Rejser til Ojen

Det tager blot et kvarters tid at køre fra Ojen ned til centrum af Marbella, et af de store turistcentre på Costa del Sol. Alligevel har Ojen formået at bevare den charmerende landsbyatmosfære, man forbinder med Andalusiens traditionelle pueblos blancos (hvide landsbyer). Her er ingen tårnhøje betonhoteller eller larmende forlystelser. I stedet kan du nyde den fredelige stemning i de smalle gader, som snor sig op mellem de hvidkalkede huse med røde tegltage.

Landsbyidyl nær Costa del Sol

Ojen, der har omkring 3.000 faste indbyggere, er kendt for anis-likøren Aguardiente de Ojén. Den produceres ikke længere, men der er dog andre lokale vine at prøve her. De fleste som rejser til Ojen, tiltrækkes dog ikke kun af vinbarerne, men af den uimodståelig landsbyidyl og den smukke beliggenhed i bjergene med Solkystens strande inden for kort rækkevidde.

Når det gælder shopping, restaurant- og natteliv, kan Ojen naturligvis ikke måle sig med den nærliggende, store kystby. Vægter du rolige, maleriske omgivelser lige så høj som et stort udvalg, når du rejser, er Ojen dog i høj grad konkurrencedygtig. Særligt i området omkring kirken finder du desuden adskillige hyggelige caféer, tapasbarer og restauranter, hvor du kan nyde de lokale køkkens herligheder. Ligeledes kan du få de fleste daglige fornødenheder i byens mini-markeder.

Tag dig god tid til i ro og mag at udforske Ojen. Ganske vist er byen ikke større, end at det meste er indenfor gåafstand, men du kan alligevel bruge lang tid på at gå på opdagelse her. Find for eksempel grotterne Cueva de las Columnas, hvorfra du kan nyde en flot udsigt over byen og bjergene. Er i byen den 2. weekend i måneden, bør du også lægge vejen forbi loppemarkedet. Her er der helt sikkert mulighed for at finde et unikt souvenir.

Udflugter

Rejser du til Ojen om sommeren, siger det næsten sig selv, at Costa del Sol's lange strande et et oplagt udflugtmål. Der er mindre end 10 kilometer ned til kysten, så det tager ikke mange minutter at køre ned til det azurblå middelhav for at tage en dukkert eller dase på det bløde sand.

Ligger din rejse i foråret eller sensommeren, hvor de lidt lavere temperature indbyder mere til aktive oplevelser, er der rig mulighed for at snøre vandreskoene på rejsen til Ojen. Der er flere stier, som starter i selve byen, hvor du på et par timer kan udforske nærområdet. Det kan dog også anbefales først at køre de cirka 10 kilometer op til Refugio de Juanar, som er startpunkt for endnu flere korte og lange vandrestier i de naturskønne Sierra de las Nieves.

Rejser du med mindre børn, er det nærliggende Eco Reserva Ojen et godt udflugtsmål. Her kan I komme tæt på de smukke muflon-får, hjorte og bjerggeder, som lever i bjergene.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Ojen

Hvad siger gæsterne i Ojen?

10,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser