Rejser til Arucas

Arucas ligger for foden af en udslukt vulkan på det nordlige Gran Canaria omkring 12 kilometer vest for Las Palmas. Book en billig rejse til Arucas med Escapeaway og oplev det ukendte Gran Canaria.

Arucas' vartegn er den store San Juan Bautista kirke, der næsten virker for stor til i forhold til resten af byen. Derudover er Arucas blandt andet kendt for at have det største romdestilleri på Kanarieøerne, Destilerías Arehucas.

Hvis du ønsker dig en ferie på Gran Canaria med en god blanding af by og natur, er en rejse til Arucas et godt bud. Byen som har omkring 10.000 indbyggere har et rigt kulturliv med butikker, gode restauranter og et ugentlig marked. Samtidig har du strande, charmerende landsbyer og hovedstaden Las Palmas inden for kort rækkevidde. Det omkringliggende landskab indbyder til vandre- og cykelture. 

Velkommen til information om rejser til  Arucas på Gran Canaria med Escapeaway. Vi er specialister i rejser til Gran Canaria hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din ferie.

>> Læs også om rejser til Agüimes

Hoteller i Arucas

Information og fakta

Skal du rejse på ferie til området omkring Arucas har jeg her samlet lidt fakta og informationer om rejsemålet. For mere inspiration til din rejse vil jeg anbefale vores blog med rejsetips, her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Gran Canaria og du kan bla. læse om emner som vejret når du rejser, og kulturlivet på øen, den spændende natur, få tips til udflugter og seværdigheder, læse om den lokale mad og meget mere..

De oprindelige beboere ved Arucas,  guancherne, boede i huler i de omkringliggende bakker og ernærede sig ved af fårehold og landbrug. De spanske Conquistadorer ødelagde byen helt i 1478, men genopbygningen begyndte dog allerede efter få år. Helt fra det 15. århundrede har den vigtigste afgrøde på den omkringliggende frodige slette været sukkerrør. Dem har man ligeså længe brugt til at lave rom. 

Aktiviteter og seværdigheder

Det er ikke til at overse San Juan Bautista kirken, der er så stor at den ofte fejlagtigt omtales som en katedral. Opførslen af kirken begyndte i 1909, men den stod først helt færdig i 1977. Det imponerende bygningsværk, der er udført i lokal lavasten, tiltrækker mange dagsbesøgende til Arucas. Umiddelbart nord for byen ligger vulkanen Montaña de Arucas, hvor der på toppen er et udsigtspunkt. Her fra 412 meters højde har du en vidunderlig udsigt ned over byen og resten af nordøen. Nede i byen kan er der ikke længere mellem de største seværdigheder, end at du kan udforske dem til fods. Der afgår dog også et lille turisttog fra pladsen foran kirken, Plaza de San Juan. Du bør som minimum lægge vejen forbi Plaza de Constitución, hvor rådhuset fra 1875 og et overdækket marked fra 1882 ligger. Tæt ved pladsen ligger desuden en spændende park med træer fra hele verdenen.

En anden stor attraktion som trækker mange dagsturister til Arucas, er romdestilleriet fra 1884, der stadig har en aktiv produktion, som er meget efterspurgt. Udover prøvesmagninger er der her et museum, Museo Ron Arehucas, hvor du kan blive klogere på fremstillingen af rom. Sidst men ikke mindst, er der et fabriksudsalg, hvor du kan sikre dig et rom-souvenir til en rimelig pris. 

Rejser du med lidt større børn, bør du tage dem med en tur til aktivitetsparken GrancAventura sydvest for byen. Her kan I nemt bruge et par timer på de mange friluftsaktiviteter, der omfatter nerveprirrende svævebaner, høje kabelgangbroer og paintball.

Udflugter

Især hvis du har lejet en bil, er Arucas et godt udgangspunkt for at udforske den nordlige og indre del af øen. Der er således mange små charmerende og smukke landsbyer her, ligesom en tur rundt i Gran Canarias vulkanske landskaber er noget man sent vil glemme. Bjergvejene kan være ret smalle og snoede, men bare tag dig god tid og husk at holde ind af og til for at nyde den flotte udsigt. Kør for eksempel mod vest til den maleriske kystby Puerto de las Nieves, der udover færgeforbindelser til rejsemålet Tenerife er kendt for fremragende fiskerestauranter. Det vil heller ikke tage mere end en times tid at køre til Gran Canarias højeste punkt, Pico del Pozo de las Nieves, inde midt på øen. Husk en varm trøje, da der kan være lidt køligt heroppe.

Strande

Gran Canarias nordkyst er generelt stenet, men der findes dog små striber her og der med groft sand, hvis du trænger til en afslappende dag ved vandet eller en afkølende dukkert. Inden for kørt køreafstand er for eksempel Playa El Puertillo og Playa Los Charcones.

Mad og drikke

Du vil ikke mangle steder at spise på en ferie i Arucas. Der er således et overskueligt, men fornuftigt udvalg af caféer, barer og restauranter i byen, hvor du både kan få internationale retter og prøve det mere lokale køkken. Byen har samtidig en størrelse, som gør, at her er indkøbsmuligheder nok til at du kan få alt, hvad du måtte have brug for i løbet af ferien. Den højeste koncentration af butikker findes i Calle León y Castillo og Calle Francisco Gourie, som ligger op til hinanden nær kirken. Ønsker du flere spisesteder at vælge mellem, eller vil du på shoppetur, er Las Palmas desuden inden for kort rækkevidde.

Book rejsen til Arucas nu

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Arucas og på resten af Gran Canaria. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Se alt om pakkerejser til Gran Canaria
>> Find alt godt fra Spanien her

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hvad siger gæsterne i Arucas?

7,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 16 anmeldelser