Rejser til Ribes de Freser

Ribes de Freser ligger omgivet af de catalanske Pyrenæer i hjertet af Girona-provinsen. Denne lille by med knap 1.800 indbyggere er da også et fremragende rejsemål, hvis du ønsker en ferie med bjergaktiviteter og muligheden for at være helt tæt på uspoleret natur. Om vinteren indbyder de snedækkede bjerge til skisport, mens du om sommeren kan nyde de mange vandreruter, hvor du undervejs kan køle fødderne i forfriskende vandløb.

Selve Ribes de Freser, der ligger halvanden times kørsel fra Barcelona, er en fredelig oase af en landsby, der er perfekt som base for en aktiv ferie. Her kan du samle kræfter efter udfoldelser i bjergene på en af byens restauranter, som der er et ganske godt udvalg af. Det kan dog også anbefales at bruge lidt tid på blot at udforske de gamle dele af byen. Her kan du gå på opdagelse i smalle, brostensbelagte gader, som snor sig op mellem charmerende stenhuse med støbejernsbalkoner. Vasketøjet, som hænger til tørre vidner om, at livet i byen ikke kun skyldes turisme.

Udover den skønne bjergnatur er en rejse til Ribes de Freser en chance for at opleve ægte, afslappet landsbyidyl. Her slipper du for storbyens mange distraktioner og får i stedet ideelle betingelser for at komme helt ned i tempo. Der er kapeller og rester af borge i området, der tydeligt vidner om, at byens rødder strækker sig langt tilbage i tiden. Der er rig mulighed for at sætte dig med en kop kaffe i solen på en af caféerne, hvis du trænger til et hvil. Selvom det langt fra er nogen stor by, er der nok små købmænd og butikker til at dække de fleste behov, som kan opstå i løbet af ferien.

Charmerende bjerglandsbyer og storslået natur

Ribes de Freser er bare en af talrige hyggelige bjerglandsbyer, du kan opleve på en rejse til denne del af Pyrenæerne. Har du lejet en bil, er det da også oplagt at kombinere naturoplevelserne med besøg i nogle af de andre landsbyer i nærheden. Det kunne for eksempel være idylliske Bruguera, der ligger blot 10 minutters kørsel væk. I disse små landsbysamfund kan det blandt de gamle stenhuse næsten føles som om, at tiden har stået stille i flere hundrede år.

Går rejsen til Ribes de Freser, er det altså en klar fordel at have en lejebil til din rådighed. Der er dog en populær udflugt, hvor du kan lade den stå. Det er en tur med toget Cremallera De Nuria, som kører op til den smukke Vall de Núria. Togturen op til dalen, der ligger 1.000 meter højere end Ribes de Freser, tager omkring 20 minutter og byder på flotte udsigter til de omkringliggende bjerge og floder. Der er ikke almindelig vejforbindelse til Vall de Núria, så det føles som at rejse til en lille isoleret verden. Der er også en vandresti, som følger togruten det meste af vejen. Det regnes for en af de klassiske vandreruter i de catalanske Pyrenæer, men med toget slipper du får vabler og sved på panden. Du kan eventuelt tage toget op og gå ned.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Ribes de Freser