Familieferie i Spanien

Når danske familier skal planlægge en god, afslappet ferie, som tilgodeser alle aldre, så kigge de meget ofte mod Spanien, og det er ikke tilfældigt. Turisme er Spaniens største industri, og her finder man en række legendariske destinationer, som byder på sol - og lidt mere sol - samt flotte strande, smuk natur, god mad og fornuftige priser. Samtidig er de spanske lufthavne godt forbundet til Europa, med mange direkte afgange hver dag til Danmark alene.

Mallorca

Ingen over - ingen ved siden af. Mallorca er danskernes familiefavorit i Spanien, og øens lufthavn betjener hvert år omkring 30 mio. rejsende. På Mallorca er der rig mulighed for fysisk udfoldelse, fx. på cyklen, eller til at svale sig i de små bølger i Alcudia-bugten. I Tramuntana-bjergene får man mageløse udsigter og følger man den bugtede vej frem til Port de Soller kan man se nogle af Middelhavets største og dyreste lystyachter i blære-position. Og den lille storby Palma er et kapitel for sig, som byder på smuk arkitektur, tilbagelænet stemning og tapas til overflod.

>> Læs mere om familieferie på Mallorca her

Andalusien

Spaniens sydligste region er kendt for både kultur og badeferie. Besøg de smukke byer Cordoba, Sevilla og Granada, besøg det enorme Alhambra-kompleks, stå på sommerski i Sierra Nevada-bjergene, eller betragt den smukke bro i Ronda. Og så har vi ikke engang talt om kysten endnu: Vest for millionbyen Malaga strækker sig en ubrudt række af badebyer, som har fået det samlende navn "Costa del Sol" - og dette ikke uden grund. Her falder sådan ca. nul milimeter regn over sommeren, og skyen er en sjælden gæst, hvilket er perfekt til en familieferie ved pool og strand. For enden af "costaen" finder man den utrolige enklave Gibraltar, og landtangen ved Tariffa, hvor Europa næsten rører ved Afrika.

>> Her finder du rejser til Andalusien

Barcelona

I katalanernes hovedstad bor ca. 1,5 mio. mennesker, som hvert år gøres selskab af millioner af turister, som ønsker at se utrolige bygninger som Sagrada Familia, Casa Mila og Casa Batello, som er tegnet af mesterarkitekten Antonio Gaudi. Barcelona er også en populær kydstogtshavn, ligesom man finder en række smukke, men dog ofte ret fyldte strande. Fra byen kan man tage på udflugt op i Pyrenæerne, som er en af Europas højeste bjergkæder, eller man kan tage på posh shopping på La Rambla. Kommer du her udenfor sommeren kan du endda se verdensklasse fodbold på berømte Camp Nou, hvilket er en stor oplevelse for hele familien - også for dem, der ikke interesserer sig for fodbold til daglig.

>> Læs mere om rejser til Barcelona her

Costa Blanca

Næsten lige så berømt som costaen i syd, er Spaniens østlige kyststrækning, Costa Blanca, som er endnu en populær destination for børnefamilier. Fra Torrevieja i syd over storbyen Alicante til Dénia i nord, finder man en stort set ubrudt 200 km lang strækning af badebyer med lyse sandstrande og masser af liv, men også små, gemte bugter med masser af plads og privatliv. Er du historieinteresseret, så vil du heller ikke kede dig, for du finder mange gamle middelalderbyer og historiske levn tilbage fra Maurernes herredømme. Her møder du en gennemsnitlig dagtemperatur på 17-20 grader fra november til februar måned. I sommermånederne er det ikke unormalt, at du kan nyde omkring 30 grader eller mere, så skyggen fra en palme i ny og næ med en sangria i hånden kan blive nødvendigt. Et perfekt sted til en familieferie.

>> Læs om: Rejser til Costa Blanca | Rejser til Alicante | Rejser til Benidorm

De Kanariske Øer

Som om ovenstående ikke var nok, så strækker de spanske ferieområder sig også helt ud i Atlanterhavet, hvor man finder en unik øgruppe ud for Afrikas kyst. Rejser til De Kanariske Øer er populære året rundt, men særligt i vintermånederne flokkes børnefamilier hertil for at få sikker sol, varme og afslapning. Her finder du bl.a. Fuerteventura med den karakteristiske, caribiske stemning, vulkanøen Tenerife med den tårnhøje Teide-vulkan, den spændende lavaø Lanzarote og naturligvis hovedøen Gran Canaria med hovedstaden Las Palmas. Tenerife alene modtager omkring 5 mio. turister om året.

>> Læs om: Rejser til Tenerife | Rejser til Gran CanariaRejser til Fuerteventura

Et land med muligheder for hele familien

Udover ovennævnte finder man i Spanien også interessante byer som Madrid og Valencia, befæstede byer, øde bjergområder og de ikoniske, hvide landsbyer. I Spanien kan familien derfor altid finde spændende destinationer og gode oplevelser. Samtidig er prisniveauet generelt lavt i forhold til andre rejsemål, og børnene er ofte glade for den lokale mad.

Rejs med Escapeaway på en dejlig familieferie i Spanien, med direkte afgange fra lufthavnene i København, Aalborg, Aarhus, Billund og Hamburg. Sammensæt din helt egen pakkerejse, evt. med billeje inkluderet, og tag af sted med ro i sindet.

>> Læs også om familieferie i Andalusien
>> Læs mere om familieferie på Mallorca

>> Læs mere om familieferie

Kort over Spanien

Populære hoteller i Spanien

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Maspalomas
8,0
Meget godt
829 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Playa de las Americas
9,1
Fabelagtigt
449 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Altea
9,3
Fabelagtigt
2775 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)