Rejser til Gran Canaria

Gran Canaria, som ligger centralt i det kanariske øhav midt imellem Tenerife og Fuerteventura, er det ideelle rejsemål både sommer og vinter. Du kan rejse til Gran Canaria hver dag året rundt og du vælge selv rejselænge. Rejser du til Gran Canaria i Spanien med Escapeaway bor du altid på nøje udvalgte hoteller og ferielejligheder med gode anmeldelser.

Et minikontinent

Gran Canaria er den mindste af de tre populære øer, men kaldes ofte for et minikontinent. For det første ligger øen mellem tre kontinenter, Afrika, Europa og Amerika, og for det andet udviser Gran Canaria større variation i vejr, landskab og natur, end man normalt ville forvente at finde på en ø af dens størrelse. For de mange turister, som hvert år besøger Gran Canaria betyder det, at de fleste vælger at bo på den sydlige varme og solrige del af Gran Canaria. Mod nord er vejret som regel køligere, og midten af øen får mere nedbør.

Gran Canaria er ligesom de andre kanariske øer af vulkansk oprindelse, det er dog omkring 2000 år siden, der sidst var vulkansk aktivitet på øen. Krateret efter dette udbrud, Cauldron of Bandama, er et oplagt udflugtsmål, hvis du har en lejebil på Gran Canaria. Her vil du opleve, hvorfor det siges, at man  på Gran Canaria kan føles sig som en astronaut uden at forlade jorden.

Hvis du vil se mere af Gran Canaria på egen hånd, er det nemt at finde billig billeje fra en af de mange biludlejere på Gran Canaria. Øens fascinerende interiør, der består af 32 beskyttede naturområder, er omgivet af en smuk kystlinje med hvide sandstrande, hyggelige små kystbyer og All inclusive familieresorts. Byer som Playa Del Ingles og Maspalomas, samt øens historiske og kosmopolitiske hovedstad, Las Palmas, er kendt for at have et livligt natteliv. 

På Gran Canaria er der rig mulighed for at være aktiv i ferien. Tag for eksempel på kamelsafari i de berømte ørkenlignende klitter i Maspalomas, eller oplev de mest uspolerede landskaber og det gamle Gran Canaria på vandreture eller udflugter i firehjulstrækker. Det fristende, klare hav indbyder desuden til snorkling og dykning, ligesom der er mulighed for at tage på spændende delfin-safarier.

Inspiration og fakta

Sprog: Der tales spansk på Gran Canaria.

Valuta: Der anvendes euro (€).

Lokal tid: -1 time i forhold til Danmark.

Flyv til: Den eneste lufthavn på Gran Canaria ligger på østsiden af øen ca. 19 km syd for hovedstaden Las Palmas.

Flyvetid fra Danmark: Ca. 5 timer

Turistinformation: Yderligere turistinformation fra Gran Canaria findes på www.grancanaria.com

Vejret på Gran Canaria

Gran Canaria er berømt for sit konstante forårs-agtige klima, som betyder, at det normalt ikke bliver for hedt om sommeren eller rigtigt koldt om vinteren. Skulle det alligevel blive for hedt ved stranden i syd, kan du tage en tur nordpå, hvor det som regel er lidt køligere. Temperaturen er forholdsvis stabil og ligger om sommeren fra 26°C til 28°C og mellem 22°C og 24°C om vinteren.

Strande

Øen er omgivet af mere end 80 strande, hvor der er utallige ting at lave - bortset fra at dase i solen. Sydkysten ved Maspalomas er udover de mange resorts kendetegnet ved de kæmpe, gyldne klitter, Dunas de Maspalomas, hvor man let føler sig hensat til Sahara. Udforsk også det eksotiske undervandsliv på Mogans rev, hvor du kan glide forbi barracudaer på natdyk. Fra havnen i Mogan eller Puerto Rico kan du tage på ture ud på det dybe hav for at fange marlin og tun. Hvis du foretrækker at byde strandlivet tæt på byen, er den bedste bystrand travle Playa de las Canteras i hovedstaden, Las Palmas.

Lokal transport

Bus: Et godt netværk af busruter gør det nemt at komme rundt på Gran Canaria. Mange af de største seværdigheder og bedste strande på øen kan således nås med offentlig transport og taxaer.

Lejebil: Du skal bruge en lejebil, hvis du vil udforske nogle af de charmernde landsbyer i øens indre. Desuden er billeje en god mulighed for at udforske sevædigheder i dit eget tempo.

Begivenheder

Karneval: Der er fester og parader over hele øen i forbindelse med det kæmpe februar-karneval.

Forårsfestival: I samme måned hylder ankomsten af foråret med folkedans og fest ved Festival af Almond Blossom (Mandeltræernes blomstring).

Påske: Ligesom på resten af De Kanariske Øer er der på Gran Canaria livlige fejringer af påsken.

Gay Pride: Maspalomas eksploderer hver maj i en regnbue af farve ved Gay Pride parade og de dertil hørende drag queen konkurrencer.

Sommerfest: En af øens største festivaler er Fiesta de Nuestra Señora del Carmen i juli, hvor Las Palmas gader fyldes med blomster og folk, som fester gennem natten.

Rejsemål på Gran Canaria

Hvis du vil bo på Gran Canarias mest populære feriesteder, skal du tage sydpå. Her Playa Del Ingles og San Agustin er blandt de landsbyer, som tilsammen udgør ferieområdet Maspalomas. Fortsætter du mod øst kommer du til en række populære feriebyder - Arguineguin, Puerto Rico og Mogan - før du når til den mere fredelige strand ved Playa de los Amadores. Kunstnere har koloniseret den nordvestlige kystby Agaete og forvandlet mange af dens hvidkalkede huse til gallerier. Hvis du vil supplere strandlivet med en dosis af kultur og historie, kan det anbefales at gå en tur i Las Palmas de Gran Canarias snørklede gader.

Playa del Ingles
Den moderne ferieby Playa del Ingles byder på et rigt udvalg af barer, restauranter, natteliv og indlogeringsmuligheder. I maj måned afholdes her det farverige Gay Pride.

Amadores
Hovedattraktionen i Playa Amadores, som ligger for foden af de dramatiske bjerge, er uden tvivl den brede, menneskeskabte strand. Her hersker en meget afslappet atmosfære.Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Populært på Gran Canaria

Spanien, Gran Canaria, Playa del Ingles
  • Nærmeste lufthavn: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Gran Canaria, Maspalomas
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Gran Canaria, Puerto de Mogan
  • Nærmeste lufthavn: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér