Rejser til Gran Canaria

Før du læser videre, vil jeg bede dig om at glemme alt, hvad du ved om Gran Canaria. Jeg vil ikke bruge din tid til historierne om turisterne, de store strandhoteller og souvenirbutikkerne. For der findes nemlig et Gran Canaria, som mange (heldigvis) ikke har opdaget endnu. Velkommen til Gran Canaria med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Gran Canaria i Spanien, hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie.

Mit Gran Canaria er fyldt med flotte bjerglandskaber, små charmerende hvide byer i bjergene, snoede serpentiner i bjergene, bananplantager, og hyggelige caféer og restauranter med Canarisk mad og de altid velsmagende spanske tapas.

Jeg besøgte Gran Canaria i januar, og øens beliggenhed ud for grænsen mellem den Marokkanske kyst og Vestsahara gør, at der selv på denne tid af året, er temperaturer mellem 20-25 grader i dagtimerne. En ting jeg morede mig over var, at min spanske rejsefælle Antonio flere gange nærmest stod og bævrede af kulde, når termometret en sjælden gang sneg sig under de 20 grader. ”Get in the car Senor, it’s cold outside and we have to move on”. Denne melding kom prompte de par gange, det blev lidt koldt. Især når vi kom op i bjergene, hvor der naturligvis oftest er lidt koldere. Jeg kan forestille mig, at det faktisk er meget forfriskende om sommeren, hvor der er stegende hedt nede ved strandene.

Syden

Den sydlige del af Gran Canaria, med Playa del Inglés som den mest kendte destination, er dér hvor du finder de bedste strande, men også flest turister. At der er mange mennesker, ville dog aldrig kunne holde mig fra at bruge en dag eller to på stranden, det er for mig et ”must”, når jeg holder ferie på Gran Canaria. Det er også i syden, at du finder de skandinaviske feriekolonier, hvor Puerto Rico har været favoritten blandt mange gæster fra norden i årtier.

Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria er øens største by med en befolkning på omkring 383.000 fastboende, så det er ikke bare en by, der sover, når turisterne ikke er der. Der er liv året rundt, masser af butikker, restauranter, barer og ikke at forglemme den kendte 4 km lange strand med tilhørende promenade Playa de las Canteras.

>> Læs mere om rejser til Las Palmas her

Nord

På den nordlige del af øen er landskabet meget barskt, og det er her, du tydeligt fornemmer, at du befinder dig på en vulkanø. Men den barske natur er også fascinerende, for variationen mellem de golde kyster og det mere frodige indland skaber smukke kontraster på meget korte afstande. På øens nordlige del er det derfor ret tydeligt, at dem der kommer her, er feriegæster, som søger aktive ferier, vandreferier eller bare naturlige omgivelser, hvor de kan koble af.

Det er naturen, som efter min mening er den helt store attraktion på det nordlige Gran Canaria, og så er det også her, nærmere bestemt i Agaete, at færgen til Tenerife lægger til. Det var svært for mig ikke lige at hoppe om bord, da vi spiste frokost i Agaete, for på vej nordpå ned fra bjergene, kunne vi se Tenerife og Teide i horisonten. Noget som ifølge Antonio ikke er et syn, man får glæden af hver dag.

Men nu var det Gran Canaria, der var i fokus, og Tenerife blev da også hurtigt glemt igen.

Bjergene

Lad mig med det samme krybe til korset og erkende, at jeg ikke kan få nok af at køre op og ned ad snoede bjergveje – og det er lige meget, hvor jeg kommer frem. Jeg skal selvfølgelig koncentrere mig om at køre bilen, men jeg tager altid et par stop undervejs for at nyde udsigterne, og dem er der masser af på Gran Canaria. På vores færd gennem bjergene kørte vi både mellem golde landskaber, små palme-oaser og hvide landsbyer som Fataga, San Mateo og Tejada, så kameraet blev flittigt brugt, som du også kan se i mit indlæg på fotobloggen.

I Fataga gjorde Antonio og jeg stop og fik en kop kaffe i en af de lokale caféer, efterfulgt af en lille byvandring, hvor vi blandt andet blev budt indenfor, hos byens bager, som i hvert fald ikke ligner de bagerier, vi har herhjemme. Her er der ikke flotte montrer og unødvendig udsmykning. Du træder direkte ind i bageriet, hvor der er et bord, med bagværket stillet op uden det store tingel-tangel. Men det er jeg nu ret sikker på, at man ikke skal man ikke lade sig narre af. Jeg tænker, at bagerkonen nok ikke behøver at gøre så meget ud af det visuelle, for kagerne smager fantastisk, og de lokale ved det.

Er der hideaways på Gran Canaria?

Ja … Massevis. Men de ligger ikke i nærheden af de populære destinationer tæt på strandene. De ligger hovedsageligt i bjergene og på øens centrale og nordlige del. Jeg synes strandene på Gran Canaria er fantastiske, men jeg glæder mig altid til at komme op i bjergene efter en lang dag med sol og strand. I bjergene er der ro, der er en dejlig natur, lokal kolorit – og naturligvis – fantastiske hideaways. Har du lyst til at opleve Gran Canaria fra en ny vinkel? Så tag et kig på de hideaways på Gran Canaria vi har håndplukket her.

Jeg vil ønske dig en rigtig god ferie på Gran Canaria med Escapeaway

Mange hilsner

Mikkel

Bestil din rejse nemt og trygt online, eller få et tilbud

Hos Escapeaway finder du rejser til Gran Canaria i Spanien med unikke ferieboliger og hoteller. Book din pakkerejse online med prisgaranti, inkl. hotel, flyrejse og lejebil eller transfer tur/retur fra lufhavnen. Ønsker du selv at arrangere rejsen til til et af rejsemålene på Gran Canaria kan du naturligvis også blot bestille dit hotelophold igennem Escapeaway.

Vil du opleve endnu mere af denne del af Spanien?, så sender vi gerne et tilbud på en rejse skræddersyet helt efter dine ønsker, hvor du bor på flere hoteller på din kør-selv ferie. Du kan læse mere om forslag til rundrejser i menuen under rejsetema.

>> Læs også om rejser til Fuerteventura
>> Læs også om rejser til Lanzarote