Rejser til Salou

Salou er et oplagt udgangspunkt for en ferie på den smukke Costa Dorada, der blandt andet byder på de to kendte strande, Playa Ponent og Playa Llevant, kyststien Cami De Ronda og Sydeuropas største forlystelsespark PortAventura World.

Læg hertil det lækre katalanske køkken og et væld af gode restauranter i det nærliggende brostensbelagte område Cambrils, hvor der serveres velsmagende middelhavsretter med catalansk kreativitet og finesse, samt en række internationale retter.

Og kun 90 minutters kørsel op ad kysten fra Salou finder du den catalanske hovedstad Barcelona med den berømte Gaudi-arkitektur og den smukke gågade Las Ramblas.


Tip til strandelskere: Slap af i en fredelig bugt, mens bølgerne kærtegner sandet og solen varmer din hud.

Tip til naturelskere: Udforsk Salous skove og klipper på cykel eller til fods.

Tip til en aktiv ferie med familien: Prøv de svimlende rutsjebaner og oplev forskellige temaparker og forestillinger i forlystelsesparken PortAventura.

Information og fakta

Sprog: Spansk eller katalansk

Valuta: Euro (€)

Lokal tid: Salou har den samme tid som Danmark

Flyv til: Reus lufthavn, 14.5 km nord for Salou.

Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 time

Vejret

På trods af de mange solrige dag året rundt i Salou er temperaturerne ikke så høje som på andre rejsemål ved den spanske kyst, f.eks. på Costa del Sol. Temperaturerne spænder fra 20 grader til 26 grader i perioden fra maj til slutningen af august.

Den kølige brise fra Middelhavet gør sommmervarmen mere moderat og tager også toppen af fugtigheden i luften. 

Strande

Du finder masser af flotte, små strande i Salou. Windsurfere elsker brisen på sandstranden Cala Vinya, som også er perfekt til både volleyball og solbadning.

Hvis du er på udkig efter lidt ekstra fred og ro, så besøg den stenede bugt Cala Penya Tallada eller Cala Morisca, som ligger ved fyret.

Hvis du foretækker en strand med liv, glade dage og masser af strandaktiviteter, skal du vælge Llevant Beach i Salou, der er en af de bedste strande på Costa Dorada, og hvor du kan finde masser af vandsports-aktiviteter, restauranter og butikker.

Lokal transport

Til fods: Slentr gennem fyrretræerne på Cap Salou-hovedlandet eller følg kyststien til Salou.

På cykel: Cykelvenlige ruter gør det nemt at udforske området omkring Salou på to hjul.

Med taxa: Taxier er let tilgængelige og en hurtig måde at komme rundt på mellem Salou og de nærliggende ferieområder eller på en udflugt til fiskerbyen Cambrils.

Med turist-tog: Mini-toget i Salou er en sjov måde at komme rundt på. Det stopper endda ved PortAventura.

Med lejebil: Anbefales, hvis du bruger Salou som en fredelig base for sightseeing rundt på Costa Dorada.

Med bus: Der er meget at se og gøre i Salou. Hop på en af de lokale busser for at udforske byen.

Maden og drikke

Det lokale køkken kombinerer frisk fisk og skaldyr fra havet og lokale landbrugsprodukter fra de frodige katalanske marker. Nogle af de populære retter, der kommer fra regionen, er rossejat-nudler, som minder om paella, men med nudler i stedet for ris - eller reus blancmange, som er en cremet dessert med mandler.

Salou er også omgivet af rige vinområder, såsom DO Montsant, Do Conca de Barbera og DO Penedes, der producerer velsmagende og berømte vine.

I den nærliggende by Cambrils finder du den gastronomiske hovedstad i området og over 200 restauranter!

Begivenheder

For musik-elskere: I juli-august byder Cambrils Internationale Musik Festival på forskellige koncerter i spektakulære rammer, som f.eks. Vilafortuny Slot. Og byen ligger mindre end 15 km fra Salou.

Sommer-festivaler: Deltag i Salou's Gyldne Nætter i august med musik og kunstbegivenheder og fremvisning af lokale traditioner, som omfatter kæmpedukker og menneskelige tårne.

Middelalder-festival: Salou bringer middelalderen til live i september med festivalen for kong Jaume I.

For rally-interesserede: Den spanske del af World Rally Championship starter i Salou hver oktober.

Seværdigheder og udflugtsmuligheder

Der er masser af seværdigheder og udflugtsmuligheder i området omkring Salou.

Cambrils, som er kun en kort taxitur væk, er en driftig fiskeriby og har en fantastisk strand. Den er desuden kendt for sine mange fiske-restauranter langs dens havnefront. Mange mennesker kommer hertil alene for at smage på det lokale køkken.

Tarragona ligger også tæt på og er perfekt for dem, der er interesserede i historie, da der er flere romerske ruiner at besøge.

Hvis du vil undslippe de meget besøgte feriesområder og nyde en afslappende dag ude, hvorfor så ikke besøge Ebro Deltas vådområder? Du kan her gå gennem de forskellige habitater, som f.eks. kystnære laguner, marskland og klitter og se de mange forskellige fuglearter, herunder flamingoer. Du kan også tage på en flodbådtur gennem flodskoven -  en uforglemmelig oplevelse.

Du kan også vælge at tage toget til Barcelona, hvilket kun tager ca. 1 time, og gå på opdagelse i en af de mest spændende storbyer i Europa, der blandt andet huser Picasso-museet, La Rambla´en, det berømte Camp Nou fodboldstadion og Gaudis fantastiske bygninger og monumenter.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Salou

Populære hoteller i Salou

Spanien, Nordspanien, Catalonien, Salou
8,6
Meget godt
4192 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 96 km
  • Afstand til centrum: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Salou
9,2
Fabelagtigt
3069 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Salou
8,9
Meget godt
1255 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 102 km
  • Afstand til centrum: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Salou?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 25 anmeldelser