Rejser til Tarragona

Tarragona er du omgivet af historie, næsten uanset hvor du går. Ved nogle af byens vigtigste seværdigheder som amfiteatret og det romerske cirkus er der sågar historiske genopførelser hvert forår ved en festival, Tarraco Viva, hvor Romerriget pludselig føles helt levende igen. Festivalen er blot en af de mange festlige begivenheder, der i løbet af året samler tusindvis af mennesker i Tarragona.

En høj koncentration af historiske seværdigheder, hvor af 11 er på UNESCO's verdensarvslisten, er dog ikke det eneste, du skal rejse til Tarragona efter. Alene den enestående beliggenhed ved det funklende middelhav og et rigt kulturliv, der inkluderer det lækre lokale køkken, gør Costa Doradas hovedstad til et rejsemål, der er i en klasse for sig.

Oplev det ægte Catalonien i Tarragona

Som rejsemål står Tarrangona, der har omkring 144.000 indbyggere, stadig i skyggen af Barcelona, som ligger omkring en times kørsel længere oppe af kysten. Derfor er turismen heller ikke lige så udtalt, da byens økonomi stadig primært er baseret på regionens petrokemiske industri, den største i Sydeuropa, og havnen, der er et vigtigt knudepunkt i middelhavet.

Flere og flere får dog øjnene op for de mange gode grunde til at rejse til Tarragona i stedet for catalanske hovedstad. Når det gælder de ferierejsendes opmærksomhed er Salou, som ligger nogle få kilometer længere nede ad kysten, ganske vist en stærk konkurrent med sine strande, natteliv, den store forlystelsespark PortAventura og det helt nye Ferrari Land.

I Tarragona kan du dog opleve et autentisk Catalonien, hvor man i stedet for store forlystelser gerne vil tilbyde sine besøgende mere traditionelle underholdningsmuligheder. Rejser du til Tarragona, kan du for eksempel være heldig at opleve castellerne, tårne bygget af mennesker, der står på skuldrene af hinanden. Det er en meget særpræget og nervepirrende oplevelse at se opbygningen af disse tårne, der bliver op til ti “etager” høje. Det er en tradition, man kan opleve flere steder i Spanien, men som har sin oprindelse i netop Tarragona.

Gyldne strande, restauranter og shopping

Du finder nemt hyggelige pladser med restauranter og fortovscaféer i Tarragona, særligt i den gamle bydel. Her kan du nyde en middag med traditionelle lokale retter. Beliggenheden ved havet taget i betragtning er det ikke overraskende, at især fiskeretterne er værd at gå efter på en rejse til Tarragona, men der er noget for alle smage. Ligeledes kan de flestes shoppingbehov dækkes af en gåtur ned ad Rambla Nova, der har de fleste butikker.

Tarragona har en række indbydende, gyldne sandstrande, mest nord for byen. Selv hvis du ikke skal bade, er det en dejlig gåtur ud langs kysten. Den nærmeste strand er Platja del Miracle, som typisk også er den mest besøgte. Der ligger dog talrige strande længere op ad kysten, hvis du vil slappe af ved vandet på lidt mere afstand af byen.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Tarragona

Populære hoteller i Tarragona

Spanien, Nordspanien, Catalonien, Tarragona
8,9
Meget godt
3442 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 87 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Tarragona
9,6
Fabelagtigt
755 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 88 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Tarragona
9,8
Fabelagtigt
243 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)