Rejser til De Kanariske Øer (Kanarieøerne)

Du kan rejse til de Kanariske øer året rundt, men det er især i vintermånederne rejsemål som Tenerife og Gran Canaria er populære for danske rejsende. Du finder et stort udvalgt af rejser til Kanarieøerne hos Escapeaway, og du kan rejse i nøjagtig det antal dage der passer dig.

De Kanariske Øer består af 7 unikke destinationer, som ligger kun 100 kilometer fra Afrikas kyst, og derfor finder du her et solrigt klima året rundt. Ikke så mærkeligt, at øgruppen modtager mange millioner gæster hvert år, for kombinationen af solskin alle årets måneder, skønne strande og spektakulære landskaber, som varierer mellem ørken, vulkaner, skove og bjerge er svær at slå. Strandene - hvor de sorte og vulkanske af slagsen veksler med de hvide, mere “caribiske” - er nok det største trækplaster, men øerne er også magneter for vandrere og naturelskere.

Alle rejsemål på Kanariaøerne ligger i nærheden af unik og smuk natur, og ikke færre end fire ud af Spaniens 15 Nationalparker befinder sig på de Kanariske Øer, ligesom UNESCO har udnævnt hele såvel Gran Canaria som Lanzarote og Fuerteventura som naturreservater. Og ikke nok med det: På øerne kan du også besøge smukt bevarede, historiske byer, livlige ø-hovedstæder, lækre resorter, farverige festivaler, smage på spændende, lokal mad og opleve en unik og fascinerende kultur. Velkommen til et af vores mest populære rejsemål med et skønt klima, venlige mennesker, gode hoteller og fine strande.

Gå direkte til: Rejser til Tenerife | Rejser til Gran Canaria | Rejser til Lanzarote

Rejsemål på De Kanariske Øer

 • Gæstebedømmelser 7,9
  Gran Canaria
  121 hoteller
  Ligesom på Mallorca er naturen den helt store attraktion på Gran Canaria. Øen er af vulkansk oprindelse og ligger mellem tre kontinenter, Afrika, Europa og Amerika, hvilket sætter sit unikke præg på øens natur, kultur og historie. Læg hertil ... et fantastisk klima, hvor det aldrig rigtig bliver koldt - heller ikke om vinteren. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Tenerife
  96 hoteller
  Siden 1950’erne har Tenerife været en yndet feriedestination, Tenerife tilbyder noget for enhver smag: lange smukke strande, 42 naturbeskyttede områder, Spaniens højeste punkt vulkanen ”Teide”, delikat gastronomi og meget mere.
 • Fuerteventura
  30 hoteller
  Fuerteventura er en stump af Caribien i Europa, her finder du brede, kridhvide strande, azurblåt hav noget af den bedste sufring i verden. I baglandet finder man naturparker og smuk natur. Men det ér stranden og havet der er den største attraktion.
 • Lanzarote
  11 hoteller
  Lanzarote minder ikke om noget andet. Man finder selvfølgelige fantastiske hvide strande og azurblåt hav, men lige så snart man bevæger sig ind i baglandet så folder der sig et helt unikt landskab ud, der er helt sit eget, og bør opleves...
 • La Gomera kan trods sin beskedne størrelse til fulde opfylde din drøm om en romantisk og skøn ø-ferie. Øen er kendt både for sin smukke natur med skove og bjerge, der indbyder til vandreture. La Gomera har ligesom sine naboøer desuden talrige ... dejlige strande. Læs mere
 • La Palma er ligesom resten af øgruppen velsignet med et lunt, solrigt klima, der indbyder til afslappende strandliv. Den lille vulkanø er udover sine fantastiske strande karakteriseret ved at være den smukkeste og mest uspolerede af De Kanariske Øer.

Populære hoteller på De Kanariske Øer

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Puerto de Mogan
8,7
Meget godt
451 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Costa Adeje
8,7
Meget godt
482 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 21 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Playa del Ingles
9,5
Fabelagtigt
891 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 31 km
 • Nærmeste strand: ca. 700 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvilke Kanariske Øer kan du rejse til?

De Kanariske Øer består af i alt syv øer og alle er meget forskellige især hvad angår naturen, men det solsikre klima kan du altid regne med. Hos Escapeaway tilbyder vi rejser til 6 af øerne:

Hvad kan du opleve på De Kanariske Øer?

Strandene er ikke til at komme udenom, og en rejse til de Kanariske Øer indebærer typisk rigtig meget tid tilbragt på langs under solen med lyden af bølgeskvulp i ørerne. Uanset, om du foretrækker klassiske, gyldne sandstrande eller en mere rå, naturskøn bugt omkranset af sorte, vulkaniske sten, har øerne noget at byde på. Selv om de alle har smukke strande, er det måske Fuerteventura, som tager førstepladsen hvad det angår, med sine “caribiske”, langstrakte kyster fyldt med hvidt, blødt sand og en dertil hørende afslappet strandstemning. Det krystalklare hav er perfekt egnet til at kaste dig over forskellige former for vandsport; fra snorkling til dykning, surfing og parasejlads.

Hvis du rejser til De Kanariske Øers mest populære destinationer og får trang til at komme lidt væk fra de populære ferieområder, kan du rive en dag eller flere ud af kalenderen og lade dig opsluge af naturen på vandretur, fuglekik eller cykeltur i de smukke nationalparker på øerne. Tenerife, som er den største af dem, er den, hvor du finder Spaniens højeste bjergtinde - Teide-vulkanen, som måler 3.718 m. Den udgør fokuspunktet i en enorm nationalpark, som er den største i Spanien. Du kan komme helt op til toppen i en lift. Det er nok ikke nødvendigt at nævne, at udsigten er fantastisk!

Den imponerende Timanfaya Nationalpark på Lanzarote omkranser også en vulkan, som - ligesom Teide - er aktiv. Der har dog ikke været nogen udbrud siden starten af 1900-tallet. Har du appetit på at udforske flere vulkaniske tinder, kan du også gøre det La Palmas Caldera de Taburiente Nationalpark. Inde i landet vil du også finde masser af charmerende landsbyer, vingårde og gårde, du kan besøge, ligesom øerne er bestrøet med naturlige pools og vandfald.

Hvis du leder efter gode restauranter, butikker og en bred vifte af kulturelle begivenheder, så se nærmere på øernes hovedstæder. Hvert år eksploderer Santa Cruz på Tenerife i verdens anden største karnevalfejring, mens Las Palmas på Gran Canaria og Santa Cruz de la Palma på La Palma har mystiske, spændende historiske gader, tætpakket med virkelig gode tapasbarer og caféer.

Sidst, men ikke mindst har alle øerne masser af fornøjelige temaparker, som kan holde humøret hos børn i alle aldre. Den mest berømte er Siam Park på Tenerife, som har et stort udvalg af forlystelser for dig, der holder af et adrenalin-kick.

Strande på Kanarieøerne

Beliggenheden ud for Afrikas kyst giver naturligvis din rejse til De Kanariske Øer den rigtige temperatur, men Kanarieøerne er endda også velsignet med nogle af verdens smukkeste, hvide sandstrande. Nogle har også gyldent sand, mens andre byder på det fantastiske, sorte sand, som bærer vidnesbyrd om øernes vulkaniske ophav. Vandet er turkis og også utroligt klart - perfekt til at svømme og dyrke alle slags vandsport.

Naturligvis er et stort antal resorter skudt frem langs mange af de bedste strande, såsom Maspalomas og Playa del Inglés på Gran Canaria, som er betagende strækninger af blødt, gyldent sand flankeret af rullende sandduner. Corralejo, som ligger på Fuerteventuras nordlige spids, er også bygget op omkring en gudesmuk sandstrand, og sanddunerne er et beskyttet naturreservat. Playa Blanca på Lanzarote er en fantastisk, gylden strand. Papagayo-stranden, som ligger i nærheden, er ikke den største, men uden tvivl en af de kønneste, og ligger desuden i et naturreservat.

Mod nord finder du Famara, som er et surfer-paradis, og derudover er en af Lanzarotes smukkeste og mest uspolerede sandstrande. På Tenerife kan du beundre det fascinerende, mørke sand på El Bollullo, en underskøn bugt nær Puerto de la Cruz, eller kaste dig over noget af det bedste mad inden for fisk og skaldyr på øerne på San Andres, en fiskerlandsby, som har udsigt over den storslåede Las Teresitas Strand.

Aktiv ferie

Du skal ikke lede længe efter action og eventyr, når du rejser til de Kanariske Øer. Fra vindsurfing-paradiset Fuerteventura til vandre-mekkaet La Gomera er denne øgruppe fyldt til randen med oplevelser. Vandsport er naturligvis en specialitet her: Snorkling og dykning i verdensklasse, sejlads, kite-surfing, vindsurfing, paddle-boarding, kanosejlads, parasejlads og et stort udvalg af andre vandbaserede aktiviteter venter på dig. De fire nationalparker - Teide på Tenerife, Timanfaya på Lanzarote, Garajonay på La Gomera og Caldera de Taburiente på La Palma - plus reservater som Anaga-bjergene på Gran Canaria, giver dig fantastiske muligheder for at bruge din tid på et væld af udendørs aktiviteter, herunder klatring, vandring, mountainbike, paragliding og vandring/klatring i kløfter.

Kultur og historie

Kanarieøerne kan prale af en rig og unik traditionel kultur, som er blevet formet gennem århundreder. Selv om de indfødte guanche-folk blev udryddet efter øen blev erobret, lever deres kultur videre i den kanariske cuisine og i de traditionelle sportsgrene såsom vogn-træk og stenkast, der finder sted under festivaler. Tenerife har den historiske by San Cristóbal de La Laguna (bedre kendt som ‘La Laguna’), som er udnævnt som verdensarv af UNESCO. Lanzarote blev reddet fra overdrevent byggeri af César Manrique, hvis arv bliver fejret i haver og bygninger spredt rundt på øen. Hans tidligere hjem nær Costa Teguise er nu et museum samt sæde for en fond.

Alle ø-hovedstæderne er prydet af fremragende museer, teatre og spillesteder: I Santa Cruz på Tenerife er der Auditorio de Tenerife, designet af Santiago Calatrava, og i Las Palmas på Gran Canaria designede Óscar Tusquets det flotte Auditorio Alfredo Kraus, som er formet som et fort.

Maden

Det meget store antal internationale besøgende, der gæster øerne hvert år, betyder, at du kan finde et stort udvalg af forskellige slags spisesteder. Den lokale cuisine bærer præg af mange kulturers indflydelse gennem århundrederne, fra de indfødte guancher til mad, der blev bragt hjem fra sømænd, der havde besøgt Nord- og Sydamerika, dengang disse kontinenter var nyopdagede set ud fra europæernes synspunkt. Gofio, en form for gryn, der siges at have været central i guanchernes diæt, bliver stadig brugt i mange retter. Frisk fisk er naturligvis en fast genganger, inklusive havaborre, guldbrasen og papegøjefisk.

Stuvninger er også populære, og tilberedes ofte med kylling, oksekød eller kanin. Tit akkompagneres de med ‘papas arrugadas’, ‘rynkede kartofler’, og ‘mojo’, som er en typisk kanarisk sauce. Mojo picón er lavet med pebre, mens mojo verde er lavet med persille og andre urter. Til dessert kan de anbefales at smage på nogle af de frodige øers overvældende mange lækre frugter: Papaya, mango, fersken, ananas eller bananer - eller hvorfor ikke prøve den typiske mandler-og-honning-dessert, bienmesabe?

På de Kanariske Øer har man produceret vin i mindst fem århundreder, og der er nu 10 D.O.-regioner (‘denomination of origin’; ‘vin-oprindelse’).

Nattelivet

Hvis du er på udkik efter en god fest, bliver du ikke skuffet på de Kanariske Øer. Uanset, om du er til internationale DJ’s, fashionable strandklubber eller en hyggelig, intim jazzbar, vil du finde noget, der passer til din smag. Tenerife anses normalt som den bedste af øerne hvad angår natteliv, ikke mindst resortet Playa de las Américas, som ofte beskrives som de Kanariske Øers “fest-hovedstad”. Ø-hovedstaden Santa Cruz har masser af livlige barer og klubber, og afslappede Puerto de la Cruz har et stort udvalg af musik- og dansesteder og venlige mennesker.

Costa Adeje har en bred vifte af chikke strandbarer hvor du kan nippe til cocktails mens du nyder DJ’ens indsats. Gran Canaria er en populær destination i LGBTQ-miljøerne, og der er nogle virkelig gode klubber for bøsser og lesbiske i og omkring Maspalomas og Playa del Inglés. Lanzarotes natklubscene er centreret omkring Puerto del Carmen og Playa Blanca-resortsene, og du finder masser af pulserende barer i hovedstaden Arrecife. Fuerteventura udmærker sig især hvad angår live musik og afslappede fester på stranden.

Sådan booker du en billig rejse til De Canariske Øer

Med Escapeaway kan du rejse til De Kanariske Øer fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller på De Kanariske Øer, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. Brug søgemaskinen i toppen af siden til at sammensætte en rejse som passer dig og dine rejsefæller, med fleksibel rejselængde og valgfri rejsedato.

God tur!

>> Læs også om langtidsferie og langtidsrejser her

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne på De Kanariske Øer?

8,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 234 anmeldelser