Rejser til Costa Blanca

Er du til strand, sol, delikat mad og vin, vandreferie, cykelferie eller vandaktiviteter? Så er Costa Blanca en god destination til din næste ferie. Jeg har ridset et par af guldkornene op her, så du kan blive lidt klogere på den dejlige kyststrækning. Book din rejse til Costa Blanca med Escapeaway i dag!

Alicante-provinsen på Spaniens østkyst, fra Torrevieja i syd og til Dénia i nord, er kendt som Spaniens hvide kyst, for her finder du en kyststrækning på over 200 km med dejlige strande langs det azurblå Middelhav. Velkommen til Costa Blanca med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Spaniens hvide kyst - Costa Blanca. Når du rejser med Escapeaway, bor du på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie.

Lokale specialiteter der får munden til at løbe i vand

Spanien er kendt for sin gastronomi, og derfor kan du på hele østkysten finde fantastiske restauranter, der serverer den ene specialitet efter den anden. Lige så passionerede spanierne er omkring fodbold, er de, når der skal laves den spanske specialitet paella. Paella stammer oprindeligt fra Valenciaregionen, hvor Alicanteprovinsen ligger, og derfor kan du godt regne med at smage et par udgaver af retten, der for mange menes at være Spaniens signaturret, når du tager til Costa Blanca. Den autentiske paella er med kylling, kanin og snegle, men du finder også Paella Mixta med skaldyr som for eksempel muslinger og rejser i et mix med kylling og grøntsager.

Og passionen mærker du hurtigt, hvis du bevæger dig rundt blandt de hyggelige spanske byer, for mange byer mener at lige netop deres udgave af risretten, er den bedste. Smag selv og vurdér - du kan nå at smage mange af dem, for Paella serveres både til frokost og aften : ) Derudover kan den spanske tapas varmt anbefales sammen med fisk & skaldyr i alle former. Start eftermiddagen med en kold sangria og nyd et godt glas spansk rødvin til maden, ja så fuldendes en solrig dag på den hvide kyst på bedste manér.

Costa Blanca er for alle sjæle

Spaniens hvide kyst byder på mange forskellige måder at holde ferie på. Med den lange kyststrækning er det en perfekt destination til en badeferie. Her finder du nemlig de store og hvide sandstrande, bystrande og eksotiske og rolige bugter. Klipper er her også mange af, hvilket giver ideelle forhold til en stille snorkling-tur eller et dyk eller to under vandet. Derudover er der næsten uendelige vandsports muligheder med eksempelvis windsurfing, kite surfing, vandski, kajak, kano og paddleboard. 

Det bjergrige landskab er perfekt til vandring og cykling, området er frodigt med marker af mandeltræer, olivenlunde, appelsinlunde og selvfølgelig vinmarker. Udforsk Europas største palmelund der er på UNESCOS Verdenskulturarvsliste, Helvedeskløften ved den lille landsby Fleix for mere avanceret vandring og tag en tur på bodega, hvor den traditionelle vinproduktion kan opleves. I vandfaldene ved Algar kan du tage en afkølende svømmetur i lagunerne … ja, der er noget for enhver smag.

Hvis du spiller golf, så skal Costa Blanca efter sigende være en perfekt destination hele året rundt, dog bliver juli og august måske en smule for varm. 

Og så er der alle de spændende byer. Her finder du alt mellem små bjergbyer med fantastisk udsigt, idylliske fiskerbyer, hyggelige kystbyer og større byer som Costa Blancas hovedstad Alicante. Er du historieinteresseret, så vil du heller ikke kede dig, for du finder mange gamle middelalderbyer og historiske levn tilbage fra Maurernes herredømme.

Festivalernes hjemland

Spanierne er kendt for de mange fiestas, og selvfølgelig kan du også opleve dem på Costa Blanca. Oplev dans, parader og musik i februar til Carnival i Benidorm. Fallas, ildfestivalen i Denia i marts med fyrværkeri og kæmpe bål. San Juan bålfest i Alicante hvor bål tændes på stranden for at fejre sommersolhverv i juni. Bous a la mar, på dansk "Tyre i havet", i Denia i juli, hvor både mennesker og tyre får sig en afkølende dukkert i havet, og i april afholdes Moros y Christianos festival i Alcoy, hvor kampene mellem maurerne og spanierne mindes. 

Året rundt

Det siges, at solen skinner mere end 320 dage om året, og du kan derfor nemt rejse væk fra det kolde nord og ned til Costa Blanca i vintermånederne. Her møder du en gennemsnitlig dagtemperatur på 17-20 grader fra november til februar måned. I sommermånederne er det ikke unormalt, at du kan nyde omkring 30 grader eller mere, så skyggen fra en palme i ny og næ med en sangria i hånden kan blive nødvendigt ; )

Bienvenidos a Costa Blanca og rigtig god ferie med Escapeaway Rejser!

Mange hilsner
Amalie

Bestil din rejse nemt og trygt online, eller få et tilbud

Hos Escapeaway finder du rejser til Costa Blanca i Spanien med unikke ferieboliger og hoteller. Book din pakkerejse online med prisgaranti, inkl. hotel, fly og lejebil eller transfer. Ønsker du selv at arrangere rejsen til til et af rejsemålene på Costa Blanca kan du naturligvis også blot bestille dit hotelophold igennem Escapeaway.

Vil du opleve endnu mere af denne del af Spanien?, så sender vi gerne et tilbud på en rejse skræddersyet helt efter dine ønsker, hvor du bor på flere hoteller på din rejse. Du kan læse mere om forslag til rundrejser under rejsetema.

>> Læs også om rejser til Costa del Sol
>> Læs om familieferie i Spanien her

Hoteller i Costa Blanca

Populære hoteller i Costa Blanca

Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
9,3
Fabelagtigt
444 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Valencia-regionen, Alicante
8,6
Meget godt
4478 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, Valencia-regionen, Moraira
8,5
Meget godt
918 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 92 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder

Costa Blanca byder på en overflod af fremragende strande. Men hvad kan du se på, når du har brug for en pause fra strandlivet? Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie ved Costa Blanca. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. 

Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder ved Costa Blanca og andre steder i Spanien, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Benidorm

Benidorm er den mest populære by på Costa Blanca-kysten, det største ferie-resort i hele Spanien og ét af de absolut største ferie-resorter i Europa (ifølge visse kilder det største). Indtil 1960´erne var det blot en mindre fisker-landsby, men i dag huser byen over 70.000 fastboende indbyggere, som også tæller en del fastboende udlændinge. 

Hvert år tiltrækker byen og området omkring den ca. 5 millioner gæster, hvilket udgør en betydelig del af Spaniens samlede mængde af feriegæster. Det er blevet hævdet, blandt andet af den engelske journalist Giles Tremlett, at det var i Benidorm, konceptet pakke-rejser (dvs. rejser, der som minimum indeholder hotel og transport til og fra destination, og i visse tilfælde også andre produkttyper, f.eks. leje af bil og aktiviteter under rejsen) blev udviklet for første gang.

Ud over sine berømte strande - hvoraf de tre største er Playa de Levante, Playa de Poniente og Playa de Mal Pas (som alle har det eftertragtede blå flag, som betyder højeste standard) - byder byen på den charmerende, gamle bydel kaldet El Castell; Europas højeste hotel på 186 meter; tre familie-orienterede temaparker (herunder den populære vandpark Aqualandia); den grønne, neoklassicistiske park L´Aigüera Park; samt en række historiske bygninger og monumenter, såsom kirken San Jaime, der er dedikeret byens skytsengel, men ellers mest er kendt for sin blå kuppel.

Alicante 

Alicante er Costa Blanca-kystens største by med knap 330000 indbyggere - og omkring 760000 indbyggere, hvis man tæller det metropole område med  - hvilket gør den til den andenstørste by i Valencia-regionen og den ottendestørste by i Spanien. Den er desuden hovedstad i Alicante-provinsen, som huser Costa-Blanca-kysten.

Blandt byens største seværdigheder er Santa Bárbara-fæstningen, som knejser 166 meter over byen og havnen på bjerget Mount Benacantil; promenaden Explanada de España, brolagt med 6,5 millioner marmorfliser og flankeret af vidunderlige palmetræer, der gør den til én af Spaniens smukkeste promenader; det farverige, gamle bykvarter Barrio de la Santa Cruz, som ligger sydvest for Santa Bárbara-fæstningen og hvis snævre, blomsterdekorerede stræder leder op til fæstningen; byens arkæologiske museum, der vandt prisen som årets europæiske museum i 2004; de 20 forsvars-tårne kaldet Huerta de Alicante, som blev bygget til at forsvare mod piratangreb; og Casa de La Asegurada, der er den ældste civile bygning i byen (fra 1685) og som i dag rummer et kunstmuseum.

Montgo naturpark

Montgo naturreservat ligger i den nordlige del af Alicante-provinsen og er meget populær blandt vandrere og cyklister. Fra parken er der en fantastisk udsigt over Middelhavet.

Parken er hjemsted for mange sjældne arter af flora og fauna; i sidstnævnte tilfælde blandt andet ørne, falke, ugler, tudser, firben, slanger og kaniner.

Der er tre større vandreruter i parken, der spænder fra let til svært. Den nemmeste går fra Les Planes-området, mens den vanskeligste rute går fra Cabo San Antonio, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over Javea og Denia. Mange mennesker nyder at cykle eller gå den ene vej og derefter at tage båden tilbage.

Elche Palmelund

Elche Palmelund - eller på spansk: El Palmeral de Elche - ligger ved byen Elche i den centrale del af Costa Blanca-området. Foruden at optræde på UNESCO´s liste over verdensarv er palmeskoven i Elche Europas største palmelund.

Palmelunden har en lang og spændende forhistorie, som formentlig begyndte da punerne allerede i det 5. århundrede f.Kr. plantede palmer i området. Senere blev et vandingssystem til palmelunden udviklet under maurernes herredømme over området i slutningen af 700-tallet. Vandingssystemet er endnu i dag i brug. 

Parken, der i dag strækker sig over et areal på 1,5 kvadratkilometer, omfattede på sit højdepunkt i det 18. århundrede omkring 200.000 palmer. I dag indeholder den lidt over 11.000 palmetræer, især dadelpalmer, hvoraf nogle har nået den imponerende alder af 300 år.

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Costa Blanca, såsom kystens geografi, historie og klima. Informationen er udelukkende ment som inspiration til din ferie og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografisk afgrænsning

Costa Blanca er navnet på en 200 kilometer lang strækning langs den spanske østkyst i Alicante-provinsen, som er en del af Valencia-regionen.

Kystens navn, der oversat til dansk betyder “Hvid kyst”, opstod, da det britiske luftfartsselskab British European Airways (forløberen for vore dages British Airways) skulle finde på et reklame-navn for deres flyrejser mellem London og Valencia i 1957. Siden har kysten beholdt dette navn på trods af dets lidt vilkårlige ophav.

Kysten strækker sig fra byen Dénia i den nordlige del af Alicante-provinsen til Pilar de la Horadada i den sydlige del af Valencia-regionen.

Kyststrækningen rummer kendte byer som Alicante, Elche, Torrevieja og Benidorm.

Klima og vejr

Costa Blanca har et overvejende mediterrant klima med varme, tørre somre, milde vintre, mange soltimer og kun lidt nedbør. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har beskrevet klimaet på Costa Blanca som ét af de sundeste i verden.

De varmeste måneder i året på den spanske kyststrækning er august og juli med henholdsvis 29 og 27 grader i gennemsnit, mens januar med 11 grader i gennemsnit er den koldeste måned i året, efterfulgt af december og februar med gennemsnitligt 12 grader.  

Flest soltimer er der i juli med hele 12 soltimer i døgnet i gennemsnit, mens juni og august har næstflest soltimer med 11 soltimer per døgn i gennemsnit. Færrest er der i november, december og januar, der dog trods alt stadig har 6 soltimer per døgn.

Hvis du vil mindske chancerne for at opleve regn på din ferie på den i forvejen meget lidt regnfulde Costa Blanca, skal du sigte efter juli og august, der i gennemsnit har sølle 6 mm regn, mens november med 42 mm regn i gennemsnit topper den anden ende af skalaen.

Historie

Costa Blancas første menneskelige fortid fortaber sig - som så mange andre områder i verden - i gisningernes tåger, men man ved, at der er fundet spor fra menneskelig aktivitet tæt på området, som rækker helt tilbage til 29.000 år før vores tidsregning i form af hulemalerierne i Parpalló-hulen i Monduber-bjergene, tæt på Gandia, lidt længere oppe ad kysten.

Siden blev området beboet af iberiske stammer, fønikere og grækere, som for de to sidstnævntes vedkommende anlagde handelsstationer ved kystområderne.

Efter de iberiske stammer, fønikerne og grækerne kom romerne til området. Du kan stadig se sporene af romernes fremfærd i det område, der i dag kaldes Costa Blanca, i Alicante, som romerne kaldte Lucentum, og som i dag byder på et 30.000 kvadratmeter stort arkæologisk område med romerske ruiner.

Efter romerne blev Costa Blanca-området hjemsøgt af forskellige germanske stammer, blandt gotere og vandaler, men der findes så godt som ingen fysiske spor fra deres ophold i området i dag.

Fra begyndelsen af det ottende århundrede (år 718) og fire århundreder frem var området koloniseret af maurerne, der blandt andet bragte veludviklede vandingssystemer med sig til de områder ved kysten, der var opdyrkede.

I moderne tid udmærkede området sig sammen med resten af Valencia-regionen med en fremgangsrig landbrugssektor og en hurtigt voksende industri. I dag er det dog primært turismen, der præger kystområdets byer og som fastholder områdets position som ét af Spaniens mest populære destinationer for badelystne feriegæster.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Costa Blanca?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 68 anmeldelser