Rejser til Tossa de Mar

Hvis du drømmer om en mindeværdig sommerferie, bør du overveje en rejse til Tossa de Mar på Costa Brava. Tossa de Mar byder på samme fredelige atmosfære og mulighed for at holde en afslappende badeferie som mange andre feriesteder på Costa Brava, men er også kendt for at byde på masser af aktivitsmuligheder i de omkringliggende bjerge for de eventyrlystne.

Her er lidt roligere end på andre nærliggende feriesteder, og det er næsten umuligt ikke med det samme at forelske sig i den naturskønne kyststrækning med dens  behagelige klima, rige kulturarv og imponerende arkitektur. Er det kulturelle oplevelser, du søger i ferien? Du kan bruge lang tid på at udforske masser af middelalderlige tårne og bymure, samt snoede brostensbelagte gader med hyggelige caféer. 

Temperaturerne er behagelige og kan stige til over 30 grader midt på sommeren, hvilket giver ideelle betingelser for udendørs aktiviteter, herunder svømning, golf og cykling. I byens levende centrum finder du intime barer og markedsboder, hvilket er med til at give en god blanding af lokale og turister. Uanset om du er på udkig efter den bedste destination til din næste familieferie eller planlægger en ferie som et par, er Tossa de Mar derfor et glimrende valg til en afslappende og livlig ferie på Costa Brava.

Rejs med Escapeaway til Costa Brava i Spanien og sammensæt rejsen helt efter dine ønsker og behov. Du kan rejse til Tossa de Mar fra alle lufthavne i Danmark og i nøjagtig det antal dage du ønsker. Vælg selv om du vil bestille en pakkerejser inkl. fly, hotel og transfer, eller du selv vil arrangere rejsen til Costa Brava og blot booke dit hotel eller ferielejlighed igennem os. Du finder priser på alle rejserne i søgemaskinen og her kan du også se aktuelle informationer om flyselskaber og afrejsedatoer.

 

Hoteller i Tossa de Mar

Populære hoteller i Tossa de Mar

Spanien, Nordspanien, Catalonien, Tossa de Mar
  • Nærmeste lufthavn: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Tossa de Mar
  • Nærmeste lufthavn: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool
Spanien, Nordspanien, Catalonien, Tossa de Mar
  • Nærmeste lufthavn: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool

Rejseguide om Tossa de Mar

I denne lille rejseguide har jeg samlet udvalgte informationer og fakta til dig som skal rejse på ferie til Tossa de Mar. Ønkser du mere inspiration til rejsen, så læs indlæg på blogge om emner som f.eks. vejret, udvalgte seværdigheder og udflugter, det lokale kulturliv, naturen og meget mere. Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til valg af hotel eller ferielejlighed eller vil have mere information om en pakkerejse med fly til Costa Brava.

Vejret

Du kommer ikke til at fryse på en ferie i Tossa de Mar. Middelhavsklimaet her giver nemlig lange varme somre med gennemsnitlige temperaturer der når 30 grader, hvilket ofte ledsages af 12 timers solskin om dagen. I de varmeste måneder juli og august er der ofte svalende kystvindene. Vejret er perfekt til at slappe af ved stranden eller øve dit sving på fairwayen.

Strande

Der er fantastiske strande både ved Tossa de Mar og i det omkringliggende område, hvor den mest populære er Platja Gran med masser af faciliteter, som er en mangeårig vinder af det europæiske Blå Flag. Dette er en meget ren og rolig strand i hjertet af Tossa med en afslappet atmosfære, hvor der er god plads til solbadning i et smukt landskab af frodige grønne træer og med klart blåt vand. Den nærliggende Mar Menuda-strand er lige så god, og hvis du har lyst til en forandring fra begge, har Tossa ikke mindre end 16 andre strande og små bugter.

Hvis du foretrækker en mere stille og isoleret strand, kan du for eksempel prøve Cala Llevado, en idyllisk sandet vig beliggende i en pinjeskov kun en kort køretur fra Tossa de Mar. Cala Llevado er stadig relativt ukendt, hvilket betyder at du ikke behøver at kæmpe dig til en plads og kan lade børnene udforske stranden. De rolige farvande ud for kysten er populære blandt snorklere og er gode til at sejle rundt med børnene. Der er dog ikke brusere eller strandbarer ved Cala Llevado, hvilket der til gengæld er ved Cala Carles, som er en større bugt med gode faciliteter.

Seværdigheder og attraktioner

Oppe ved borgen er der forbud mod højhuse, så herfra kan du stadig nyde en uspoleret udsigt over Tossas bjergrige bagland med dets frodige grønne dale og naturlige kilder. Hvis du vil lære mere om Tossa de Mar's historie, kan du gå hen til bymuseet i den tidligere guvernørbolig med Chagall-malerier og mosaikker fra romertiden. Andre attraktioner omfatter strandvandrestien ved Cala Pola, Mare de Deu del Socors kapellet, Sant Vicenc kirken og det mauriske tårn.

Der er desuden mindre end en kilometer til Sa Riera Parken, et naturreservat med middelhavsskov, en flod og en sø. Lidt længere væk mod syd langs kysten ligger en favorit blandt børnefamilier, Europas største vandland, Marineland. 

Kultur

Kulturelt er Tossa de Mar et af højdepunkterne på Cataloniens Girona-kyst med mange arkitektoniske mesterværker. Nu til dags er den kendt som en levende ferieby, men byen har også en lang og rig kulturarv med rødder så langt tilbage som den yngre stenalder. Mange folkeslag har gennem tiden sat deres aftryk på Tossa de Mar lige fra romerne i det 1. århundrede til Philip II i det 16. århundrede, som byggede en række forsvarstårne langs kysten. Els Ametlleres romerske villa, hvis ruiner blev opdaget i 1914, kan for eksempel dateres til det 1. århundrede e.Kr., mens Tossas borg er det eneste tilbageværende eksempel på en middelalderlig fæstningsby på den catalanske kyst.

Når det kommer til moderne kulturliv i Tossa de Mar er fokus meget på det tilbagelænede, udendørs middelhavsliv. Mange af områdets årlige festivaler er rige på religiøs og historisk symbolik. I februar er der karneval, Fiskerens dag i det tidlige juni, Sardana-dans sidst i juni og musikfestival i august. Dertil kommer naturligvis de ugentlige markeder, som er en chance for at opleve det lokale hverdagsliv.

Mad og drikke

Uanset din smag kommer du ikke til at mangle steder at spise i Tossa de Mar. Her findes et bredt udvalg af spisesteder, der spænder lige fra europæisk og catalansk fine-dining til billige caféer og forfriskninger. Hvis din ferie i Spanien skal holdes på et stramt budget, er det værd at huske på, at priserne i Tossa de Mar har tendens til at øges jo tættere du er på stranden, så det er værd at få mad oppe i byen, før du går til stranden. Der er ingen grund til at bekymre dig, hvis du har nogle kræsne børn i familien, da der er mere end 150 spisesteder i Tossa de Mar. 

Nattelivet

Nattelivet i Tossa de Mar er stille sammenlignet med nærliggende Lloret de Mar, hvilket gør det ideelt til intime aftener ude som et par eller som en familie. Det generelt rolige natteliv betyder dog ikke, at der helt mangler diskotek eller barer. Udvalget af disse er mest koncentreret omkring strandpromenaden. Hvis du er på ferie som et par og søger en bar med et lidt ældre ældre publikum, så prøv for eksempel Bar Tahiti. En god klub for alle aldre er Mar I Cel, som for det meste tiltrækker lokalbefolkningen og er travl i weekenden. Chaplins disco i Calle Rosa Rissech henvender sig hovedsageligt til turister og spiller et bredt udvalg af mainstream danseklassikere med gulve, der er fuldstændig pakket i højsommermånederne.

Aktiv ferie

Der er masser at se og gøre i Tossa de Mar for dig, som efter et par dage i liggestolen ved poolen eller i sandet ved stranden bliver lidt rastløs. Du kan således nyde et komplet udvalg af vandsportsaktiviteter i området, herunder dykning, snorkling og bådture. Foretrækker du at holde fødderne på tørt land, er der vandreture samt cykeludlejning. Det er for eksempel oplagt, hvis du tager på en dagstur til Sa Riera og Cadiretes naturreservaterne. Er du rytter, er der rideskoler tæt på byen, og der er også go-karting og tennis, så man kan let få et godt kompromis mellem de mere afslappede og aktive sportsgrene. Vil du holde golf-formen ved lige i ferien, er der også flere golfbaner mindre end en times kørsel fra Tossa de Mar.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her