Storbyferie i Barcelona

Barcelona er hovedstaden i den catalanske del af Spanien og er et af de mest populære rejsemål i hele Europa. Byen byder på alt lige fra shopping til imponerende arkitektur, sandstrand og fuldkommen forrygende mad. Kort sagt er der noget for enhver smag og for alle aldre i storbyen Barcelona, og netop derfor valfarter op imod 30 millioner turister også hvert år til netop denne spanske by. 

Barcelona ligger godt 2.000 kilometer fra Danmark, og er generelt nem at flyve til fra alle danske lufthavne, med direkte fly fra både København og Billund, mens Aalborg og Aarhus har forbindelser med mellemlanding. Afhængigt af dit udgangspunkt i Danmark tager det cirka tre timer at flyve til Barcelona. Billetpriserne kan variere meget, som flybilletter har det med at gøre, men du kan sagtens være heldig at få dem til få hundrede kroner hver vej – især hvis du har mulighed for at rejse på et lidt skævt tidspunkt.

Brug søgemaskinen her på siden til at sammensætte en billig storbyferie til Barcelona, hvor vi kombinerer billige flybilletter med Escapeaway’ håndplukkede hoteller. Du får en fleksibel pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, og med valgfri afrejsedato og rejselængde.

Geniale Gaudí gennemsyrer Barcelona

Man kan ganske enkelt ikke nævne Barcelona uden samtidig at nævne Gaudí. Antoni Gaudí var en catalansk arkitekt, og han har sat et helt enormt præg på denne spanske by. Gaudí blev født i 1852 og blev uddannet arkitekt i 1878. Han gik straks i gang med at tegne en lang række bygninger, og selvom han i starten ikke blev anerkendt for sit store talent, endte han med at sætte et meget markant aftryk på byen.

På en tur til Barcelona kan du derfor heller ikke undgå at se nogle af hans spektakulære værker – og heldigvis for dét. Først og fremmest skal La Sagrada Familia naturligvis nævnes. Dette er en enorm gotisk katedral, som den dag i dag endnu ikke står færdig. Kirken har været under opførelse siden 1882, og den forventes at være færdig i 2026. Dette mål er sat, da 2026 vil markere hundredåret for Gaudís død. I 1926 blev han nemlig på tragisk vis ramt af en sporvogn, hvorefter han blev sendt på et fattighospital, fordi han ganske enkelt lignede en hjemløs. Den manglende gode førstehjælp betød, at han døde få dage efter, hvorefter han blev begravet i La Sagrada Familia. 

Ud over den overdådige katedral bør du også se følgende mesterværker af Gaudí:

 • Park Güell 
 • Casa Milà 
 • Casa Vicens 
 • Casa Batlló

Overdådig shopping i Barcelona

Er du interesseret i at få opgraderet garderoben, er der rig mulighed for det på en storbyferie til Barcelona. Her finder du både alle de store, velkendte butikskæder, eksklusive designerforretninger og hyggelige specialbutikker. Der er kort sagt noget for enhver smag, stil og pengepung. 

Den nok mest kendte shoppinggade i Barcelona er Passeig de Gracia, som er en smuk, bred boulevard. Her finder du en god blanding af luksusbrands og high end-butikker. For eksempel har ZARA deres flagship store netop her, men du kan også finde butikker som Chanel, Cartier og Gucci på netop denne gade. 

Ud over at der er alverdens muligheder for at shoppe på Passeig de Gracia, er der også meget andet at komme efter netop her. Det er således en oplevelse i sig selv at slentre ned af den fine boulevard, som er fyldt med træer og er indrammet af overdådig arkitektur. Selve fortovene på gaden er dækket i brosten med motiver fra Gaudís Casa Mila. 

Er du mere til små, hyggelige specialbutikker? Så skal du lægge vejen forbi Carrer de Petritxol, som var den allerførste gade i Barcelona forbeholdt fodgængere. Gaden er smal og ikke specielt lang, men alligevel er den populær blandt både turister og lokale. Ud over at det er en enormt hyggelig gade, kan du her også finde et væld af små specialbutikker, hvor du blandt andet kan købe delikatesser, håndværk og kunst. Carrer de Petritxol går desuden under navnet Chokoladegaden, og det skyldes, at du her finder fuldkommen sublime chokoladeforretninger. Nævnes kan blandt andre Dulcinea og Granja Pallaresa, som begge i sandhed er et besøg værd. Ikke mindst bør du smage deres varme kakao, som med fordel kan nydes sammen med en omgang spanske vafler.

Populære seværdigheder og attraktioner i Barcelona

 • Sagrada Familia - stort, ufærdigt kirkebyggeri
 • Park Güell - spektakulær park med smukke og spændende skulpturer
 • La Rambla - berømt og berygtet shoppinggade
 • Montjuic - bjerg med slot og fantastiske udsigter over byen
 • Camp Nou - fodboldstadion med bold i verdensklasse

Tilfredsstil smagsløgene i Barcelona

Det spanske køkken er kendt og elsket verden over, og det er der mange gode grunde til. En af dem er tapas. På en storbyferie i Barcelona må du derfor heller ikke snyde dig selv for at fylde maven med en lækker omgang tapas med massevis af spanske specialiteter. På restauranten Rao Restaurant & Cocktail Bar får du en helt igennem fantastisk tapas, men du kan naturligvis få tapas på stort set hvert eneste gadehjørne i den catalanske hovedstad. 

Ud over tapas er det selvfølgelig også nødvendigt at nævne paella, når man snakker spansk mad. Netop paellaen er særligt god i Barcelona, og det skyldes, at restauranterne her i byen kan få friskfanget fisk og skaldyr hver eneste dag. Det bidrager til en endnu bedre smag. På restauranten Colom, som ligger i den gotiske bydel, får du en helt igennem fremragende fiskepaella. 

Sidst, men ikke mindst, skal du naturligvis lægge vejen forbi markedet La Bouqeria. Markedet har en næsten 800 år lang historie, og her kan du få snacks og mad i lange baner. Der er bjerge af frisk frugt og grønt at finde i de mange små, hyggelige boder, så skal du have stillet den lille sult, er dette det oplagte sted at gå hen. Samtidig er det naturligvis en oplevelse i sig selv at befinde sig på en gammeldags markedsplads, som hver eneste dag besøges af massevis af handleglade spaniere såvel som turister. 

Godt at vide, når man rejser til Barcelona

Barcelona er Cataloniens hovedstad, og derfor tales der i udpræget grad catalansk i byen, men alle kan naturligvis også spansk. Til gengæld kan du ikke regne med, at alle kan tale engelsk i byen, hvorfor det er en god idé at have lært et par spanske gloser hjemmefra, når turen går til Barcelona. Ud over den sprogmæssige del af det betyder Cataloniens fortsatte kamp for selvstændighed også, at stemningen i byen indimellem er meget intens, og det kan sagtens skyldes netop selvstændighedskampen. 

Som vi allerede har været inde på, er der utroligt mange turister i Barcelona, og derfor kan det godt betale sig at planlægge nogle ting hjemmefra. Vil du eksempelvis gerne ind i La Sagrada Familia eller nogle af de andre Gaudí-bygninger, er det derfor en god idé at købe indgangsbilletter hjemmefra, så du undgår at stå i kø den halve dag for at komme ind. Det gælder naturligvis også på forskellige museer rundt omkring i byen. 

Sidst, men ikke mindst, er det værd at huske på, at den spanske dagligdag går lidt anderledes end den danske rent tidsmæssigt. Det gælder eksempelvis, at de fortsat holder siesta i en lang række butikker i denne spanske by – også i midtbyen. Store, internationale butikskæder er ofte en undtagelse, men der er ingen garanti. Generelt er søndage heller ikke gode til shopping, da en stor del af de spanske butikker holder lukket denne dag. 

De tidsmæssige forskelle mærkes også omkring aftensmadstid. De fleste spaniere går nemlig ikke ud at spise før omkring klokken 21-22, og derfor vil mange restauranter enten stå tomme eller simpelthen have lukket indtil da. Dét er også værd at have in mente, når man besøger den fantastiske, catalanske hovedstad Barcelona.

>> Læs også om forlænget weekend i Barcelona
>> Se vores udvalg af luksushoteller i Barcelona

>> Læs mere om storbyferie

Kort over Barcelona

Populære hoteller i Barcelona

Spanien, Nordspanien, Catalonien, Barcelona
9,0
Fabelagtigt
1360 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Barcelona
8,7
Meget godt
1207 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.6 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Barcelona
9,5
Fabelagtigt
1461 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)