Rejser til Roses

Roses ligger på Costa Brava og er den største ferieby på på den nordlige del af "Den vilde kyst", kun 30 kilometer syd for den franske grænse. Roses  ligger ved nordenden af en bugt, som den selv har givet navn til - Rosesbugten. Byens sydvendte beliggenhed kombineret med placeringen for foden af Serra de l'Albera giver Roses et behageligt klima. Selvom bjergkæden ikke er så høj her, skærmer den således byen mod nordenvinden, der ofte er på denne del af Costa Brava.

Rejser du til Roses, vil nok især den lange bugts talrige brede sandstrande tiltrække sig din opmærksomhed. Med undtagelse af havneområdet er der fine, familievenlige sandstrande langs hele byen.  Både oppe i byen og nede langs vandet finder du et godt udvalg af spisesteder med alt fra tapasbarer til fornemme restauranter.

Den berømte Michelin-restaurant El Bulli satte i sin tid for alvor byen på verdenskortet. Den lukkede desværre i 2011, men der mange andre anerkendte restauranter i og omkring Roses, hvor der bærer fanen videre. Du har derfor stadig rig mulighed for at forsøde en rejse til Roses med store kulinariske oplevelser. De daglige friske forsyninger betyder ikke overraskende, at Roses blandt madelskere især er kendt for sine fiskeretter, men her er noget for alle smage. Der er desuden gode transportforbindelser til mange andre nærliggende rejsemål langs kysten, hvis du får lyst til lidt variation.

Strande

Strandområdet ved selve Roses og længere ned langs kysten, er populært blandt både lokalbefolkningen og turisterne. Særligt i sommersæsonen tiltrækker sandstrandenes gyldne sand og rene hav mange besøgende, ikke mindst familier. Lidt længere henne ad kysten ligger Santa Magarita, en anden populær og lidt mere livlig ferieby. De to byer er i praksis næsten vokset sammen, og du kan nemt gå eller cykle imellem dem ad den nye, flotte strandpromenade.

Strandene i Rosesbugten strækker sig dog endnu flere kilometer sydpå kun afbrudt af nogle flodudmundinger. Der er masser af muligheder for at fordrive ferien med forskellige typer vandsport ved strandene og marinaen. Ferieområdet byder desuden på et actionfyldt vandland, Aquabrava, med masser af vandrutsjebaner og sjov for hele familien, som bestemt er et besøg værd!

Udover de kilometerlange strande er der nær Roses også flere mindre badevige, hvor du kan nyde det afslappende strandliv lidt på afstand af den mere livlige bymidte. Omkring 3 kilometer øst for havnen finder du for eksempel den idylliske strand Canyelles Petites, som ligger i en 300 bred bugt mellem fremskudte bjerge.

Udflugter

Der er flere interessante historiske seværdigheder i området med Ciutadella de Roses (en militær fæstning) som en af de mest populære. Det er også oplagt at tage på en dagsudflugt til Barcelona, hvor du kan bruge lang tid på shopping, museer og fantastisk arkitektur.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Roses