Rejser til Caldes de Malavella

Caldes de Malavella ligger i det nordøstlige hjørn af Spanien mellem Costa Brava og Guilleries-bjergkæden. Rejser du hertil, har du kystens mange fine badestrande inde for din rækkevidde, men kan samtidig takket være den lidt tilbagetrukne beliggenhed inde i landet opleve et mere autentisk spansk hverdagsliv.

Caldes de Malavella, som har godt 7.000 indbyggere, har dog faktisk været kendt som rejsemål i mange århundreder. Byen ligger nemlig i et område, som blev skabt ved vulkansk aktivitet for millioner af år siden og stadig har varme kilder. Dem har man helt siden romertiden udnyttet til kurbade. Romerne, som tillagde det varme, mineralske kildevand medicinske egenskaber slog sig derfor ned her og kaldet stedet for Aquae Calidae. På Carrer de les Termes Romanes kan du se ruinerne af et af badene. Det er erklæret for Nationalt kulturarvssted. Der er desuden andre, stadigt fungerende spa-bade i byen, hvis du vil forkæle dig selv.

Byen er ikke større, end at du sagtens kan udforske de vigtigste seværdigheder til fods. Det lokale turistkontor har lavet temaruter, der fører dig rundt til byens mest interessante seværdigheder. Når du i dag går en tur i den gamle del af Caldes de Malavella, vil du da også tydeligt fornemme, at dette ikke blot er en nymodens ferieby. I stedet kan du nyde stemningen med rustikke stenbygninger, pastelfarve huse og små hyggelige torve, hvor der ofte er markeder. Det gælder for eksempel Cal Ferrer de la Plaça , hvor du kan sætte dig på en hyggelig fortovscafé. Som en vidnesbyrd om byens lange historie, står der endda stadig velbevarede rester af den gamle bymur med intakte forsvarstårne, som blev bygget i middelalderen.

Går rejsen til Caldes de Malavella, kan du også få brug for et par gode vandresko, hvis du vil udforske naturen omkring byen. Der er mange kilometers vandre- og cykelstier i området, som er populære blandt både lokale og besøgende. Vil du udforske dem, kan du ligeledes med fordel starte med at lægge vejen forbi byens turistkontor. Er den en aktiv rejse, du ønsker, befinder du dig desuden i et område med adskillige anerkendte golfbaner.

Strande og restauranter

Særligt bestiller en billig rejse til Caldes de Malavella midt på sommeren, vil du nok også få lyst til at en dukkert i Middelhavet. Har du lejet en bil til ferien, tager det dig blot en halv times tid at køre ud til kysten. Der er talrige populære strande at vælge mellem som for eksempel Blanes og Lloret de Mar. Her kan du nemt bruge det meste af dagen ved vandkanten. Det kan dog også anbefales at udforske kystens byer. Her er der flere steder med gode shoppingmuligheder og restaurantliv.

Efter en dag med aktive oplevelser kan du dog også samle ny energi på en af restauranterne hjemme i Caldes de Malavella. Her kan du nyde det bedste fra det klassiske middelhavskøkken og lokale specialiteter. Udvalget af spisesteder er overskueligt, men stort nok til at der er en god variation med noget for alle.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Caldes de Malavella