Rejsetips til Gran Canaria - en eksotisk oase i Atlanterhavet

Er du på udkig efter en destination med relativt kort flyvetid fra Danmark, som stadig føles lidt eksotisk?  Så er en rejse til Gran Canaria det perfekte valg. En rejse til Gran Canaria er som at åbne en bog med kapitel efter kapitel fyldt med små og store eventyr og unikke oplevelser. Det bedste af det hele: vejret på Gran Canaria er godt året rundt - og der er næsten 100 smukke strande at vælge imellem.

Gran Canaria er en ø med mange forskellige landskaber, områder og livshabitater. Sammen med de mange strande og de kulturelle muligheder du har, gør det samlet Gran Canaria til en komplet feriedestination. Øen er den tredjestørste af De Kanariske Øer og desuden den sydligste i øgruppen.

Med sin varierede natur skiller Gran Canaria sig ud fra de andre kanariske øer som Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. På Gran Canaria kan du i løbet af en dag opleve alt fra ørkenlandskaber til frodige grønne dale, dramatiske klipper ved havet og kilometervis af sandklitter. Gran Canaria er lidt som et helt kontinent samlet på en ø. Det er derfor ikke så underligt, at mange mennesker rejser til Gran Canaria igen og igen. Det er umuligt at blive træt af alt det, Gran Canaria har at byde på og som man opleve her.

Naturen, strandene og vejret på Gran Canaria
 
På grund af sin beliggenhed tæt på ækvator er Gran Canaria et godt rejsevalg hele året. Beliggenheden betyder, at vejret på Gran Canaria er stabilt med milde vintre og varme somre. Gennemsnitstemperaturen på Gran Canaria ligger mellem 20 og 30 grader året rundt, og der er ikke mange dage med regn. Mest regner det på den nordlige siden af øen, og det sker primært i november og december ifølge statistikken. Der kommer ca 150 mm regn om året her - sammenlignet med Københavns 800 mm.

Gran Canarias natur er ekstremt varieret, og naturelskere vil sætte pris på de store kontraster. Hvor øens indre er domineret af frodige grønne dale og høje bjerge, byder kysten på gyldne sandklitter, lavvandede strande og store klippeformationer i nogle områder. Det højeste bjerg på Gran Canaria hedder Pico de las Nieves, og som navnet fortæller (Nieve=sne på spansk), er toppen af bjerget sommetider dækket af sne om vinteren. Herfra kan du nyde en fantastisk udsigt over øen.

Populære steder at besøge på Gran Canaria
 
Gran Canaria har du alle muligheder for at opleve natur, kultur og seværdigheder. Og for at bare slappe af.

Hvis et stort udvalg af hoteller, restauranter, barer og natteliv er det, der betyder mest, når du vælger er feriested, er charterparadiset Playa del Inglés det perfekte valg. Her finder du alt, hvad du har brug for - inklusive en kæmpe strand, hvor du kan dyrke en masse forskellige former for vandsport. Her er mange folk og masser af aktivitet, og mange af natklubberne holder åbent indtil solopgang. Hvis du er på udkig efter en mere fredelig stemning, er nabobyen San Augustín et godt valg. Med sin smukke gyldne strand, rolige atmosfære og gode ferieresorts er San Augustín en god destination for dem, som rejser med børn, eller som bare vil have mere fred og ro.

Skal din ferie indeholde lange, dovne dage på stranden? Så er Playa Amadores eller Puerto Rico Gran Canarias sydvestkyst to gode alternativer. Puerto Rico er en forholdsvis stor ferieby, hvor du ud over en børnevenlig strand finder et godt udvalg af hoteller, aktiviteter og forlystelser. Playa Amadores har derimod en mere afslappet atmosfære, en strand med næsten kridhvidt sand og en flot strandpromenade omkranset af palmer.
 
Mellem Playa del Ingles og Puerto Rico ligger den gamle fiskerby Arguineguín. Byen er meget populær hos skandinaviske rejsende, og byder på en god omgang autentisk kanarisk charme, en smuk havn og mange gode restauranter. Stranden her er sjældent fyldt op. Arguineguín er en fremragende feriedestination for dem, der ønsker at slikke sol og svømme i rolige omgivelser.   
 Lige syd for Playa del Ingles ligger feriebyen Maspalomas og lige derefter langs kysten den mere eksklusive destination Meloneras. Maspalomas er berømt for sine kilometerlange sandklitter med gyldent sand, Dunas de Maspalomas, og sin fantastiske strand. Her finder du den perfekte balance mellem afslapning og aktivitetsmuligheder.

For enden af Maspalomas-stranden ligger det ikoniske fyrtårn Faro de Maspalomas, som markerer grænsen mellem Maspalomas og Meloneras. Meloneras er en populær destination for dem, der vil have lidt mere eksklusive hoteller, restauranter og shopping.  
 
Gran Canarias hovedstad Las Palmas er et andet populært rejsemål for turister i alle aldre. Ikke et dårligt valg: her kan du kombinere strand, shopping og sightseeing i en spansk storby, og der er masser af restauranter og barer at vælge mellem.

Las Palmas er et godt sted at starte en ferie på Gran Canaria, før man tager til nogle af de populære badebyer i syd på øen. Måske tager du 3-4 dage her, for at senere rejse videre.

Aktiviteter på Gran Canaria
 
Gran Canaria
er som en stor  legeplads for dig, som vil have fart over feltet og spændende naturoplevelser på ferien. Her kan du f.eks leje en cykel og udforske øen på to hjul - enten på landevejen eller i naturen på en mountainbike. Eller prøv at surfe i områderne omkring Playa del Inglés eller Las Palmas. En anden god aktivitet på Gran Canaria er forholdsvis simpel at udføre men som alligevel giver store oplevelser: vandreture i spektakulære naturområder som Roque Noble midt på øen - eller ved Barranco de Guayadeque længere mod vest inde i landet.

Gran Canaria er også et populært valg for golfferie. Øen har flere virkelig gode golfbaner, som tiltrækker golfspillere fra hele verden. Nyd for eksempel den fantastiske udsigt og de velplejede baner på Anfi Tauro Golf eller Salobre Golf. Hvis du vil kombinere en strandferie med et par dage på golfbanen, er området ved  Meloneras og  Maspalomas et godt udgangspunkt.

Mad og vin på Gran Canaria
 
Du har alle muligheder, for at få lækker mad og god vin på Gran Canaria.  Prøv lokale delikatesser som papas arrugadas med krydret mojo-sauce; en variation af den spanske tapasret patatas bravas. Eller hvorfor ikke nyde frisk fisk og skaldyr på havnen i Puerto de Mogan, syd for Puerto Rico. Restauranterne her skuffer sjældent, hverken hvad angår smag eller kvalitet!

Selvom vi anbefaler at udforske de lokale specialiteter, finder du selvfølgelig også alle de gængse, kendte internationale retter på Gran Canarias restauranter - sammen med skandinaviske klassikere som svenske köttbullar, danske smørrebrød og norsk ribbenstek ved juletid. Der er også masser af fast food at vælge mellem.
 
Gran Canarias vine er bestemt værd at udforske. Book dig ind på en vinsmagning på en af vingårdene i Fataga-dalen, kun en halv times kørsel fra feriebyerne på sydkysten. Smag lokale vine, du aldrig vil finde i Danmark. Køb nogle flasker med hjem - enten til dig selv eller som en gave til vinentusiasten i familien.

Hvornår er det bedst at rejse til Gran Canaria?

Du kan rejse til Gran Canaria hele året, men danskernes mest populære rejseperiode er vinterhalvåret. Rejsen i luften fra danske lufthavne tager ca 5,5 timer. Der er fly fra både Aalborg, Billund og Kastrup i princip hver dag, og ofte sågar direkte uden mellemlanding. Fra Gran Canarias lufthavn er det nemt at komme til de forskellige destinationer med bus, taxi eller lejebil. 

Velkommen til Gran Canaria med Escapeaway! Hos os kan du nemt skræddersy din rejse, lige som du vil have den. Desuden kan du vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller på Gran Canaria.

Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller på Gran Canaria. Vi anbefaler også at leje en bil for at lettere kunne udforske alle de fantastiske steder på øen.

>>> Læs mere om De Kanariske Øer

>>> Læs mere om hovedstaden Las Palmas

>>> Læs mere om San Agustin

>>> Læs mere om Playa del Ingles 

>>> Læs mere om Maspalomas

>>> Læs mere om Meloneras

>>> Læs mere om Puerto Rico

 

 

Rejsemål på Gran Canaria

 • Gæstebedømmelser 7,4
  Playa del Ingles
  36 hoteller
  Playa del Ingles på solskinsøen Gran Canaria, byder på en enorm sandstrand, moderne hoteller og et særdeles pulserende natteliv. Alt i alt et sted, der eger sig perfekt til en ferie, med sol, strand og forlystelser på programmet.
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Puerto Rico
  30 hoteller
  Puerto Rico er den mest solsikre by Gran Canaria kan byde på. Her får fantastiske sandstrande, en smuk havn og et stort udvalg af aktiviteter - herunder en udendørs biograf. Her ligger også den smukke Amadores-strand.
 • Maspalomas
  18 hoteller
  Maspalomas på Gran Canaria er faktisk en ørken - mest kendt for sine gyldne sandklitter, men med sin fantastiske strand er dette også et eldorado for strandelskere. Her ligger også Maspalomas naturreservat.
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Las Palmas
  10 hoteller
  Hovedstaden for De Kanariske Øer, Las Palmas, er en by med masser at byde på. Her er gode shoppingmuligheder, dejlige strande, spændende museer, afslappet ø-stemning og mange aktiviteter og forlystelser. Byen er et godt ferievalg, hvis du vil ... kombinere storbyens muligheder med afslappede dage på stranden. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 7,5
  San Agustin
  8 hoteller
  San Agustín på Gran Canaria er det perfekte rejsemål for dig, der leder efter en afslappende ferie med smukke strande, gode restauranter og en venlig atmosfære. Uanset om du vil udforske denne del af Gran Canaria, slikke sol på stranden eller ... bare slappe af, har San Agustín noget at byde på for alle aldre. Læs mere
 • Meloneras
  6 hoteller
  Meloneras ligger ved Maspalomas, og passer perfekt til dig, der drømmer om luksuriøse omgivelser. En flot strandpromenade med restauranter og barer, og en lang, fin sandstrand med gode aktivitetsmuligheder for hele familien. Luksuriøse hoteller, ... spa og velvære, golf, shopping og udsøgte restauranter - alt sammen finder du her i Meloneras. Læs mere

Populære hoteller på Gran Canaria

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Maspalomas
9,5
Fabelagtigt
801 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 35 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, San Agustin
8,6
Meget godt
3335 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Playa del Ingles
9,0
Fabelagtigt
1376 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Gran Canaria?

7,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 181 anmeldelser