sted

Monda er da heller ikke blot en tilfældig ferieby, som er skudt op for nylig. Tvært imod har den dybe historiske rødder helt tilbage til romertiden, hvor den tjente som en del af forsvaret af nabobyen Coín. Efter sigende var det på stedet, hvor Monda ligger i dag, at Julius Cæsar i 45 f.v.t. kæmpede mod rivalen Pompejus. I dag er der ganske vist ikke mange spor efter romerne ved Monda. Lidt uden for byen kan du dog se en omkring 100 meter lang rest af en romersk, brostensbelagt vej. Det er da heller ikke spændende udflugtsmål, du vil mangle på en rejse til Monda. I den nærliggende Parque Natural Sierra de las Nieves er der for eksempel masser af muligheder for uforstyrrede vandreture og en af regionens smukkeste byer, Ronda, er et oplagt mål for en dagsudflugt.

Den mest iøjefaldende seværdighed i Monda er Castillo de Monda fra det 9. århundrede, der troner over byen på en skovklædt bakke. Der er ganske vist ikke meget tilbage af den oprindelige borg, men det er alligevel værd at gå en tur derop for at nyde udsigten. I dag bruges den genopførte borg af et hotel og en anerkendt restaurant. Det er dog ikke det eneste sted i byen, at du kan stifte bekendtskab med det lokale køkken. Der er således et begænset, men godt udvalg af spisesteder i Monda, hvor du også finder købmandsbutikker med de fleste daglige fornødenheder.

Selvom der også er et par barer i Mondo, er der generelt ikke meget natteliv. Synes du der skal ske lidt mere en aften, eller har du en dag brug for at shoppe, er der masser af muligheder i Marbella.

Velkommen til Spanien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Monda og andre destinationer i denne del af regionen Andalusien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til Monda som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Monda, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

>> Læs alt om rejser til Andalusien her
>> Læs om langtidsferie i Spanien

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Monda