Rejser til Roquetas de Mar

Roquetas de Mar, som har rødder tilbage til romertiden, var engang blot en søvnig fiskerby, men er i dag vokset til et pulserende feriested, der tiltrækker besøgende året rundt med sine smukke strande, førsteklasses golfbaner, venlige befolkning og selvfølgelig strålende solskin. Byens mauriske fortid fornemmes stadig i de idylliske smalle og snoede gader med smukke hvidkalkede huse. Tæt herved finder du et bredt udvalg af hoteller, som kan tilbyde dig alt det, der skal til for at få en vellykket ferie på Costa Almeria.

Hvad enten du har lyst til at spille en runde golf i det spanske solskin, ride langs det blå middelhav, kigge på fugle i de lokale saltlaguner, nyde en romantisk middag for to eller blot dase ved poolen, kan det lade sig gøre på en ferie i Roquetas de Mar.

Familier: Leg og spil på stranden, kør med minitoget tilbage til byen eller tag på en dagstur til vandparken med de mange sjove forlystelser.

Soldyrkere: Der er ikke noget bedre sted at nyde det varme middelhavssolskin end på byens idylliske, gyldne strande.

Aktive rejsende: Har du brug for noget nyt at tage dig til hver dag for at nyde ferien?Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne i Roquetas de Mar.

Information og fakta

Denne tilbagelænet ferieby ved Costa Almeria er et afslappende alternativ til de mere livlige naboer. Roquetas de Mar er således et fremragende valg for par og familier på udkig efter en tiltrængt pause fra den travle hverdag. Slap af i solen på de hvide sand ved Blå Flag-strandene og nyd det lækre spanske køkken.

  • Sprog: Der tales spansk i Roquetas de Mar.
  • Valuta: Der anvendes euro (€)
  • Lokal tid: Roquetas de Mar ligger i samme tidzone som Danmark.
  • Flyv til: Almeria Lufthavn, omkring 40 minutter fra kysten.
  • Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer

Vejret

Denne herligt solrige region byder på et helt fantastisk vejr med 320 solskinsdage årligt og temperaturer, der vil glæde både soldyrkere og golfspillere. Med den laveste nedbørsmængde i Europa er Roquetas de Mar det perfekte valg til din ferie, uanset hvornår på året det er. Pak blot solcremen og glæd dig til at opleve dette spanske ferieparadis. 

Strande

Roquetas de Mars strande er som taget fra et postkort. Forestil dig lange stræk med fint, hvidt sand, der forsvinder ud i det dybblå havs skummende bølger. Grønne palmer svejer roligt i baggrunden og adskiller sandet fra den summende strandpromenade. Strandene her har Blå Flag-status, hvilket er EU's godkendelse af deres kvalitet, renlighed og vedligeholdelse. Populære aktiviteter på Roquetas de Mars strande inkluderer leje af jetski og afslappede sejlture ud for kysten, men du kan naturligvis også blot vælge at tilbringe dagen med afslapning under en parasol.

Lokal transport

Til fods: Det lader sig fint gøre at komme omkring i Roquetas de Mar til fods med den summende promenade og strand inden for kort afstand af byen og hotellerne.

Bil: Feriebyen ligger i hjertet af Costa de Almeria med en ideel beliggenhed til at tage på dagsture til de omkringliggende attraktioner. Hvis du er interesseret i at udforske dine omgivelser, er den nemmeste måde i bil. Der er et godt valg af biludlejningsfirmaer i regionen og i lufthavnene.

Minitog: Du skal ikke bekymre dig, hvis det er et problem at gå - der er et mintog, som hurtigt bringer dig til stranden, hvis du har brug for det. 

Begivenheder

Hellig uge: Ligesom resten af Spanien går man i Roquetas de Mar højt op i at fejre Semana Santa, den hellige uge i påsken. Som besøgende er det en enestående oplevelse at se de smukt udsmykkede flåder i de store processioner op til langfredag.

Gadefest: Hvis du kommer her ved midsommeren, kan du deltag i den traditionelle Fiesta de la Virgen del Mar, der er en ugelang byfest med udendørs forestillinger, konkurrencer og flamenco-dans i gaderne.

Aktiviteter

Strandene indbyder til lange, solrige dage på et håndklæde og dukkerter i vandet. Synes du der skal ske lidt mere end det, er der et godt udvalg af vandsportsaktiviteter. Når du så har oparbejdet en god appetit, kan du gå op og få en lækker ret med friske fisk og skaldyr i en af de lokale restauranter. Du kan også fordrive tiden med at udforske butikkerne ved havnefronten eller eventuelt tage på en dagstur. Udflugtsfavoritter inkluderer det lokale akvarium eller en tur ud til nationalparken Caba de Gato, som byder på store frodige landskaber med sjældne fugle og andet fascinerende dyreliv.

Oplevelser for familier

Roquetas de Mar er perfekt til familieferie med masser af aktiviteter for børn. Resortet har sit eget akvarium, hvor børnene kan få lov at fodre og endda røre fiskene i en interaktiv tank. Hvis de heller selv vil i vandet, er den nærliggende Mario Water Park vældig populær blandt familier. Her kan I vælge mellem bølgebassiner og familiebassiner, plus nogle seriøst hurtige rutsjebaner. Voksne kan eventuelt slappe af i boblebadet og senere kan hele familien samles til en hyggelig picnic, nyde en is eller slå sig ned i en af parkens restauranter.

Mad og drikke

Med sin blanding af traditionel fiskerby og internationalt rejsemål byder Roquetas de Mar på en varieret gastronomi og et restaurantudvalg med noget, der passer til enhver smag. Hvis du har lyst til at prøve nogle autentiske spanske retter, er den lokale hummer og andalusiske fiskegryde meget populær. De bedste fiskerestauranter finder du langs strandpromenaden. Der er desuden masser af små caféer og barer, hvor du kan få en drink og et par tapasretter. Hvis du har nogle kræsne munde at fodre, kan det anbefales at vælge et af de lokale pizzeriaer.

Natteliv

Ferien vil give dig rig mulighed for at nyde nattelivet på samme måde, som spanskerne selv gør. Der er således et bredt udvalg af restauranter, lige fra traditionelle spanske tapasbarer til mere eksklusive restauranter, hvor man kan fordybe sig i det lokale køkken, der især er baseret på friske fiskeretter og andre lokale delikatesser. Efter et godt måltid kan du begive dig ud for at opleve lokal musik på spillesteder rundt om i byen.

Er det traditionel underholdning, du søger, bør du rejse hertil i september. Her afholder Roquetas de Mar sin årlige fiesta, hvor den gamle bydel flyder over med farver, musik, dans og generelt højt humør.

Kultur

I løbet af Costa Almerias 4.000 år lange historie har mange af de store middelhavskulturer slået sig ned i denne del af Andalusien. Fra fønikere til grækere og karthagenerne til romerne er de alle blevet tiltrukket af områdets skønhed og strategiske position. Maurerne trivedes også her, og regionen har stadig et strejf af noget nordafrikansk over sig. I nyere tid har turismen skabt et massivt økonomisk boom for området, da stadig flere opdager det naturlige potentiale her. Men på trods af udviklingen har befolkningen holdt fast i deres stolte kultur, og du finder derfor her stadig det romantiske billede af Andalusien.

Nærliggende attraktioner

Almerimars sports- og feriested ligger ca. 25 km kørsel mod øst langs kysten, mens du finder feriebyen Aguadulce med sin sandstrand og marina ca. 9 km kørsel mod vest. Områdets største by Almeria og dens imponerende fæstning Alcazabar ligger kun 21 km kørsel væk, og naturparken Cabo de Gata kan nås på ca. 1 time.

For børn i alle aldre vil en tur til Oasys Theme Park i Tabernas ørken med sikkerhed også vække begejstring med sin Wild West by og shows samt en safari zoo.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Roquetas de Mar