Finca i Spanien

Prøv et landligt ophold på en finca i Spanien, hvor tiden går langsomt og hvor I kan nyde opholdet og hinanden. Hos Escapeaway finder vi løbende nogle af Spaniens mest interessante og unikke landsteder og byder dig velkommen til en ferie i topklasse. Book en finca i Spanien i dag - inden det er for sent!

Vi tilbyder et bredt udvalg af fincaer i Spanien og de enkelte ferieboliger spænder i type og størrelse fra økonomisk til eksklusiv, rustik til luksuriøs, beliggende nær stranden eller i det smukke landskab i bjergene. De romantiske omgivelser på en finca i Spanien er det helt rigtige sted for en perfekt "kom væk fra det hele"-ferie for hele familien og i over 20 år har vi omhyggeligt udvidet og forfinet vores udvalg af ferieboliger, hvor finca'er er blandt de mest populære.

Benyt søgemaskinen til at finde den helt rigtige finca til dig og dine rejsefæller. Vælg først om du vil rejse fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter en finca i Spanien med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

Kort over Spanien

Populære hoteller i Spanien

Spanien, Mallorca, Valldemossa
9,6
Fabelagtigt
186 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 10.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Montuiri
9,5
Fabelagtigt
96 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Nærmeste by: ca. 3.9 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Mallorca, Campanet
9,2
Fabelagtigt
895 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Nærmeste by: ca. 2.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad er en Finca?

Modsat i Italien, hvor begrebet 'Agriturismo' er meget klart defineret, så er 'finca' som så meget andet i Spanien op til den enkelte at definere. 'Finca' er faktisk bare det generelle navn for "en grund (lille eller stor) med eller uden nogen form for bygning". I Spanien er der derfor mange typer af finca'er og det er i lokalplanen, som udstedes af det lokale rådhus, det bestemmes, hvad der er tilladt for hver type finca (Finca Urbana, Finca Rústica eller Finca Urbanizable).

Men når vi nordboere (og faktisk også de fleste spaniere) i dag benytter ordet 'finca', så drejer det sig primært om de typiske, spanske landhuse - måske et nedlagt landbrug - mest beliggende på en stor grund og i et landligt område. Når vi omtaler finca'er her hos Escapeaway, så er det præcis det, vi taler om. Indenfor turismen bruges definitionen finca også mere og mere til sommerhuse og ferieboliger i landlige omgivelser. Du kan finde finca'er på fastlandet i Spanien, på De Baleariske Øer (primært Mallorca og Menorca) og De Kanariske Øer, men også i de spansktalende lande i Latinamerika. Lignende, landlige ejendomme kan findes i Italien, men her kaldes de for 'Agriturismi'.

En finca kan have en stor historie bag sig og er ofte over 300 år gammel, selvom der i dag især på De Baleariske Øer og på Costa Blanca, også bygges helt nye huse i finca-stil. Fincas er kendt for deres karakter, originale træk, træbjælker i loftet, tykke naturstensvægge, smuk træfinish til døre eller vinduer, marmorgulve og en dejlig overdækket naya (terrasse). Da en finca ofte ligger på en stor grund, tilbyder den ro og privatliv, som efterspørges af mange, moderne turister.

Finca på Mallorca

Den mest populære destination i Spanien for finca-ophold er uden tvivl Mallorca. Hos Escapeaway har vi et stort udvalg af finca'er i Spanien, men intet sted har vi så bredt og lækkert et udbud som på solskinsøen i Middelhavet. Finca'erne er særligt populære i forbindelse med generationsferier, firmaarrangementer og andet, hvor man gerne vil have flere værelser på et mindre sted, med adgang til pool, og med kort flyveafstand til Danmark - på dette område har Mallorca absolut ingen rivaler.

>> Læs mere her om ophold på finca på Mallorca

Finca på Gran Canaria

Også om vinteren kan man tage på et lunt og solrigt finca-ophold i Spanien. Det kan bl.a. foregå på dejlige Gran Canaria, hvor det milde klima og beliggenheden ud for den afrikanske vestkyst åbner for rejser udenfor den normale højsæson i sommermånederne. Geografien på Gran Canaria gør at mange finca'er her er placeret helt isoleret fra de øvrige turistmagneter - men med mulighed for at tilvælge dem, når man selv har lyst.

>> Læs mere om ophold på fincaer på Gran Canaria her

Finca ved Malaga

Der findes også en række fine fincaer til leje i Andalusien og omkring de populære feriedestinationer ved Malaga. Costa del Sol udmærker sig ved et dejligt klima året rundt og hvis du synes højsommeren bliver for varm i Andalusien, så overvej at booke et ophold på kysten vest for Fuengirola, hvor kølige(re) vinde fra Atlanterhavet ofte sænker temperaturen med en håndfuld grader. Forår og efterår er fantastiske her, og du har nem adgang til fantastiske, historiske seværdigheder både langs kysten og i baglandet.

>> Læs mere om ophold på fincaer ved Malaga her