Rejser til Pineda de Mar

Sammen med sin lange lyse sandstrand, smukke hvidkalkede bygninger og kulisser af bjerge og skov har Pineda de Mar et vidunderligt afslappet tempo, der er helt anderledes end på nogle af Spaniens mere berømte feriesteder. Pineda de Mar er stort nok til at have alt, hvad du behøver i form af butikker, restauranter, barer og underholdning, men lille nok til at her hersker en fredelig atmosfære, perfekt til en afslappende ferie. Pineda de Mar er ikke overraskende en favorit blandt familier takket være den fantastiske strand, de hyggelige caféer og det blide, sikre hav. Livlige Barcelona ligger desuden tæt på som et spændende udflugtsmål. 

Er dine batterier ved at være lidt flade? Drømmer du om en afslappende ferie i solen? Så tag til Pineda de Mar på Spaniens smukke Costa Brava, hvor du finder alt hvad du behøver for at få en foryngende ferie.

Information og fakta

Strande

Pineda de Mar har en af de bedste strande på Costa Brava. Stranden som strække sig over 3 kilometer, byder på blødt, hvidt sand og blide bølger. Takket være bredden vil det selv i sommerhøjsæsonen sjældent føles overfyldt. En promenade med palmer løber langs stranden, hvor du finder komfortable strandcafeer, butikker og barer, der serverer kølige drinks og mad. Nede på stranden er der rigeligt med liggestole at hvile sig på, parasoller til at give lidt skygge og masser af former for vandsport. For de mindste er sandet perfekt til sandslotsbygning og et blid fald ud i havet gør i det hele taget stranden velegnet børn.

I det hele taget er Costa Brava velsignet med smukke strande, så hvis du har lyst til at tage på eventyr, er der mange andre flotte steder i nærheden. Prøv for eksempel Sant Pol stranden, kun 15 minutters kørsel langs kysten, med dens dramatiske klitter og lækre fiskerestauranter.

Vejr

Pineda de Mar er et yderst attraktivt rejsemål hele året året med sit middelhavsklima, der betyder lange, varme somre og milde vintre. Gennemsnitstemperaturen for hele året svinger omkring 17 grader. I juli og august sniger temperaturen sig dog ofte op over 30 grader, mens den selv om vinteren ofte ligger omkring femten. Frost og sne er næsten uhørt. Den kystnære bjergkæde beskytter feriestedet mod de værste vinde.

Landskab

For de fleste vil stranden være det naturlige centrum for en ferie i Pineda de Mar. Den velholdte, lange strand med sit grove sand er velegnet til børn og ideel til svømning. Der er masser af caféer og barer, men strandpromenaden er dog mindre bebygget end man ser ved nabobyerne. I de senere år har stranden fået tildelt det eftertragtede Blå Flag kvalitetscertifikat, der vidner om af kvaliteten af dens vand, sand og faciliteter.

Det er dog ikke kun stranden, som gør landskabet interessant. Middelhavsskoven i den nærliggende Montenegre Nationalpark er for eksempel et andet fornøjeligt sted at nyde ferien.

Oplevelser og aktiviteter

Pinedas rødder strækker sig et par tusind år tilbage i tiden, og historieinteresserede vil blive begejstret over resterne af en vigtig romersk landsby, herunder en akvædukt hvor fire buer stadig er synlige. Det er dog blot et af de mange gamle steder, der findes i byen. For rejsende med lyst til at være aktive, ikke blot i vandet, byder den nærliggende nationalpark på mange muligheder for at vandre og cykle.

Seværdigheder

Du finder meget at udforske i området omkring Pineda de Mar, hvis du vil.

Hvis du har lyst til en pause fra solbadning, ligger den nærliggende Montnegre Nationalpark for eksempel lige nord for Pineda de Mar og er et idyllisk sted at tage på vandreture eller cykle. Eller tag nordpå til byen Lloret de Mar for at besøge de smukke botaniske klippehaver der. Santa Clotilde haverne er et fredfyldt og farverigt sted til en spadsertur med en fantastisk havudsigt.

Husk også at Pineda de Mar kun ligger omkring 50 km fra den pulserende storby Barcelona. Fordyb dig i den berømte Gaudi-arkitektur, såsom Segrada Familia, Casa Mila og Casa Batllo. Nyd godt af fremragende shoppingmuligheder og gadeforestillinger langs La Rambla eller nyd atmosfæren i gaderne i det gotiske kvarter. Byen er hjemsted for hundredvis af barer og restauranter, der serverer alt fra tapas til sushi. Familier vil elske et besøg i fornøjelsesparken Tibidabo, mens fodboldfans ikke må gå glip af en tur rundt på det mægtige FC Barcelona fodboldstadium, Camp Nou.

Kultur

Der er et ugentligt marked i den gamle bydel og fiestas hele året, hvor de vigtigste er fejringen ved Mare de Deu de Gracia helligdommen den første søndag i maj og Sant Joan de Petit fiesta den 24. juni. Kunstelskere bør besøge Tharrats Foundation of Graphic Arts, hvor der udstilles værker af Joan Josep Tharrats, blandt mange andre. I samme bygning, Can Comas, afholder også koncerter og udstillinger hele året rundt.

Selvfølgelig kan man ikke i forbindelse med kulturelle oplevelser ikke undlade at nævne nærliggende Barcelona, en af de mest spændende og kulturelt alsidige byer i hele Europa!

Natteliv

Pineda de Mar er roligere end nogle af sine mere livlige naboer og har i højere grad en stemning af tilbagelænet familieferie. Der er dog et diskotek ved vandet, sammen med et par barer og hoteller med underholdning. Der er desuden masser af mellemstore restauranter, der serverer fisk og lokale specialiteter. Har du lyst til en lidt livligere aften i byen, kan det anbefales at tage til Lloret de Mar eller Calella.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Pineda de Mar

Hvad siger gæsterne i Pineda de Mar?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser