Hoteller i Nerja

Nerja er en blomstrende turistby på den østlige del af Costa del Sol, under en times kørsel fra Malaga lufthavn - som i sig selv ligger blot få timers flyvning fra Danmark. 

Oprindeligt var Nerja en søvnig fiskerby, men er nu til dags et travlt, populært feriemål, som tiltrækker besøgende fra hele Europa. Nerja lokker da også med kilometervis af fine sandstrande, herunder Playa Burriana og Playa el Salon, der som regel også er en af de største attraktioner for de familier, par og grupper, der rejser hertil på ferie.

Mange tiltrækkes dog også af Nerjas særlige landsbystemning, hvor der samtidig er masser at se og lave samt fremragende faciliteter omkring det lille kystområde, herunder de mange kulturelle attraktioner i området som den tidligere fæstning Balcon de Europa, der byder på fantastisk udsigt op og ned ad kysten samt ud over det glitrende Middelhav.

Hvad angår de kulinartiske oplevelser, er der masser af traditionelle tapasbarer og restauranter her, som nyder godt af den fantastiske kulisse Sierra de Almijara bjergene udgør. Er du i humør til en festlig aften, kan du søge mod Plaza Tutti Frutti, et gågadeområde med snesevis af barer. 

Nerja har mange seværdigheder af stor kulturel betydning, herunder de berømte Nerja-grotter, som ikke kun indeholder imponerende stalagmitter og stalaktitter, men også talrige vægmalerier, der kan dateres tilbage til den ældste stenalder. 

Du kan også tage en hestevognstur rundt til andre lokale seværdigheder såsom El Salvador kirken fra det 17. århundrede, Nuestra Senora de las Angustias fra det 16. århundrede og Capistrano Playa haverne.

Klima

Temperatur: Når op omkring 29 grader i august.

Bedste tidspunkt at besøge: Maj og juni for det bedste strandvejr.

Nerja nyder godt af Spaniens middelhavsklima med smukke lange somre og milde vintre. Temperaturerne holder sig midt i 20'erne i næsten seks måneder, med en top omkring juli og august.

Strande

En af de primære attraktioner i denne region er ikke overraskende den vidunderlige kyststrækning, som er prydet med hvide sandstrande og et skinnende blåt hav. For at at få mest muligt ud af en badeferie her, kan du med tage mod vandet øst for Nerja by. Har finder du Burrina-stranden med sin blanding af fint sand og småsten, hvor du kan leje liggestole og slappe af med en god bog. Hvis du foretrækker at være mere aktiv ved havet, er der naturligvis også mulighed for at bruge dagene på alle tænkelige former for vandsport, herunder vandski, sejlads og dykning.

Sommermånederne har uden tvivl det bedste af vejr til strandliv med de højeste temperaturer mellem juni og september og normalt et maksimum på omkring 30 grader i juli og august. Det er et ideelt klima til at dase på stranden dagen lang, men husk solcremen!

Der er et utal af overnatningsmuligheder, hvor du bor tæt på vandet, herunder nogle imponerende 4-stjernede hoteller og forskellige muligheder for selvforplejning, der er perfekte til familier.

Spise og drikke

Ferieområdet har et omfattende udvalg af restauranter, der byder på alt fra traditionelle spanske specialiteter til internationale retter, med noget for alle budgetter og smagspræferencer. De fleste restauranter er 'familievenlige' og tilbyder særlige menuer til børn. 

Nerja har et pulserende natteliv med et væld af barer og natklubber, der holder åbent til ud på de små timer. Plaza Tutti Frutti udgør omdregningspunktet for nattelivet med et godt udvalg af barer, hvoraf der på nogle er underholdning eller levende musik.

Seværdigheder

Nerja har stadig meget af sin landsbyatmosfære, hvilket især kommer til udtryk ved den årlige byfest, feria, i oktober og ved San Isidro festivalen i midten af maj. 

Der er også gode muligheder for at bruge Nerja som et udgangspunkt for oplevelsesrige udflugter langs den andalusiske kyst til de andre feriebyer og spændende seværdigheder. 

Hvor skal jeg bo?

Familiehoteller

Tag hele familien ned til Playa Burriana for at få en sjov dag i solen. Du kan slappe af på stranden, mens børnene nyder godt af de mange aktiviteter på vandet. En anden god familieaktivitet er et besøg på tirsdagsmarkedet lige ved Calle Hernando de Carabeo. Tag også gerne en bus til nærliggende Torrox Costa eller Torre del Mar for at få variation i strandlivet eller længere mod vest til Malaga for virkelig at dykke ind i den sydspanske kulturarv.

Hoteller for par

Hvis I ønsker jer mere end bare en strandferie, ligger byen kun 3 km fra de fascinerende Nerja drypstenshuler, der også byder på fantastiske arkæologiske skatter, herunder de fascinerende vægmalerier lavet af vores forfædre. Hvis I planlægger at holde ferie i Nerja i sommermånederne, kan I med fordel time det med den årlige International Cave Festival. Det er en chance for at opleve koncerter i de enorme huler, som har en enestående akustik.

Vintersolen og de køligere temperaturer i januar og februar gør denne årtid til et godt tidspunkt at rejse til Nerja, hvis I er mere interesseret i at udforske den gamle bydel og det omkringliggende landskab end i at ligge på stranden. På dette tidspunkt er her færre turister og gaderne er mere fredelige. Tjek for eksempel den smukke El Salvador-kirke og Rio Chillar-vandfaldet. Husk også jeres vandrestøvler og find nogle gode ruteforslag i en gratis guidebog for området. 

>> Læs mere om hoteller

Kort over Nerja

Populære hoteller i Nerja

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Nerja
  • Nærmeste lufthavn: 76 km
  • Afstand til centrum: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Nerja
  • Nærmeste lufthavn: 76 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Nerja
  • Nærmeste lufthavn: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)