Rejser til Vera

Vera Playa som ligger på Costa de Almeria. Byen er en fortryllende og traditionel med brostensbelagte gader, tapasbarer og fantastisk udsigt over bjergene med nem adgang til kysten.

Vera Playa er et populært strandresort, især blandt naturister. Stranden ved byen har således status af naturiststrand, hvilket betyder at nøgenhed er tilladt her (men ikke påkrævet) og i nogle af de omkringliggende gader og ferieboliger.

Information og fakta

Strande

Vera Playa har 2 kilometer med uspolerede sandstrande, og ca. halvdelen af denne strækning er naturistzone. Fra juni til september er havet lunt og indbyder til badning.

Aktiviteter

I byen kan du slentre rundt i brostensbelagte gader, sætte dig for at slappe af på en fortovscafé ved torvet eller udforske de små butikker. Kig også indenfor i kirken fra det 16. århundrede og besøge det gamle rådhus, som huser et interessant etonografisk museum. I sommermånederne (juli og august) er der et marked med kunsthåndværk om aftenen og et almindeligt marked lørdag formiddag.

Du kan også gå langs kysten hen til den nærliggende fiskerby Garrucha på en god time og nyde hav- og bjergudsigt undervejs. Trænger du til at hvile fødderne, kan du eventuelt springe på mini-toget, som kører på strækningen om sommeren.

AquaVera Parque Acuático, som ligger centralt i feriebyen, er en sikker opskrift på en sjov dag med vandrutsjebaner for alle aldre, samt haver med solbadområder og svømmebassiner. Vandparken er åben fra juni til september.

Spiller du golf? Så kan du udnytte det gode vejr til at tage en runde på Club Marina Golf, som ligger ca 6 km væk, eller Mojacar og Desert Springs Golf Club, der ligger ca. 10 km væk. For historisk interesserede kan det anbefales at besøge Castillo de Cuevas de Almanzora, som du finder ca. 14 km inde i landet. Det er en fæstning fra det 16. århundrede, som nu huser et kunstmuseum og et spændende arkæologiske museum.

Restauranter og shopping

Du finder alt, hvad du behøver af daglige fornødenheder i byen. Der ligger blandt andet et stort supermarked ved siden af vandparken. Byen har ligeledes et fornuftigt udvalg af barer og restauranter. 

Udflugter

Den charmerende havneby Garrucha ligger kun 3 km væk. På vejen dertil kan du se den historiske Plaza de Torres tyrefægtningsarena, som stadig er i brug og hvor der tilbydes guidede rundture. I selve Garrucha kan du fredag morgen gå på marked, slentre en tur på den lange promenade, slappe af på sandstranden eller finde en restaurant, hvor du kan prøve de røde rejer, som byen er berømt for. 

Forsætter du din udflugt lidt længere kan du besøge den populære badeby Mojacar (ca. 10 km væk), hvorfra der kun er et par kilometer op til den charmerende bakketopslandsby Pueblo Mojacar.

Der er regelmæssig lokalbus fra Vera Playa til Vera, Garrucha og Mojacar.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Vera