Rejser til Gran Canaria

Før du læser videre, vil jeg bede dig om at glemme alt, hvad du ved om Gran Canaria. Jeg vil ikke bruge din tid til historierne om turisterne, de store strandhoteller og souvenirbutikkerne. For der findes nemlig et Gran Canaria, som mange (heldigvis) ikke har opdaget endnu. Velkommen til Gran Canaria med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Gran Canaria i Spanien, hvor du bor på håndplukkede hoteller og ferieboliger på din ferie.

Mit Gran Canaria er fyldt med flotte bjerglandskaber, små charmerende hvide byer i bjergene, snoede serpentiner i bjergene, bananplantager, og hyggelige caféer og restauranter med Canarisk mad og de altid velsmagende spanske tapas.

Jeg besøgte De Kanariske Øer i januar, og Gran Canarias beliggenhed ud for grænsen mellem den Marokkanske kyst og Vestsahara gør, at der selv på denne tid af året, er temperaturer mellem 20-25 grader i dagtimerne. En ting jeg morede mig over var, at min spanske rejsefælle Antonio flere gange nærmest stod og bævrede af kulde, når termometret en sjælden gang sneg sig under de 20 grader. ”Get in the car Senor, it’s cold outside and we have to move on”. Denne melding kom prompte de par gange, det blev lidt koldt. Især når vi kom op i bjergene, hvor der naturligvis oftest er lidt koldere. Jeg kan forestille mig, at det faktisk er meget forfriskende om sommeren, hvor der er stegende hedt nede ved strandene.

Syden

Den sydlige del af Gran Canaria, med Playa del Inglés som den mest kendte destination, er dér hvor du finder de bedste strande, men også flest turister. At der er mange mennesker, ville dog aldrig kunne holde mig fra at bruge en dag eller to på stranden, det er for mig et ”must”, når jeg holder ferie på Gran Canaria. Det er også i syden, at du finder de skandinaviske feriekolonier, hvor Puerto Rico har været favoritten blandt mange gæster fra norden i årtier. Her findes gode hoteller i alle prisklasser.

Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria er øens største by med en befolkning på omkring 383.000 fastboende, så det er ikke bare en by, der sover, når turisterne ikke er der. Der er liv året rundt, masser af butikker, mange restauranter og barer og ikke at forglemme den kendte 4 km lange strand med tilhørende promenade Playa de las Canteras.

>> Læs mere om rejser til Las Palmas her

Nord

På den nordlige del af øen er landskabet meget barskt, og det er her, du tydeligt fornemmer, at du befinder dig på en vulkanø. Men den barske natur er også fascinerende, for variationen mellem de golde kyster og det mere frodige indland skaber smukke kontraster på meget korte afstande. På øens nordlige del er det derfor ret tydeligt, at dem der kommer her, er feriegæster, som søger aktive ferier, vandreferier eller bare naturlige omgivelser, hvor de kan koble af.

Det er naturen, som efter min mening er den helt store attraktion på det nordlige Gran Canaria, og så er det også her, nærmere bestemt i Agaete, at færgen til Tenerife lægger til. Det var svært for mig ikke lige at hoppe om bord, da vi spiste frokost i Agaete, for på vej nordpå ned fra bjergene, kunne vi se Tenerife og Teide i horisonten. Noget som ifølge Antonio ikke er et syn, man får glæden af hver dag.

Men nu var det Gran Canaria, der var i fokus, og Tenerife blev da også hurtigt glemt igen.

Bjergene

Lad mig med det samme krybe til korset og erkende, at jeg ikke kan få nok af at køre op og ned ad snoede bjergveje – og det er lige meget, hvor jeg kommer frem. Jeg skal selvfølgelig koncentrere mig om at køre bilen, men jeg tager altid et par stop undervejs for at nyde udsigterne, og dem er der masser af på Gran Canaria. På vores færd gennem bjergene kørte vi både mellem golde landskaber, små palme-oaser og hvide landsbyer som Fataga, San Mateo og Tejada, så kameraet blev flittigt brugt, som du også kan se i mit indlæg på fotobloggen.

I Fataga gjorde Antonio og jeg stop og fik en kop kaffe i en af de lokale caféer, efterfulgt af en lille byvandring, hvor vi blandt andet blev budt indenfor, hos byens bager, som i hvert fald ikke ligner de bagerier, vi har herhjemme. Her er der ikke flotte montrer og unødvendig udsmykning. Du træder direkte ind i bageriet, hvor der er et bord, med bagværket stillet op uden det store tingel-tangel. Men det er jeg nu ret sikker på, at man ikke skal man ikke lade sig narre af. Jeg tænker, at bagerkonen nok ikke behøver at gøre så meget ud af det visuelle, for kagerne smager fantastisk, og de lokale ved det.

Er der hideaways på Gran Canaria?

Ja … Massevis. Men de fleste hoteller i denne kategori ligger ikke i nærheden af de populære destinationer tæt på strandene. De ligger hovedsageligt i bjergene og på øens centrale og nordlige del. Jeg synes strandene på Gran Canaria er fantastiske, men jeg glæder mig altid til at komme op i bjergene efter en lang dag med sol og strand. I bjergene er der ro, der er en dejlig natur, lokal kolorit – og naturligvis – fantastiske hideaways. Har du lyst til at opleve Gran Canaria fra en ny vinkel? Så tag et kig på de hideaways på Gran Canaria vi har håndplukket her.

Jeg vil ønske dig en rigtig god ferie på Gran Canaria med Escapeaway

Mange hilsner

Mikkel

Bestil din rejse til Gran Canaria nemt og trygt online, eller få et tilbud

Hos Escapeaway finder du billige rejser til Gran Canaria i Spanien med unikke ferieboliger og hoteller. Book din pakkerejse online med prisgaranti, inkl. hotel, flyrejse og lejebil eller transfer til alle rejsemål tur/retur fra lufhavnen. Ønsker du selv at arrangere rejsen til til et af rejsemålene på Gran Canaria kan du naturligvis også blot bestille dit hotelophold igennem Escapeaway.

Vil du opleve endnu mere af denne del af Spanien?, så sender vi gerne et tilbud på en rejse skræddersyet helt efter dine ønsker, hvor du bor på forskellige hoteller. Du kan læse mere om forslag til rundrejser i menuen under rejsetema.

>> Læs også om rejser til Fuerteventura
>> Læs også om rejser til Lanzarote

Rejsemål på Gran Canaria

 • Gæstebedømmelser 7,4
  Playa del Ingles
  33 hoteller
  Playa del Ingles på solskinsøen Gran Canaria, byder på en enorm sandstrand, moderne komplekser og et særdeles pulserende natteliv. Alt i alt et sted, der eger sig perfekt til en getaway, hvis du er ude efter sol og sjov.
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Puerto Rico
  29 hoteller
  Puerto Rico er den mest solrige kystby på en meget solrig ø. Her er der dejlig feriestemning med pragtfulde sandstrande, en smuk havn og gode feriefaceiliteter. Udendørs biograf, der har åbent hele året, pg den smukke Amadores strand.
 • Maspalomas
  17 hoteller
  Maspalomas byder på alle de klassiske dyder som man kender fra feriebyerne på Gran Canaria, men det er her man finder naturreservatet Las Dunas der er en mellemting mellem en ørken og en absolut gigantisk strand.
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Las Palmas
  10 hoteller
  Hovedbyen på de kanariske øer, Las Palmas er en by med masser at byde på, de gode shoppingmuligheder, smukke strande, spændende museer, afslappet ø-stemning og mange festivaller gør byen til et godt sted at kombinere by og bade ferie.
 • Gæstebedømmelser 7,6
  San Agustin
  8 hoteller
  Gran Canarias ældste ferieby San Agustin ligger på øens sydkyst, øst for den berømte Playa del Inglés. Her er to lange og familievenlige strande med finkornet mørkt lavasand. Byen er rolig og ligger praktisk for børnefamilier, med kort afstand ... til lufthavn. Læs mere
 • Meloneras
  5 hoteller
  Meloneras er stilrent og sofistikeret, med smukke omgivelser, en lang sandstrand, gode restauranter og mange gode aktivitetsmuligheder for hele familien. Meloneras ligger ganske tæt til Maspalomas hvis man søger et mere livligt natteliv.

Populære hoteller på Gran Canaria

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Playa del Ingles
9,0
Fabelagtigt
1147 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 30 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Puerto de Mogan
8,8
Meget godt
416 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, San Agustin
9,4
Fabelagtigt
1728 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din ferie på Gran Canaria. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder på Gran Canaria, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om billige rejser til Gran Canaria og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Las Palmas

Las Palmas er det tætteste, man kommer på en rigtig storby på De Kanariske Øer. Byen er med sine små 400.000 indbyggere Spaniens niende-største by og rummer næsten halvdelen af alle øens indbyggere – og godt en femtedel af den samlede befolkning på De Kanariske Øer.

Men byen byder ikke blot på atlantisk storbyliv. Hvis du er glad for at bade, mangler der ikke muligheder i Las Palmas – byen har nemlig hele fire attraktive strande: Playa de Las Canteras, Playa de Las Alcaravaneras, Playa de la Laja, og Playa del Confital. Den største af dem, Playa de Las Cateras, strækker sig over mere end tre kilometer.

Byen er også kendt for sit klima, der ifølge et klimatologisk studium udført af den amerikanske klimatolog, Thomas Whitmore, fra Syracuse University i USA tilmed udgør verdens bedste klima. Nu er det almindeligvis en subjektiv sag, hvilket klima, man holder af, men med en årlig gennemsnitstemperatur på mellem 20 og 23 grader om dagen, og 17 grader om natten, og bade-temperaturer på mellem 19 og 23 grader (afhængigt af årstid), og et sted mellem 6 og 10 solskinstimer om dagen (igen afhængigt af årstid), er det vel ikke helt ved siden af.

Blandt byens største seværdigheder er Museo Canario, med unikke arkæologiske objekter og et bibliotek med over 60.000 værker om Gran Canaria; Casa Museo Pérez Galdós, der er den berømte spanske forfatter Benito Pérez Galdós´ fødehjem; det maritime museum; Det atlantiske center for moderne kunst; og ikke mindst Casa de Colón i bydelen Vegueta, der er et vidnesbyrd om, at Columbus lagde til anker i Las Palmas´ havn, da han var på vej til Amerika i 1492 – og også var forbi byen på vejen tilbage fra den forlængst opdagede Ny Verden.

Herudover byder byen på en række charmerende og smukke plazas - torve - der blandt andet inkluderer Plaza de España, Plaza de la Feria, Plaza de Las Ranas og Plaza Santa Ana, foruden fem parker, der blandt inkluderer den palmebevoksede Parque San Telmo. Her finder man også mange gode restauranter og caféer.

Dunas de Maspalomas

Dunas de Maspalomas er et naturreservat beliggende mellem Maspalomas og Playa del Inglés på Gran Canarias sydkyst og er én af de mest populære turistattraktioner på øen med sin spektakulære sandklitter tæt ved stranden.

De 4,5 kvadratkilometer sand-ørken udgør den mest ekstraordinære naturdannelse på Gran Canaria, som er opstået i takt med at, sandet er blæst til området fra Sahara-ørkenen, der ligger kun godt 250 kilometer fra øen. En ting, der er værd at lægge mærke til, hvis du besøger området, er at sand-klitterne skifter form i løbet af dagen på grund af vindens påvirkning af klitterne.

Dunas de Maspalomas udgør ikke bare et spektakulært syn, men er også et godt sted at bade og ligge på stranden eller besøge det gamle fyrtårn.

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo, som er det fulde og lidt komplicerede navn på Gran Canarias botaniske have, er opkaldt efter den fremsynede spanske historiker, botaniker og etnograf, José de Viera y Clavijo, som ikke bare skrev en omfattende historisk afhandling om De Kanariske Øer, med titlen Historia de Canarias, men som også forsøgte at anlægge en botanisk have på De Kanariske Øer i den sidste halvdel af 1700-tallet.

Ideen med at anlægge en botanisk have på De Kanariske Øer blev dog først for alvor en realitet i 1952, hvor den svensk-spanske botaniker Erik Ragnor Svensson besluttede sig til at arbejde videre med Viera y Clavijos vision og efter flere års jagt på et egnet sted kastede sin kærlighed på en stejl skråning i nærheden af Tafira Alta med et vandfald og lavvandede huler i klippen. Haven blev officielt åbnet i 1959 med Svensson som dens første direktør - en stilling han varetog indtil sin tragiske død ved en traffik-ulykke i 1973.

Haven består af 10 hektar land med omkring 500 endemiske plantearter, der er fordelt på forskellige enheder i haven. F.eks. er der en enhed med navnet navnet Jardín de Cactus y Suculentas (Haven for Kaktus og Sukkulenter), der, som navnet angiver, rummer planter af sukkulent-familien, herunder kaktus; en anden med navnet El Jardín Escondido (Den Skjulte Have), der rummer et væksthus; El Pínar (Arboret) og Bosque de Laurísílva (Laurísílva-skoven), der rummer træarter, som eksisterede på øen før spanierne koloniserede den og gjorde indhug i den oprindelige skov; og La Fuente de Los Sabios (De Vises Kilde), hvor de botanikere, der opdagede og klassificerede De Kanariske Øers flora bliver mindet.

Foruden selve haven rummer den botaniske have også et et cafeteria, et laboratorium, et bibliotek, et herbarium, en frøbank for omkring 400 af de 500 endemiske plantearter, som findes i haven, samt et nyheds-magasin med titlen Botánica Macaronésica.

Man skal være opmærksom på, at den botaniske have, der ligger på den nordøstlige del af Gran Canaria, omkring 7 kilometer sydvest for hovedbyen Las Palmas, er dårligt afmærket (lemfældig skiltning), så den kan være lidt svær at finde frem til, og for dårligt gående skal man være opmærksom på, at den ligger på bakket terræn. Til gengæld er det gratis at se den året rundt - et særsyn nu om dage.

Roque Nublo

Roque Nublo, der betyder “Klippe i skyer” på spansk, er blevet ét af Gran Canarias mest berømte vartegn med sin fantastiske udsigt og sin geologiske historie. På de gode dage med klart vejr har man fra toppen af plateauet udsigt helt til den 3718 meter høje vulkan Pico del Teide på nabo-øen Tenerife.

Den består af en monolit, dvs. af en meget stor sten, løsgjort fra et fjeldstykke, som i dette tilfælde er 80 meter høj. Stenen ligger på Gran Canarias næsthøjeste bjerg, der er hele 1,813 meter højt. Bjerget blev skabt ved et vulkanudbrud for omkring 4.5 millioner år siden og er omgivet af naturreservatet Monumento Natural del Roque Nublo, og en del af den 263 kvadratkilometer store naturpark Parque Rural del Nublo. Cirka fire kilometer mod øst ligger det 1949 meter høje Pico de las Nieve, der er øens højeste bjerg

Roque Nublo, der ligger i municipiet (kommunen) Tejeda, kan nås ved en vandretur fra et nærliggende parkeringsområde, som for normalt gående vil tage omkring 30 minutter. Parkeringsområdet kan både nås i lejet bil, taxi eller med bus fra hovedbyen Las Palmas. Vær opmærksom på, at der er lidt længere til toppen, end der er angivet på skiltet på parkeringspladsen. Husk at medbringe vand og godt fodtøj og tag helst derop på klare, vindstille dage, da det giver den bedste udsigt.

Mere information om rejser til Gran Canaria

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Gran Canaria, såsom regionens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie på Gran Canaria. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse til Gran Canaria, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Øen Gran Canaria ligger langt ude i Atlanterhavet, omkring 150 kilometer fra den afrikanske kyst og omkring 1350 kilometer fra det europæiske fastland og har et dejligt klima. Øen er en del af øgruppen De Kanariske Øer, som består af syv større øer, der ud over Gran Canaria inkluderer Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera og El Hierro, samt seks mindre øer, der består af La Graciosa, Alegranza, Isla de Lobos, Montaña Clara, Roque del Este og Roque del Oeste.

Øgruppen udgør én af Spaniens 17 autonome regioner og har en forholdsvis stor grad af autonomi i henhold til den spanske grundlov. Samtidig udgør øgruppen en del af EU´s såkaldte “yderste periferi”, der betegner de europæiske regioner, der er fuldgyldige medlemmer af EU (i dette tilfælde fordi regionen er en del af Spanien), men geografisk ligger uden for det europæiske kontinent.

Gran Canaria er den anden-mest befolkede ø i øgruppen - efter Tenerife - med omkring 838,397 indbyggere, hvilket udgør omkring 40% af hele øgruppens befolkning. Øen har også - i hovedbyen Las Palmas - den befolkningsmæssigt største by blandt øgruppens byer med omkring 384.000 indbyggere. Desuden er Las Palmas - sammen med Tenerifes hovedby Santa Cruz - De Kanariske Øers hovedstad.

Gran Canaria er inddelt i 21 såkaldte municipios, dvs. dét, vi på dansk ville kalde kommuner, hvoraf det sydligt beliggende municipio San Bartolomé de Tirajana er den arealmæssigt største, mens det nordligt beliggende municipio Firgas er det arealmæssigt mindste på øen. Generelt ligger de store municipios på Gran Canaria i den sydlige og sydvestlige del af øen, mens de små municipios ligger på den nordlige og nordøstlige del af øen.

Klima

Gran Canaria har et - specielt for os nordboere - fantastisk klima, hvor det næsten aldrig bliver rigtigt koldt og lige så sjældent ekstremt varmt. Man kan derfor rejse til Gran Canaria året rundt, selvom de fleste skandinaver kommer her om vinteren.

De varmeste måneder på øen er august og september med en gennemsnitstemperatur på 24 grader, efterfulgt af oktober og juli med gennemsnitligt 23 grader. De koldeste måneder, der med danske briller ikke er særligt kolde, er januar og februar med gennemsnitligt 18 grader. Koldest er det om inde midt på øen og i de bjergrige områder, hvor nætterne godt kan blive kolde, mens kysterne end ikke om natten i vintertid normalt når under 10 grader.

Hvis det ikke skulle være nok med disse lufttemperaturer, så er badetemperaturerne - i nogle henseender - endnu bedre: I august er havtemperaturen i gennemsnit på hele 26 grader, mens juli og september følger efter med gennemsnitligt 24 grader. Januar og februar med henholdsvis 14 og 13 grader i gennemsnit er de koldeste måneder at bade i på øen.

Der er generelt meget lidt nedbør på Gran Canaria med vintermånederne som de mest regnfulde. Januar og februar ligger således i top, hvad angår nedbør, med gennemsnitligt 30 mm, mens øen i hele syv ud af årets tolv måneder har en gennemsnitlig nedbør på sølle 10 mm, begyndende i april og sluttende ved udgangen af oktober.

Til gengæld er der masser af solskin med gennemsnitligt 13 solskinstimer i juli, gennemsnitligt 12 solskinstimer i juni og gennemsnitligt 11 i solskinstimer i både maj og august. Selv i de mindst solrige måneder, januar og december, er der gennemsnitligt 7 solskinstimer, hvilket er perfekt til fx. en aktiv ferie.

Hvad siger gæsterne på Gran Canaria?

7,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 163 anmeldelser