Rejser til Sitges

Sitges kaldes ofte for Barcelonas lillesøster på grund af sin kosmopolitiske atmosfære, sine brostensbelagte gader, sine mange museer og sin tre kilometer lange strandpromenade. 

Ud over den kunstneriske og kulturelle arv og den historiske arkitektur har Sitges også mange maleriske strande i det nærliggende Saint Sebastian.

Og så ligger byen kun 20 minutters kørsel fra Barcelona, og en relativt kort tre timers flyvetur fra Danmark.

Information og fakta

Strande

De største strande i Sitges er Plata de la Fregata, Platja de la Ribera og Platja de Sant Sebastià, som alle ligger tæt på byens centrum.

Platja de la Ribera har de bedste strand-faciliteter af dem alle med kajakker til udlejning, liggestole og parasoller.

Der er også en strand ved marinaen ved Port Aiguadolç, som er mindre overfyldt. Og hvis du går langs kysten, kommer du til en række små bugter, hvoraf mange er nudiststrande. Om sommeren har nogle af disse afslappede strandbarer, hvor du kan hænge ud med en drink, hvis du skal have lyst.

Vejret

Klimaet i Sitges er typisk for regionen, dvs. et middelhavsklima med varme, tørre somre (temperaturer, der når op på 32 grader i august), milde vintre og masser af soltimer.

Bedste tid for en ferie i Sitges, hvis du ikke kan lide for meget varme og fugtige nætter, er slutningen af foråret eller det tidlige efterår.

Seværdigheder og aktiviteter

Den charmerende gamle bydel er et godt sted at opleve de mange historiske attraktioner i byen, såsom kirken fra det 17. århundrede og museer, hvor du kan se flere værker af Picasso og El Greco.

Ud over de mange vandsportsaktiviteter, der tilbydes i Sitges, kan du også prøve kræfter med mere dristige og eventyrlige aktiviteter, såsom faldskærmsspring og ballonflyvning.

Andre populære aktiviteter i området er mountain biking, ridning og vandreture i den nærliggende El Garraf naturpark.

Vinsmagning i det legendariske vinområde Penedes kan også stærkt anbefales, mens Port Aventura Theme Park er en fantastisk mulighed for især børnefamilier med dens mange temaer, attraktioner, shows og restauranter for alle aldre.

Sidst, men ikke mindst, kan du tage på en dagstur til metropolen og regionshovedstaden Barcelona, der byder på et væld af seværdigheder, såsom La Rambla, Gaudis bygninger, Picasso-museet - og meget mere.

Mad og drikke

Sitges byder på et stort og rigt udvalg af restauranter, hvoraf de fleste serverer retter fra middelhavskøkkenet og - naturligvis - det berømte catalanske køkken, selvom du også kan finde restauranter, der serverer japansk, indisk, kinesisk og italiensk mad.

Klassiske lokale retter omfatter et stort udvalg af forskellige middelhavsretter, der spænder fra paella (der dog oprindeligt stammer fra Valencia-regionen) over arròs negre (kogt med blæksprutte-blæk) til arròs a banda (kogt med fiskefond).

Den lokale specialitet i Sitges er xató, som er en lækker sauce lavet af mandler, hasselnødder, brødkrummer, eddike, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Sausen serveres ofte med en salat tilberedt med ansjos, tun og saltet torsk (bacallà). 

Til dessert bør du prøve specialiteten mel i mató, som er ost med honning, eller crema catalana, der er en katalansk udgave af crème brûlée.

Der er masser af tapassteder i Sitges og naboområderne, hvor du kan smage på typiske katalanske tapas-specialiteter, såsom truita (spansk omelett), xipironer (stegte baby-blæksprutter) og patates braves (stykker af stegt kartoffel med en krydret sauce)

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Andre links

Hoteller i Sitges

Populære hoteller i Sitges

Spanien, Nordspanien, Catalonien, Sitges
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Sitges
  • Nærmeste lufthavn: 31 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.5 km
  • Pool
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Sitges
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool