Rejser til Santa Susanna

Santa Susanna er en afslappet og rolig ferieby på den sydligste del af Costa Brava. Med en trio af smukke strande med gyldent sand, er dette det perfekte sted til dig, der ønsker en uge eller to med sol, hav og sand. Tilbagetrukket fra strandpromenaden emmer den gamle bydel stadig af naturlig charme med smalle brostensbelagte gader og gamle monumenter. Kombiner dette med alle de moderne faciliteter, og du har opskriften på den perfekte ferie i Spanien.

Der er masser af muligheder for at udforske dine omgivelser, hvor for eksempel den skovklædte Montnegre Naturpark er en af de mest populære seværdigheder. Den lokale sognekirke har desuden nogle smukke vægmalerier, mens du finder den bedste panoramaudsigt ved La Mare de Deu de Gracia kapellet.

Nyd nogle lækre retter på en af de mange restauranter ved strandpromenaden eller prøv en række vandsportsaktiviteter, herunder sejlads og windsurfing. Den fantastiske storby Barcelona er også kun en kort togrejse væk, så denne ferieby er i sandheden det idelle udgangspunkt for at udforske alle Costa Bravas tilbud.

 

Hoteller i Santa Susanna

Populære hoteller i Santa Susanna

Spanien, Nordspanien, Catalonien, Santa Susanna
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Santa Susanna
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Pool
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Santa Susanna
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool

Rejseguide om Santa Susanna

Vejr

Der er en ting, du kan være sikker på; du får ikke svært ved at holde varmen på en ferie i Santa Susanna. Middelhavsklimaet er således ensbetydende med lange varme somre med gennemsnitlige temperaturer på 30 grader og op mod 12 timers solskin om dagen. De varmeste måneder juli og august har dog ofte svalende kystvinde. Hvis du gerne vil undgå sommerens trængsel på din ferie i Santa Susanna, vil den bedste tid for dit besøg være i slutningen af september eller sene forår, hvor vejret også som regel er godt.

Landskab

Santa Susanna har en lang tradition for gartnerier, og byen er omgivet af marker. Naturparken Massif Montnegre strækker sig ned til havet og skaber nogle charmerende stenvige. En ferie i Santa Susanna ville da heller ikke være komplet uden et besøg på stranden, som ved Santa Susanna består af en 2 kilometer ren og familievenlig sandstrækning. Promenaden er velforsynet med barer og restauranter. Det vrimler med vandsportsaktiviteter, og du kan endda tage en vandtaxa til Lloret de Mar eller Tossa de Mar.

Længere op ad kysten kan du udforske Costa Bravas mere vilde kystlinje med uspolerede fiskerbyer og beskyttede bugter uberørt af turismen.

Udflugter og aktivitetsmuligheder

Besøg Can Rates borgen med dets vagttårn fra det 16. århundrede samt det nærliggende Capilla de Santa Susanna, et præ-romersk kapel. Den lokale sognekirke har nogle smukke vægmalerier, og du kan nyde vidunderlig panoramaudsigt fra kapellet La Mare de Deu de Gracia. Inde i landet er det befæstede benediktinerkloster i Montserrat også et besøg værd.

Skal du på familieferie i Santa Susanna, bør du sætte mindst en dag af til at besøge Marineworld og Water World. Det ville også være et sikkert hit blandt børnene med et besøg i fugleparken i Vilassar de Mar med dens hundredvis af fuglearter, blomster og palmer.

Kultur

Den største fiesta finder sted i august til ære for byens skytshelgen, Santa Susanna, med festligheder hele dagen. Søndagen nærmest den 15. maj afholdes San Isidre festen.

Du kan købe lokalt produceret frugt og grønt på det ugentlige kommunale marked, der afholdes hver tirsdag formiddag. Om sommeren skal du købe souvenirs på et håndværksmarkedet.

Mad og drikke

Holder du ferie i Santa Susanna, kan du forvente at finde alle dine spanske favoritter. Santa Susanna er samtidig en del af Catalonien, som har sit eget særegne køkken. Nogle af regionens specialiteter omfatter saltet torskesalat med tomater og løg, en lækker gryderet lavet med kød og grøntsager, samt en fiske- og skaldyrsgryde. Den berømte mayonnaise med hvidløg, aioli, stammer her fra regionen og er ekstra lækker, når den laves lokalt med frisk hvidløg og rigelig olivenolie.

Du finder et godt, varieret udvalg af restauranter i Santa Susanna, der serverer alt fra lokale spanske retter til kinesisk, mexicansk og italiensk. Der er også flere high-end restauranter, herunder El Hogar Gallegos og Victor Trocho. Hvis du foretrækker en mere afslappet atmosfære, kan du vælge Pub Eureka Corner eller The Drunken Duck. Hvis du blot har trang til en kop kaffe og en smule kage, er Bohemia eller Bad Joan begge centralt beliggende og har rimelige priser.

Nattelivet

Costa Brava er kendt for sit udendørs natteliv. Santa Susanna har da også et godt udvalg af cocktailbarer og barer spredt rundt om i byen, hvor du kan nyde en drink efter middagen. Hvis du vil fordrive aftenen på stranden, er Bendy Sand Beach Club et godt valg. De serverer vidunderlige cocktails, og stedet har en hyggelig atmosfære. Et par gader tilbage fra promenaden finder du Drunken Duck. Denne pub i britisk stil er yderst populær og forbliver åben indtil de tidlige timer.

Den gamle bydel i Tossa de Mar summer ligeledes med folk efter solnedgangen. Der er mange åbne terrasser, som er perfekte til at nyde drinks i det varme spanske vejr. Hvis du vil tage opleve seværdigheder og lyde i Cataloniens hovedstad, Barcelona, er den kun ca. en time væk med bil eller offentlig transport. En aften i Barcelona byder på et næsten uendeligt udvalg af barer, restauranter og underholdning.

Aktiv ferie

Der ligger en flot nationalpark lidt inde i landet fra Santa Susanna. Det er et vidunderligt sted at bruge en dag på vandring eller cykling, og ikke mindst en chance for at se en del af regionen, som ofte forbliver uopdaget af turister. Der er flere ruter, at vælge mellem i parken, som passer til forskellige konditionsniveauer. Det er altid tilrådeligt at planlægge din rute på forhånd og medbringe rigeligt med vand. 

Pala Moss er Costa Bravas primære fiskerihavn og huser desuden et interessant fiskemuseum. Du kan tilmelde dig madlavningskurser, som bruger de lækre friske ingredienser, der lige er blevet bragt i land. Næsten en tredjedel af Costa Brava-regionen er et beskyttet naturreservat. Du kan se dette område i al sin blomstrende herlighed ved at tage en sejltur langs kystlinjen. Hvis du vælger at deltage i en hel dags bådtur, vil der blive lagt anker i en beskyttet og afsides bugt, hvor din kok vil tilberede traditionel spanske paella til dig, før der sættes sejl igen om eftermiddagen. Glem ikke din solcreme.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her