Rejser til Sevilla

Som hovedstad i Andalusien-regionen, og Spaniens fjerdestørste by, er Sevilla den mest betydningsfulde by i Sydspanien. Du kan rejse til Sevilla med Escapeaway og bo på udvalgte hoteller i centrum med kort afstand til seværdigheder, oplevelser og en god sangria.

Byen har det varmeste klima i Vesteuropa og et væld af historiske og kulturelle seværdigheder, der blandt andet tæller hele tre verdensarvsseværdigheder anerkendt af Unesco - Reales Alcázares de Sevilla, Archivo General de Indias de Sevilla og Sevillas katedral - samt en overflod af gode restauranter og barer, hvor du blandt andet kan indtage den berømte tapas og i nogle tilfælde tilmed overvære en koncert med Andalusiens ikoniske flamencomusik.

Information og fakta

Langs Guadalquivir-flodens frugtbare bredder ligger storbyen Sevilla, den mest spanske af alle Spaniens byer, set med turisternes øjne. Man skal ikke have opholdt sig lang tid i Sevilla for at blive grebet af den atmosfære, som altid har været forbundet med de to berømte bysbørn, Carmen og Don Juan. Det er ikke for ingenting, at flamencoen opstod i Sevilla, hvor sigøjnerne blandede deres toner med lidt fra maurerne og lidt fra europæerne.

Seværdigheder i Sevilla

Sevilla har en række fantastiske attraktioner, der hvert år tiltrækker tusindvis af feriegæster fra hele verden.

Et godt sted at starte din rundtur til Sevillas seværdigheder er byens katedral, som ikke bare er den tredjestørste kirke i verden (og verdens største katedral), men også det endelige hvilested for den berømte opdagelsesrejsende, Christopher Columbus og hans søn. Den blev oprindeligt bygget som en moske, men blev senere omdannet til en katedral i 1248 efter Ferdinand III´s kristne generobring af Sevilla og er i dag anerkendt som verdensarv af Unesco.

En anden af Sevillas tre verdensarvs-seværdigheder er Reales Alcázares de Sevilla, der blev påbegyndt i 1181 som maurisk palads og fort og siden blev overtaget af kristne konger. Paladset er bygget i både mudéjar- og renæssancestil, og dets haver rummer også både mauriske og kristne traditioner.

Den tredje verdensarvsseværdighed i Sevilla er Archivo General de Indias de Sevilla, der blev til i 1785 efter ordre fra Karl III af Spanien med det formål at indsamle dokumenter vedrørende de spanske kolonier, som indtil da havde været spredt rundt i tre forskellige arkiver: Simancas, Cádiz og Sevilla. Arkivet indeholder mere end 9.000 hylde-meter (svarende til ni kilometer) med omkring 43.000 dossierer og 8.000 kort og tegninger, der stammer fra de kolonialske forvaltninger, og som opbevares i bygningen Casa Lonja de Mercaderes, bygget mellem 1584 og 1598 af Juan de Mijares under Filip II af Spanien.

Det kan også anbefales at tage på en spadseretur gennem det jødiske kvarter med dets smalle, snoede gyder og uberørte arkitektur eller besøge den pragtfulde park, Maria Luisa Park.

Hvis du har lyst til at bevæge dig lidt uden for byen, kan du tage på en halv- eller heldagstur til de nærliggende landsbyer, Sierra de Aracena og Sierra Norte.

Byfesternes by

Sevillanerne er mestre i at holde fest. De arrangerer verdens flotteste byfest, som i en hel uge tømmer Sevilla for alt andet liv. Påskeprocessionerne med deres blanding af religiøs højtidelighed og folkelig entusiasme savner sidestykke.

Monumenter

Sevilla er monumental. Foran Spaniens største katedral lægger man nakken tilbage for at se spiret på La Giralda, det berømte klokketårn, som tidligere var minaret i maurernes moské.

Men på samme tid præges Sevilla af en intim atmosfære, der er lige så karakteristisk. Den opleves i sin reneste form i den skyggefulde araberborg, Alcázar, og i det gamle jødekvarter, Santa Cruz, hvor man nemt farer vild i gyderne mellem tillukkede stenmure. Af og til får man gennem en åben port øje på en rigt dekoreret gårdsplads omkring et køligt springvand. Facaderne er flotte – men de vender indad.

Mad og drikke

Der er et stort udvalg af restauranter, caféer og barer i Sevilla, hvilket betyder, at du altid vil have muligheden for et lækkert måltid inden for rækkevidde.

Hvis du leder efter den autentiske, andalusiske spiseoplevelse, bør du prøve én af de mange, gode tapasbarer i byen, som er blevet dens gastronomiske vartegn.

En anden specialitet i denne del af Sydspanien er de mange, friske fiske- og skaldyrsretter, som du kan forkæle ganen med på din ferie i Sevilla.

Som i resten af Andalusien har Sevilla også været påvirket meget af forskellige kulturer, og dette kan ses i udvalget af retter, der ofte har en anden sammensætning end de klassiske, spanske retter. En af de retter, der oprindeligt kommer udefra, men som nu opfattes som meget andalusisk, er spinat med kikærter, som du kan få næsten alle steder. 

Familieferie

Mens mange først og fremmest tænker på Sevilla som et rejsemål for voksne feriegæster, der tilbyder en overflod af kulturelle og historiske aktiviteter, er der masser af aktiviteter og attraktioner for hele familien i denne mangfoldige by.

Katedralen Santa Maria de la Sede og dens klokketårn, La Giralda, er UNESCOs verdensarvssted og et fremragende sted at lære mere om byens fortid. Børnene vil sikkert finde det spændende at klatre til toppen af tårnet for at nyde den smukke udsigt over Sevilla og Patio de los Naranjos.

En anden familievenlig attraktion er Real Alcazar, som er et kongeligt slot med fantastiske haver, som børn normalt elsker at lege i, mens de voksne beundrer slottets betagende arkitektur.

Rejser til Sevilla for par

Sevilla er måske ikke det første sted, du tænker på, når du overvejer romantiske rejsemål i Europa. Men en rejse til Sevilla er faktisk en glimrende mulighed for ferierende par, uanset om I ønsker at fejre et særligt jubilæum eller du bare vil slappe af og nyde en stille tid med din bedre halvdel. 

Den gamle, gotiske arkitektur, de brostensbelagte gader og byens mange, grønne åndehuller skaber ideelle betingelser for romantiske gåture. På din vej gennem byen vil du desuden støde på masser af traditionelle tapasbarer, historiske bygninger og hyggelige butikker, f.eks. i det gamle kvarter, Triana.

Sevilla har også tradition for at inspirere kunstnere til at skabe romantiske historier med byen som referencepunkt. Flere af de mest romantiske historier i musikhistorien har således Sevilla som baggrundsscene, herunder Bizets "Carmen" og Mozarts opera "Figaros Bryllup".

En af de mest romantiske dele af byen for par er Barrio Santa Cruz, som tidligere var et jødisk og maurisk kvarter, der ligger i det historiske centrum af Sevilla, og hvor du finder skyggefulde torve, maleriske bygninger og naturskønne patios (gårdhaver) med blomster og frodige, grønne træer.

Storbyferie eller rundrejse

I dag kan du flyve direkte til Sevilla fra København med Ryanair, og der er desuden gode forbindelser med en enkelt mellemlanding fra alle lufthavne i Danmark. Der er primært to årsager til, at vi rejser til Sevilla. Enten er det for at nyde en lang weekend på en storbyferie, eller også bersøger vi byen på en rundrejse rundt i Andalusien.

Læs mere om billig storbyferie eller få inspiration til en kulturrejse, hvor du rejser rundt på en rundrejse og besøger spændende byer som Sevilla, Granada, Malaga og Córdoba.

>> Læs mere om billige pakkerejser til Spanien her
>> Sådan booker du en luksusrejse til Spanien til små penge

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Sevilla

Populære hoteller i Sevilla

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Sevilla
9,4
Fabelagtigt
2053 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Sevilla
9,8
Fabelagtigt
1461 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Afstand til centrum: ca. 180 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Sevilla
8,8
Meget godt
2637 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Afstand til centrum: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Sevilla?

9,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser