Rejser til Alicante

Alicante er en fantastisk ferieby uanset om du rejser med familien, alene eller som par. Den smukke by på Spaniens østkyst har således alt det, de fleste af os søger på en afslappende rejse til Spanien. Først og fremmest har du i Alicante nem adgang til de mange skønne badestrande på Costa Blanca. Lige i hjertet af byen kan du slå dig ned på Platja del Postiguet, hvor der er liv og leben både om dagen og aftenen. Men du kan for eksempel også hoppe på sporvognen og køre den korte tur ud til den lange Platja del San Juan, der med rette regnes for en af regionens bedste strande.

Perfekt til afslappende badeferie

En rejse til Alicante behøver dog ikke "kun" være en badeferie. Byen er nemlig ikke kun kendt for sine strande, men også for sin flotte borg Castillo de Santa Bárbara, det charmerende centrum og den lange strandpromenade med et væld af gode restauranter og tapasbarer. Oppe fra borgen, der stammer fra det 16. århundrede, har du en imponerende udsigt ned over byen, ud over middelhavet og ind mod bjergene i baglandet. Er du historisk interesseret, bør du også kigge indenfor i borgen, som huser Alicantes bymuseum. Det er bare ét af flere museer i Alicante, hvor du kan fordybe dig i byens og områdets historie. Det arkæologiske museum, som ligger lige nede for borgen, er for eksempel også spændende for lidt større børn.

Mens museerne kan være et godt sted at køle lidt ned i sommerheden, er den lange strandpromenade Explanada de España nær marinaen ideel til spadsereture i den behagelige varme, når dagen går på hæld. Her finder du restauranter og caféer liggende side om side med noget for enhver smag.

Traditionelt spiser man aftensmad sent i Spanien og på nogle af de mest traditionelle restauranter i Alicante, skal du da heller ikke regne med at kunne sætte dig til bords før kl. 21. De fleste spisesteder har dog tilpasset deres serveringer turisternes rytme. Takket være beliggenheden lige ved middelhavet finder du ofte fiskeretter på menú del día, typisk i form af en lækker paella, men udvalget er stort. Trænger du blot til et let måltid, kan det også anbefales at prøve de allestedsværende tapasbarer. Alternativt kan du lå vejen forbi Mercado Central og her købe lidt ind til en picnic, som kan indtages på en bænk nede ved stranden.

Mange udflugtsmål

Du kan altså let få hele ferien til at gå med blot at nyde strandlivet og de kulinariske oplevelser på en rejse til Alicante. Der er dog også talrige spændende udflugtsmål inden for rækkevidde, hvis der nogle dage skal ske noget andet. Omkring 25 km nord for byen kan du for eksempel besøge den spektakulære drypstensgrotte Cuevas de Canelobre, ligesom du med en lejebil også kan udforske talrige hyggelige bjerglandsbyer i baglandet såsom Guadalest. Sæt også gerne en dag af til at besøge Murcia, der har flere spændende seværdigheder, men på grund af sin beliggenhed på afstand af kysten ikke er meget turistet. 

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Alicante