Rejser til Puerto Banus

Eksklusive og festlige Puerto Banus, der på få år er gået fra regionens bedst bevarede hemmelighed til en glamourøs ferieby med international stemning, her er gode restauranter og et sofistikeret natteliv der centrerer sig omkring lystbådehavnen. Book din rejse til Puerto Banus med Escapeaway i dag!

Puerto Banus, der lokalt kendes som 'Havnen', er et af de mest eksklusive ferieområder på hele Costa del Sol og ligger i kort afstand fra Marbella's glamour. Som feriemål var Puerto Banus regionens bedst bevarede hemmelighed indtil for få år siden, men er efterhånden vokset fra en lille fiskerihavn og marina til et glamourøst, international resort. I dag er omdrejningspunktet stadig lystbådehavnen, som nu har plads til 915 både, hvilket tæller mange yachts ejet af berømtheder og de superrige.

Udover marinaen byder området på mange eksklusive natklubber, spisesteder og shoppingområder. Mange designermærker har butikker her, så shoppelystne vil nyde de mange valgmuligheder.

Du finder utallige af steder at spise, drikke og danse i Puerto Banus, hvoraf mange er ret dyre i tråd med ferieområdets eksklusivitet. Visse barer er mest populære blandt feriegæster, såsom Sinatra's Bar og den trendy Pangea restaurant. Nattelivet er i det hele taget ret sofistikeret med smarte cocktails og vinbarer, der er smagfuldt indrettet.

Men i betragtning af den tydelige rigdom blandt beboerne og mange af de besøgende er mange klubber meget imødekommende og byder på fester, der ofte fortsætter indtil solopgang. Glem heller ikke, at Marbella ligeledes har et berømt natteliv og kun ligger få minutter væk!

Hvis du bliver træt af glitter og glamour i Puerto Banus, kan du tage en tur til det mindre og mere afdæmpede Guadalmina for at nyde en afslappende aften.

Velkommen til Andalusien med Escapeaway Rejser, vi er specialister i rejser til Costa del Sol, og tilbyder i området omkring Puerto Banus et udvalg af håndplukkede hoteller og ferieboliger. Du kan rejse til Puerto Banus hver dag året rundt og flyve til Malaga eller Sevilla fra alle lufthavne bla. København, Billund, Aalborg og Hamborg. 

Information og fakta

Seværdigheder

De smukke, solrige strande er områdets hovedattraktion. Disse rene og velholdte strande er ideelle til en afstressende ferie, hvad enten du vil solbade eller er en rigtig vandhund. Der er gode muligheder for at shoppe i de talrige butikker i det eksklusive marinaområde, hvis da ikke du foretrækker at tage en slapper med en kop kaffe på en af de nærliggende caféer. 

Der er generelt en tydelig stemning af noget eksklusivt over aktiviteter og attraktioner i Puerto Banus, hvilket gør det til det ideelle sted at fejre specielle lejligheder eller forkælde dig selv med en ferie langt væk fra hverdagen. Der er i øvrigt nogle fremragende golfbaner i området og på det nærliggende feriested Marbella.

Strande

Ud over Soul Beach og Azucar Beach har Puerto Banus tre hovedstrande, som alle er meget forskellige fra hinanden, hvilket giver dig mulighed for at vælge en strand lige efter dit humør og smag. Playa Puerto Banus, også kendt som Playa de Levante, er en familievenlig strand, der ligger øst for Puerto Banus marinaen. Playa Puerto Banus er lidt over 1 km lang og 50 m bred med fint sand og varmt, lavt vand, der er ideel til familier med små børn. Der er også Playa Rio Verde, lige øst for Puerto Banus, som har et højt niveau for renlighed og faciliteter. Du kan komme hertil fra Puerto Banus til fods ved at krydse en træbro, der er en chance for betragte vandfuglene i floden. Den tredje af de største strande er Playa Nueva Andalucia, der egentlig er navnet for en gruppe af små, forbundne strande, der vender mod Nueva Andalucia, lige vest for Puerto Banus. Der er en forholdsvis lille, stille strand ved enden af Marbella strandpromenaden, som er et godt mål for romantiske gåture.

Vejr

Puerto Banus har et mildt klima året rundt med temperaturer, der når 28 grader om sommeren. Det er det perfekte sommervejr til at slappe af ved det smukke azurblå hav i marinaen, eller ved et bord i det fri på en af de fremragende restauranter i området. Det gode vejr gør Puerto Banus til et ideelt feriemål enhver tid på året, uanset om du kommer med din familie eller med din partner for at dyrke romantikken. 

Mad og drikke

Du kan nyde godt af et bredt udvalg af restauranter i Puerto Banus samt masser af steder at nyde en cocktail efter middagen og barer med levende musik. Indenfor i  Medinaen finder du et godt udvalg af kaffe- og snackbutikker, hvor du kan få lidt til at holde dig gående, mens du udforsker gaderne. 

Puerto Banus har et unik og levende køkken, der rummer alle de salater, fiskeretter og gazpacho, som middelhavskøkkenet er så berømt for. Den sunde fisk- og skaldyrs-baserede kost i området betyder, at du ikke behøver at bekymre dig helt så meget om din talje, når du fordyber dig i de lokale fristelser. Med sit varme vejr er gazpacho og ajoblanco, kolde supper, ikke overraskende en fast bestanddel af menuen. I begge typer bruges lækre friske grøntsager til at lave en sund, tyk kold suppe, der kan spises enten som et måltid eller som en forfriskende drink hele dagen for at opretholde væskebalancen i det varme vejr. En anden populær ret her er salat, som ofte serveres med tun eller torsk, tomater, peberfrugt løg, kartofler og olivenolie.

Nattelivet

Puerto Banus er kendt som en festby, så du kommer ikke til at mangle barer og natklubber, hvis det er det, du søger i ferien. Du kan starte en festlig aften nede på stranden på Pangea med dens terrasse lige på sandet, før du fortsætter til klubberne. Der er i det hele taget masser af beach parties at vælge mellem, hvis du går ned til Buddha Beach, Nikki Beach eller Puro Beach Estepona. En af de mest populære klubber er Tibu, som vender ud mod marinaen. De fleste klubber har åbent hele natten og spænder vidt med alt fra det mest eksklusive, hvor kendisserne hænger ud, de mere tilbagelænede beach parties, der er åbne for alle. Hvis du har lyst til at opleve noget lokal musik, er Ana Marias det helt rigtige sted at gå hen og høre flamenco-musik.

Aktiv ferie

Hvis du føler dig eventyrlysten, bør du tage til Fuengirola for at prøve kræfter med nogle af de mange vandsportsaktiviteter her, herunder dykning, windsurfing, jetski, fiskeri og den ultimative gruppeaktivitet - bananbådsejlads. Takket være beliggenheden i Nueva Andalucia, sydvest for Marbella, har Puerto Banus nem adgang til Costa del Sol og byder derfor på masser af dagstursmuligheder for hele familien. Tag til den nærliggende Malaga, hvor der venter en sjov dag i et af områdets største vandlande, Aqualand, hvor man kan bruge hele dagen på nervepirrende vandrutsjebaner og bølgebassiner.

Kultur

Puerto Banus mangler de historiske attraktioner, som man ellers finder i Marbella-området, men har dog et levende, sofistikeret kulturliv. Puerto Banus og Marbella-område er i det hele taget kendt for sin eksklusive atmosfære og er et yndet feriemål for de rige og berømte. Barerne, hotellerne og restauranterne i området afspejler denne målgruppe og gør dette til et ideelt sted for dig, der ønsker at nyde en eksklusiv ferie uden de sædvanlige turistmasser. Mellem Puerto Banus og Marbellas gamle bydel ligger Museo Ralli, der rummer en af verdens bedste samlinger af latinamerikansk kunst. Selvom samlingen fokuserer på værker af samtidskunstnere, afspejler malerierne arven fra de store europæiske mestre.

>> Se også rejser til Benalmadena
>> Luksusrejser til Spanien

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Puerto Banus