Rejser til Cambrils

Cambrils er en dejlig ferieby, der har formået at bevare meget af sin oprindelige charme. Her er lange og sandede strande, som byder på et bredt udvalg af vandsportsaktiviteter i højsæsonen. Det er derfor ikke så overraskende, at den stilfulde fiskerby er et af de mest populære rejsemål langs Costa Dorada. I nærheden finder du et vandland, som vil vække begejstring hos børnene, og hvis du er på udkig efter et godt køb, kan du gå ned til det ugentlige onsdagsmarked, eller nyd et måltid i en af de mange fiskerestauranter. Kort sagt er dette et godt sted til familier der ønsker dig en afslappende ferie. 

Information og fakta

Strande

Cambrils har over 7 kilometer kyst, hvoraf størstedelen udgøres af de 9 fintsandede strande, der tiltrækker mange feriegæster. De fleste af disse strande skråner svagt ud i havet, hvilket giver perfekte badeforhold for børn, ligesom der er perfekte forhold for solbadning, hvis det er det du ønsker. Det er naturligvis ikke mindst takket være de lange og varme somre med masser af solskinstimer. Hvad angår strandlivet er der rigelig med muligheder for vandsport som windsurfing, kitesurfing, sejlads, bananbådture, jetski og vandski. Et par af strandene der kan nævnes i den forbindelse er Playa Cap de Sant Pere, der grænser op til stranden Playa del Ponent de Salou; hvor de to kystbyer mødes. Playa de Vilafortuny stranden er blevet tildelt Blå Flag status, og Playa de l'Esquirol (i den vestlige ende) er hjemsted for en windsurfing- og sejlerskole; som også tilbyder andre vandsport som katamaransejlads, kajak og wakeboarding. På andre strande kommer kan du nyde ferien på esplanader omgivet af palmer, butikker, strandbarer og restauranter.

Vejr

Cambrils nyder ligesom de andre feriesteder på Costa Dorada mere milde temperaturer end andre populære spanske rejsemål. Temperaturerne ligger således typisk fra 20 til 26 grader fra maj til slutningen af august. Den kølige middelhavsbrise er især forfriskende på de varme, fugtige aftener og gør en al fresco middag til en fornøjelse.

Landskab

Ligesom Salou ligger Cambrils i et blidt bakket terræn omgivet af bjerge lidt inde i landet. De bløde, gyldne strande, der har givet Costa Dorada, Guldkysten, sit navn, hælder svagt ned ind i Middelhavets klare vand og byder derfor på lavt vand, der er perfekt til badning. De mange restauranter, der ligger spredt rundt om på bjergsiderne, tilbyder enestående udsigter over kysten og de omkringliggende bjerge.

Aktiviteter

Selv om strande er den store attraktion i Cambrills, er der masser af andre ting at se og gøre her såsom El Pescador Park, som ligger lige ved siden af turistinformationskontoret. Parken er smukt anlagt med mange tropiske- og middelhavsplanter og har 3 legepladser, en café / bar og en udendørs scene, der bruges til forskellige koncerter og festivaler i løbet af sommeren.

Derudover kan det anbefales at besøge borgen og museet, som begge er af stor kulturel og historisk interesse. Der er også et fyrtårn i Cambrills, det er ikke kun et godt sted at tage billeder fra, men også det helt rigtige sted at se solnedgangen.

Hvis sightseeing til fods bliver for trættende, kan du tage på opdagelse i landskabet på hesteryg eller cykel. Der er masser af stier at følge, så der er ingen undskyldning for ikke at komme ud og nyde den friske luft. Spiller du golf? Så udnyt at der også er et par golfbaner i nærheden.

Nærliggende attraktioner

Der er masser at se og lave i Cambrils, men hvis du har lyst til at opleve mere end det, kan du også tage på tur uden for byen. Der er for eksempel kun 4 kilometer til Parc Samas botaniske haver. Haverne er smukke og rummer en stor sø med 3 øer og et stort middelalderligt tårn, som er et besøg værd. Dette er et godt sted at slappe af og blot beundre omgivelserne.

Ebro Delta Natural Park ligger også i nærheden med mulighed for at tage en sejltur over Ebro-floden. Området er også kendt for sine vingårde, og det er muligt at få en guidet rundvisning.

Middelaldelandsbyen Montblanc er et besøg værd og er vært for en middelalderfestival i slutningen af april hvert år. Der er meget at se her, såsom byens mure, hovedtorvet, paladset og klosteret. Landsbyen er gennemsyret af historie og er et must se, når man er i området.

For dem der har lyst til et lille eventyr, er det oplagt med et besøg i forlystelsesparken Port Aventura. Parken er opdelt i forskellige temområder, hver med sine egne attraktioner og restauranter. Der er vilde rutsjebaner til dem, der tør, lidt mere afdæmpede attraktioner for de mindre dristige. Alt i alt er der noget for enhver smag. Der er også en vandland lige ved siden af forlystelsesparken, som er fantastisk.

Hvis det er mere sightseeing, du har lyst til, kan du tage en tur til Barcelona. Barcelona byder på et sandt overflødighedshorn af kulturelle seværdigheder, spisesteder og shoppingmuligheder. Her er det næsten umuligt ikke at få en god, oplevelsesrig dag. 

Mad og drikke

Cambrils er også nu til dags kendt som leverandør af fisk og skaldyr, ikke bare i Barcelona, men også i resten af Spanien. Derfor er det ikke så overraskende, at byens restaurantmenuer ofte domineres af retter med fisk og skaldyr tilberedt på forskellige måder. Det er heller ikke tilfældigt, at Cambrils kaldes for den kulinariske hovedstad på Costa Dorada, da byen byder på over 200 restauranter. Flere af dem kan bryste sig af stjerner i Michellin og Repsol guiderne og er blevet prist i artikler om eksklusive spiseoplevelser.

Nattelivet

Er man på udkig efter en livligere festatmosfære, bør man i stedet bestille en rejse til Salou. Ikke for at sige, at nattelivet i Cambrils ikke er sjovt og mindeværdigt, men blot at det er mere roligt end i nabobyen. Det er dog ideelt for dig, som blot ønsker at nyde en god aften i byen, men ikke nødvendigvis ønsker at det skal være alt for vildt.

Natklubber og cocktailbarer, der åbner ved mørkets frembrud, findes hovedsagelig på strandpromenaden i Cambrils med et godt udvalg til at få mest muligt ud af natten. som for eksempel Black (som er klub, loungebar og mini-teater i ét med en dejlig terrasse på første sal med havudsigt), Pub Movie Cocteleria (karaokebar og dans), Opera (cocktailbar med spektakulær indretning) og La Bodeguita del Mar (strandbar, der hører til Restaurante Beatriz, der spiller chill-out musik kun få skridt væk fra kysten) for blot at nævne nogle få.

Aktiv ferie

Som du ville forvente af en glitrende kystlinje som Costa Dorada spiller vandet en afgørende rolle for en aktiv ferie i Cambrils. Det handler sig ikke kun om en håndfuld forskellige typer vandsport, men stort set alle de vandsportsaktiviteter, du kan komme i tanke om. De fleste aktiviteter foregår ved de største strande, hvor eventyrlystne kan prøve kræfter med sejlads, windsurfing, jetski, parasailing, oppustelige bananbåde og vandcykler. Faktisk er her noget for alle. 

Vil du gerne lidt væk fra vandet tilbyder Salou Downhill Bikes, Cambrils Jeep Aventure og Aventura y Ocio mere end rigelig spænding og action. Sidstnævnte giver feriegæster mulighed for at udforske det omkringliggende spanske landskab i  buggies, hvor man kan følge smalle markspor samt suse gennem maleriske landsbyer på vej op i bjergene.

Kultur

Kulturlivet er meget alsidigt i Cambrils og kan opleves hele året rundt. Når det er sagt, findes der nogle bestemte begivenheder i løbet af året, som skiller sig ud. Det gælder for eksempel Cambrils Festivalen, som byder på catalansk dans og musik, parader, fyrværkeri og bål (samt fester på Cambrils' strande) og bestemt er værd at opleve. Ligeledes er fejringen af fiskernes skytshelgen Sant Pere med ceremonierne nede ved havnen seværdig. Er du her de sidste to weekender i juli, kan du deltage i  'Les Nits d'Estiu' (sommernætterne) med talrige koncerter, opvisninger og danse.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hoteller i Cambrils