Rejser til Torremolinos

Den første ferieby på Costa del Sol, Torremolinos, er stadig en af de mest populære. Ikke mindst fordi den har fulgt med udviklingen og har formået at bevare sin status som et levende centrum på Solkysten.

Med et af de bredeste udvalg af ting at gøre og se, er der altid noget at bruge ferien på her, uanset om du foretrækker at slappe ved det krystalklare blå hav, have sjov med vandsport eller fester, der varer indtil solen står op, kan en ferie i Torremolinos leve op til det. Med en beliggenhed kun 5 kilometer nord fra Malaga lufthavn, som ligger omking tre en halv times flyrejse fra Danmark, er Torremolinos et ideelt rejsemål for hele familien.

Torremolinos var den første ferieby på Costa del Sol, der blev udviklet med henblik på turisme tilbage i begyndelsen af tresserne. Så hvis du har et ønske om at opleve det autentiske Spanien, må du tage en tur uden for byen. Kommer du uden for sommersæsonen i efteråret og vintermånederne, vil du dog opleve en helt anden atmosfære, hvor hele byen virker mere ægte spansk.

Selv om sommeren kan man, hvis man leder længe nok, godt finde autentiske spanske barer og alle former for basarer og butikker, der tilbyder en bred vifte af traditionel spansk mad og produkter.

Hvis du kan lide at gå ud om aftenen, er du kommet til det rette sted! Torremolinos er berømt for sine livlige festkultur, hvor mange barer og klubber først lukker deres døre, når solen står op. De store klubber byder på enhver type musik, der præsenteres af berømte DJ'er, som helt ud til de tidlige timer sørger for at du bliver på dansegulvet!

Hvis det ikke er fest og farver, du søger i ferien, kan du eventuelt tage ind til Malaga om aftenen eller måske besøge den roligere by Fuengirola.

Familier: Slap af på børnevenlige strande eller tag en tur til Aqualand, og prøv de fantastiske rutsjebaner og bølgebassinet.

Natteravne: Se solnedgangen fra stranden ved en lokal chiringuito, og spis din aftensmad og få drinks på Calle San Miguel.

Strandelskere: Spadser langs den travle promenade og slå dig ned på en af de syv smukke strande med mørkegyldent sand og vandsportsaktiviteter.

Information og fakta

Sprog: Der tales spansk i Torremolinos. 

Valuta: Der anvendes euro (€)

Lokal tid: Torremolinos har samme tidszone som Danmark

Flyv til: Malaga Lufthavn. Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer

Strande

Torremolinos kyststrækning der omfatter syv sandstrande, er forbundet af en solrig promenade med palmer, der er berømt for sine chiringuitos - strandcafé-barer. Den største strand, La Carihuela, er populær for sin centrale beliggenhed med liggestole og farverige parasoller, der står i det mørkgyldne sand. La Carihuela har desuden de bedste strandaktiviteter i Torremolinos med for eksempel udlejning af vandcykler og gode muligheder for at prøve kræfter med noget nyt, som kitesurfing. Går du mod øst langs promenaden, vil du finde mere rolige strande, som den mindre Los Alamos-strand, der er perfekt til en afslappende dag ved vandet.

Vejr

Din ferie i Torremolinos vil være fyldt med smukke solrige dage og milde aftener. Typisk vil sommertemperaturerne ramme 30 grader eller højere, så pak primært lyst, luftigt tøj og rigeligt med solcreme! Vandtemperaturerne er også meget milde, normalt i starten af 20'erne, så det er meget behageligt at bade i sommersæsonen, som da også er den mest populære sæson at holde ferie i Torremolinos.

Lokal transport

Bus: Torremolinos har fremragende busforbindelser med afgange ca. hvert 30. minut i løbet af sommeren. Busserne kan bruges til transport inden for byen såvel om ud til de nærliggende byer som Marbella.

Bil: Det er nemt og praktisk at leje en bil, hvor du ønsker at udforske Andalusien. Der er mange internationale biludlejningsselskaber i området og i Malaga Lufthavn, som giver dig mulighed for at rejse omkring i dit helt eget tempo.

Taxa: Torremolinos har talrige taxaer og flere taxi-holdepladser i centrum. Taxaer er velegnet til korte rejser, og mange tilbyder transport til lufthavnen til en fast pris.

Begivenheder

Flamenco: Torremolinos' Flamenco Festival har kørt i over 20 år og er en af de mest populære af sin art i regionen. Festivalen som holdes i august, tiltrækker flamenco-dansere og entusiaster fra hele Spanien, der laver opvisninger på byens stemningsfulde scener.

Byfest: I september kommer Feria de San Miguel til byen, byfesten til ære for Torremolinos' skytshelgen. Arrangementet består af fem dage med tivoli, aktiviteter, mad og fester samt det traditionelle pilgrimsoptog med en stor procession gennem gaderne.

Aktiviteter

Gå ned til Torremolinos solbadet strandpromenade og vælg mellem de syv gyldne strande, der starter med den livlige La Carihuela og bliver gradvist mindre og mere fredelige jo længere mod øst du går. Til frokost kan du slå dig ned på en lokal chiringuito eller besøg marinaen og eventuelt tage på en sejltur langs kysten. Tilbring en solrig eftermiddag på greenen i Parador Malaga Golf, eller forkæl børnene med en tur til vandrutsjebanerne i Aqualand. Om aftenen kan du prøve det lokale køkken og middelhavsspecialiteter på en restaurant ved vandet, eller gå ind i byen for en livlig aften i barerne.

Seværdigheder

Torremolinos giver dig den ideelle base for at udforske kysten med alt fra afslappende lystyacht-udflugter på den glitrende middelhav til spændende delfinsafarier. Hvis du foretrækker at blive på land, er feriebyen også en favorit blandt golfspillere takket være sine fremragende lokale baner, herunder i Parador Malaga Golf, en af Andalusiens første golfklubber. Der er også masser af ting for børn at lave i Torremolinos med familievenlige attraktioner som det nærliggende Aqualand. Kun 10 minutters gang fra centrum, byder dette meget populære vandland på et stort udvalg af vandrutsjebaner, vandfald og bølgebassiner plus mini-rutsjebaner og vandlegepladser til de små.

Mad og drikke

Torremolinos var oprindeligt en fiskerby, og også nu til dags vil ingen ferie her være komplet uden at prøve nogle af de afslappede fiskebarer på stranden - også kendt som chiringuitos.

Chiringuitos er det perfekte sted at få et par romantiske cocktails i vandkanten, mens du prøvesmager nogle af de friske fisk, der landes dagligt af de lokale fiskere.

Du vil finde masser af variation på disse udendørs spisesteder med traditionelle paellaer og gazpacho samt friske salater med muslinger, sardiner og andet godt fra havet.

Det er heller aldrig for tidligt eller for sent til churros, den lækre stegte dessert du finder i caféer og madboder overalt i Torremolinos. Nyd dem til morgenmad, enten strøet med sukker eller dyppet i chokolade, for at give dig masser af energi frem til frokost.

Nattelivet

Nattelivet i Torremolinos har lidt for enhver smag med drikke- og spisesteder på havnefronten og i centrum af byen. Strandbarerne er også en stor del af nattelivet, hvor man kan nyde en hurtig snack eller drinks om aftenen og lytte til levende musik. Byen byder også på fremragende spisemuligheder med masser af steder at prøve det spanske køkken og ikke mindst friske fisk og skaldyrsretter. Hvis du er ude efter en festlig aften i byen, finder du de bedste steder i Calle San Miguel, der er hjemsted for talrige summende barer. Skal der rigtige natklubber til, er nattelivet i Benalmadena bare en 15 minutters taxatur væk.

Aktiv ferie

Med sine kilometervis af strande og maleriske hav, har Torremolinos de ideelle betingelser for at bruge ferien på vandsport af næsten enhver art.

For en ferie med action behøver du bare at gå ned på stranden, hvor du finder professionelle rejseguider, der tilbyder ture på kæmpe, oppustelige pølser, der trækkes efter speedbåde. Eller du kan leje dit eget udstyr, og eventuelt få lidt træning for begyndere, til kite surfing, windsurfing eller bare sejlture i afslappet tempo på en vandcykel.

Tager du den korte køretur ud til Comares, kan du prøve Spaniens længste kabelbane, hvor du svæver 436 meter gennem bjergene med hjertet oppe i halsen.

Bjergene giver dig også masser af steder at tage på vandreture, klatre eller endda ride på heste, alt imens du suger den betagende udsigt til dig.

Kultur

At Torremolinos er en veludviklet ferieby, betyder ikke, at den ikke kan byde på historie- og kulturoplevelser. Den gamle bydel er således let tilgængelig og fuld af ting at se og gøre, så du vil ikke fortryde, hvis du afsætter god tid til at udforske den.

Start med at spadsere ned ad gågaden San Miguel Street, indtil du kommer til den historiske San Miguel-kirke og tilbringe lidt tid på nogle af de gamle pladser, hvor du kan slappe af med en kop kaffe og betragte Torremolinos-borgerne, der summer rundt om dig. Vil du se hvordan velhavende folk engang boede her, skal du besøge Casa de los Navajas, det tidligere hjem for en velhavende sukkerhandler. Bygget i 1925 er det nu åbent for offentligheden med gratis adgang til at snuse rundt. Man er ikke i tvivl om, at dette er et sted, hvor det i sin tid har kostet mange penge at bo. 

Den tidligere mølle Torre del los Molinos snurrede, da Torremolinos stadig var en lille fiskerby, og du kan følge trapperne herfra ned til havet for at finde butikker, der sælger håndlavede gaver og souvenirs.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hoteller i Torremolinos

Populære hoteller i Torremolinos

Spanien, Sydspanien, Andalusien, Torremolinos
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Pool
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Torremolinos
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool
Spanien, Sydspanien, Andalusien, Torremolinos
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool

Hvad siger gæsterne i Torremolinos?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser