Rejser til Calella

Hvis du søger efter en livlig badeby til din næste ferie, er Calella på Costa Brava - eller Barcelonakysten som den også kaldes - et godt bud. En rejse til Calella byder således på masser af underholdning for alle aldre sammen med gode muligheder for at slappe af på stranden.

Som feriemål er denne badeby derfor velegnet til både familier, par og venner. Calella er med sine 3 km med flot sand, levende gader og et summende natteliv dog meget mere end blot endnu en spansk badeby. Tager du på tur lidt væk fra kysten, kan du for eksempel udforske en stor nationalpark - fuld af dyreliv og planter - enten til fods eller på cykel.

Calellas beliggenhed på Costa Maresme betyder, at temperaturen i sommermånederne stiger til omkring 30 grader. Med et mildt, men behageligt klima med op til 20 grader i efteråret og vintermånederne, er Calella desuden perfekt til at få en tiltrængt dosis D-vitamin, når vintermørket har lagt sig over Danmark.

Med mulighed for at besøge forlystelsesparker eller køre en tur til Barcelona, er der masser at se og opleve nær Calella. Selvom du sagtens kan dase hele ferien ved poolen eller på stranden, vil det da også næsten være en skam ikke at opleve en køretur ad den smukke kystræknings naturskønne, snoede veje, tage på sightseeing i de lokale landsbyer og nyde tapas samt resten af det catalanske køkkens herligheder.

Du kan rejse til Calella på Costa Brava med Escapeaway året rundt og i nøjagtig det antal dage som passer dig bedst. Bestem selv afrejsedato, rejeslængde og afrejselufthavn når du booker en rejse til Spanien inkl. fly, hotel og transport tur / retur fra lufthavnen eller en lejebil. Uanset om du bestiller en rejse til Calella som pakke, eller kun ønsker opholdet, så bor du altid på nøje udvalgte hoteller med gode anmeldelser, når du rejser med os.

>> Læs også om rejser til Lloret de Mar
>> Læs også om rejser til Malgrat de Mar

Hoteller i Calella

Populære hoteller i Calella

Spanien, Nordspanien, Catalonien, Calella
  • Nærmeste lufthavn: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Calella
  • Nærmeste lufthavn: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Calella
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Afstand til centrum: ca. 350 m
  • Pool

Information og fakta

Udforsk den gamle bydel med dens smalle gader, traditionelle barer og bodegaer. Sognekirken Santa Maria er smuk, ligesom Casa dels Salvadors fra det 14. århundrede bør opleves. På byens museum kan du dykked ned i den lokale historie fra før romersk tid, og mod sydvest kan du se ruinerne af nogle gamle signaltårne bygget i midten af det 19. århundrede og det gamle fyrtårn.

Spadser også en tur gennem den dejlige Dalmau Park, et fredeligt sted i hjertet af Calella, med de for Middelhavsområdet så karakteristiske pinjetræer, springvand og legepladser. Det kunne heller ikke være nemmere at komme omkring - bare hop på turist minitoget, som kører byen rundt hver halve time i højsæsonen.

De mange historiske og kulturelle seværdigheder i Barcelona er mindre end en time væk med tog, som afgør regelmæssigt.

Vejret i Calella

Som man kan forvente nyder Calella godt af sit kystnære middelhavsklima med milde temperaturer hele året. Efterår og forår byder på køligere vejr, mens det kan blive hedt om sommeren i juli og august. Der er generelt ikke noget årligt tidspunkt at holde ferie på i Calella. Påsken er ideel til golf, sommeren er fremragende til strandliv, mens efteråret er en godt tidspunkt, hvis du vil undgå den travle højsæson. Uanset hvornår du kommer, bør du have rigeligt med solcreme med!

Landskabet

Strandene er ikke overraskende badebyen største attraktion for de fleste, som tager på ferie i Calella. Den 3 kilometer lange strand byder på et stort udvalg af aktiviteter og faciliteter, herunder vandsportsaktiviteter, børneklubber og endda et strandbibliotek! Platja Gran Calella er den største af de tre primære strande. Hvis de syv barer, restaurant og flåder forankret ud for kysten ikke er nok, kan du tage en vandtaxi til et naboresort eller gå en tur langs de flotte haver i nærheden.

De primære strande har konsekvent modtaget EU's Blå Flag for deres vandkvalitet og renhed. Ud over disse strande finder du også afsondrede, stenrige badevige. 

Seværdigheder i Calella

En rejse til Calella er perfekt til at nyde Costa Maresmes kystlinje. Som man kan forvente, er meget af byens aktivitetsmuligheder rettet mod strandlivet. Med gode vandsportsfaciliteter - herunder bananbåde, kajaksejlads, windsurfing og bådture - er der masser til at holde aktive familier beskæftiget. Bevæger du dig op fra stranden til den gamle bydel, kan du dog også opleve det klassiske Spanien med snævre, snoede gader og hvide huse, som leder til et smukt bytorv, hvor der i løbet af året ofte afholdes markeder og festivaler. Foodies kan gå på eventyr i de autentisk spanske og catalanske retter, som serveres i de mange familieejede restauranter spredt rundt om i byen.

Hvis du synes sommerheden er for intens til at vandre rundt i byen, kan du blot hoppe ombord på minitoget. Toget om kører en runde i Calella om sommeren gør det nemt at udforske byen, hvilket desuden giver dig energi til at tage på længere ture. Det kunne for eksempel være en sjov dag med familien i de nærliggende forlystelsesparker eller en oplevelsesrig udflugt til Barcelona, som ligger bare en times kørsel væk.

Kulturlivet

Farvefulde festivaler bringer for alvor liv til gaderne og vil helt sikkert være et af højdepunkterne på en rejse til Calella. Om sommeren kan du se den berømte Sardana dans søndag aften ved stranden. I begyndelsen af juni afholdes desuden en stor Sardana dansefestival, og i midten af september kan du deltage i La Minerva musikfestival, hvor der blandt andet er paella-konkurrence og en parade af store, smukt udførte papmache-figurer. Andre begivenheder i byen inkluderer en oktoberfest / øl-festival og karnevalet i februar.

Maden og drikke

Spanske måltider er en meget social affære. Folk samles i tapasbarer og restauranter for at drøfte dagens begivenheder, mens de deler nogle lette retter. Tapas er da nok også den nemmeste måde at afprøve det lokale køkken i enhver region af Spanien, og Calella er ingen undtagelse. Bestil en masse forskelligt og tag for dig af de små retter, så du får prøvet noget forskelligt.

Hvis du har appetit på mere end tapas, skal du prøve nogle af de berømte hovedretter som for eksempel paella, der er indbegrebet af det spanske køkken.  Eventyrlystne foodies på udkig nye smage, der udnytter de friske fangster fra kysten, bør prøve 'tigres'. Disse fyldte muslinger er en favorit på mange menuer. En tur til Calella vil heller ikke være komplet uden at prøve to bestemte egnsretter. Læg vejen forbi en af de autentiske spansk restaurant og bestil arroz al a cazuela - en lokal version af paella med rejer, muslinger og calamari. Afslut dit måltid med en traditionel crema catalana, der bedst kan beskrives som creme brulee med et strejf af citrusfrugt.

Nattelivet i Calella

Når man rejser til Calella er det nemt at komme i festhumør. Calella har nemlig snesevis af natklubber, der giver byen et godt natteliv med en bred vifte af fester lige fra det traditionelle spanske til skumfester og hotelunderholdning. Vil du feste natten lang, bør du tage mod sydvest, hvor klubberne ligger. Du kan endda være heldig at få en gratis limousinetur mellem nogle af dem. Er det mere tapas og traditionelle catalanske specialiteter, som lokker, skal du gå til den gamle bydel.

Nærliggende Malgrat de Mar og Blanes har en anden atmosfære om aftenen og er begge et besøg værd.

Aktiv ferie

Der er rig mulighed for at være aktiv på din Calella-ferie takket være det fantastiske udvalg af vandre- og cykelstier i naturreservatet Montnegre og El Corredor. Her finder du 15.000 hektar med spansk vildmark med høj bjergtoppe, fyrreskove, vandløb og kilometervis af stier til at udforske det hele.

Når du er færdig med din opdagelsesrejse, kan du tage tilbage til stranden ved Calella for at prøve kræfter med forskellige former for vandsport eller eventuelt besøge områdets forlystelsesparker. Port Aventura har for eksempel nogle fantastiske, adrenalinpumpende rutsjebaner og spektakulære shows. Waterworld har ligeledes masser af sjove forlystelser, som samtidig kan være en chance for at køle lidt af i sommersolen. Den vil næsten med garanti være et stort hit blandt børnene (og barnlige voksne).

Hvis du er holder af sport og er et konkurrencemenneske, kan du nyde solen og det bløde sand med et spil volleyball på Calellas lange sandstrand. Kig eventuelt på i starten for at lære spillets regler eller for at planlægge din taktik.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her